نگاه کشورهای حوزه آلبا به واکسن کوبایی کرونا

تهران- ایرنا- رئیس جمهوری ونزوئلا که ریاست اتحادیه کشورهای مقاومت آمریکای لاتین (آلبا) را برعهده دارد، ضمن فراخوانی دولت های آلبا برای پیشبرد روش های درمانی واحد، پیشنهاد امضای توافق برای دستیابی به واکسن کوبایی کرونا و آغاز مرحله کارآزمایی های بالینی در ونزوئلا را مطرح کرد.

به گزارش دوشنبه ایرنا از خبرگزاری پرنسا لاتینا، «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا که ریاست اتحادیه آلبا را نیز بر عهده دارد، امروز خطاب به «ساشا لیورنتی» دبیر اجلاس آلبا (اتحادیه بولیواری برای مردم آمریکای ما-قرارداد تجاری ملت ها) بر توسعه روش های مقابله با کووید ۱۹ در میان کشورهای عضو تاکید کرد.

رئیس جمهوری ونزوئلا مادورو در نشستی کاری برای کنترل بیماری گفت: آلبا باید برای توسعه درمانی در مسیری واحد پیش رفته و اعضای اتحادیه می بایست در زمینه داروهای موردنیاز برای مهار همه گیری به اتفاق نظر برسند.

نیکلاس مادورو همچنین تاکید کرد که در سال ۲۰۲۱ روش های درمانی بیماری همه گیر اهمیت بیشتری در سطح جهانی خواهد یافت بنابراین باید به سوی توسعه واکسن و داروهای پیشرفته گام برداریم.

رئیس اتحادیه آلبا با اشاره به مراحل پیشرفت واکسن «سوبرانا» کوبا، پیشنهاد امضای توافق برای دستیابی به واکسن این جزیره آمریکای لاتین را مطرح کرده و گفت پس از آن فاز کارآزمایی های بالینی را در ونزوئلا آغاز خواهند کرد.

از سوی دیگر، رئیس دولت کاراکاس خواستار فعال سازی و به کارگیری ظرفیت ۱۰۰ درصدی تیم های پزشکی برای مراقبت های ویژه مرتبط با ویروس کرونا در سطح ملی شد.

اتحادیه آلبا در ۱۴ دسامبر سال ۲۰۰۴ به عنوان طرحی ابتکاری از سوی «هوگو چاوز» رئیس جمهوری سابق ونزوئلا (۱۹۹۹-۲۰۱۳) مطرح و در توافق با «فیدل کاسترو» رهبر پیشین کوبا شکل گرفت. به دنبال برقراری هشتمین دور اجلاس اعضای آلبا در سال ۲۰۰۹، پس از آن این نشست‌ها تقریباً هر ساله برگزار شده است.

جمعیت کشورهای حوزه آلبا حدود ۷۴ میلیون نفر و مساحت آن بالغ بر دو میلیون و ۶۰۰ هزار کیلومترمربع است. مقر آلبا در کاراکاس پایتخت ونزوئلا قرار دارد.  اعضای ۱۰ گانه آلبا شامل ونزوئلا،  کوبا، بولیوی، نیکاراگوئه، هندوراس، اکوادور، دومنیکن و چند کشور کوچک حوزه کارائیب تشکیل می دهند. جمهوری اسلامی ایران به همراه سوریه و هائیتی نیز از اعضای ناظر این اتحادیه هستند.

«کیانوش جهانپور» سخنگوی وزارت بهداشت ایران پیش‌تر درخصوص  واکسن مشترک کوبا-ایران در صفحه توئیتر خود نوشت: اینکه کوبا و ایران در حال تولید واکسن COVID-۱۹ هستند شگفت آور نیست. هر دو دولت تحت تحریم های ظالمانه آمریکا قرار گرفته اند که حتی فرصت های تولید و دسترسی به واکسن را محدود کرده است. این اتحادی ژئوپلیتیک و عمل گرایانه است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو همچنین شرط ایران برای هر گونه تولید مشترک واکسن کرونا، همکاری مشترک و انتقال فناوری عنوان کرده بود که تاکنون براساس اظهارات سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، در ادامه همکاری و پلتفرم مشترک قبلی، کشور کوبا اقدامات لازم را در این زمینه انجام داده است و طرح تولید مشترک واکسن کرونا با یکی از موسسات پرسابقه واکسن سازی در کوبا هم دنبال می‌شود.

در میان گمانه‌زنی‌ها درباره واکسن سوبرانای ضد ویروس کرونا، مقامات دو کشور ضمن تاکید بر اهمیت همکاری‌های دوجانبه، هم‌افزایی تهران- هاوانا را فرصتی برای پیشرفت در مسیر مقابله با همه‌گیری و تحریم‌های ظالمانه توصیف کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha