۲۹ دی ۱۳۹۹، ۹:۰۱
کد خبر: 84182303
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

باروری کشت گل‌های زینتی گلخانه‌ای با حمایت دولت در یزد

۲۹ دی ۱۳۹۹، ۹:۰۱
کد خبر: 84182303
گزارش از کارگر ابرقویی
باروری کشت گل‌های زینتی گلخانه‌ای با حمایت دولت در یزد

یزد - ایرنا - توسعه کشت گلخانه‌ای با توجه به شرایط اقلیمی خشک و بیابانی یزد و بحران منابع آب در فلات مرکزی ایران یکی از راهکارهای مناسب تداوم کشاورزی است که دولت در سال‌های اخیر به این مهم توجه ویژه داشته و راه را برای سرمایه گذاران این بخش و کشت گل های زینتی هموار کرده است.

به گزارش ایرنا، در استان کویری و کم آب یزد یکی از راهکارهای مناسب تداوم کشاورزی، توسعه کشت گلخانه‌ای است که با مدیریت بهینه آب در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، اشتغالزایی و بهبود امنیت غذایی تاثیر بسزایی دارد، مهمترین مزیت گلخانه‌ها استفاده از حداقل زمین برای تولید محصول و اشتغالزایی، تولید محصول بیشتر در واحد سطح، امکان تولید محصول در خارج از فصل، پیش رس کردن محصولات، تنظیم برنامه کشت مطابق با نیاز بازار، افزایش کیفیت محصول در شرایط گلخانه و افزایش کارایی آب است.

پرداخت تسهیلات از سوی دولت برای توسعه محصولات گلخانه‌ای

مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد با تشریح محدویت منابع آب و ضرورت استفاده بهینه از آن در بخش کشاورزی گفت: دولت برای کشت و توسعه کشت گلخانه‌ای در این استان تسهیلات ویژه پرداخت می کند.

اکبر شیخ علیشاهی در گفت وگو با گزارشگر ایرنا، افزود: سرعت بخشی به صدور پروانه و ارائه تسهیلات مناسب، شرایط مطلوبی را برای متقاضیان سرمایه گذاری دراین زمینه فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه ساخت هر هکتار گلخانه گل زینتی حدود ۷۰ میلیارد ریال هزینه دارد، تصریح کرد: برای ترویج و توسعه کشت گل‌های زینتی در استان، دولت برای هر هکتار تا سقف ۶۰ میلیارد ریال تسهیلات از بند الف ماده ۵۲ قانون الحاقی بودجه به بهره برداران پرداخت می‌کند.

شیخ علیشاهی خاطر نشان کرد: هم اکنون در مجموع ۲۷ واحد گلخانه‌ای پرورش گل‌های زینتی در  ۱۵ هکتار از اراضی‌ کشاورزی استان یزد در شهرستان‌های تفت، یزد، مهریز و اشکذر ایجاد شده است که علاوه بر ایجاد ۲۲۰ فرصت شغلی بیشتر به طور میانگین در هر متر مربع این گلخانه ها به طور متوسط  ۱۱۰ شاخه گل رز تولید می‌شود.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد خاطر نشان کرد: گونه‌ گل‌های زینتی استان رز، مریم ، ژربرا و لیسیانتوس است که بیشتر در مناطق کوهستانی و کوهپایه ای تولید می شود و با توجه به مزیت‌ تولید این محصولات در فضاهای بسته، ‌صرفه جویی در مصرف آب و ارزش اقتصادی بالایی را به دنبال دارد.

شیخ علیشاهی به اینکه سالانه در شرایط عادی ۱۷ میلیون شاخه گل‌ زینتی در استان یزد تولید می شود، خاطر نشان کرد: ۹۰ درصد گل‌های زینتی تولید شده در بازار سایر استان‌ها عرضه ‌می شود که امسال باتوجه به شیوع بیماری کووید ۱۹، تولید گل های  زینتی استان به کمتر از نصف کاهش یافت و از اسفند ۱۳۹۸ تاکنون افزون بر ۱۸۰ میلیارد ریال زیان به تولیدکنندگان گل استان وارد شد.

گلخانه‌های استان یزد در دولت تدبیر و امید ۷۵ درصد افزایش یافت

استاندار یزد هم مردادماه امسال در بازدید از چند طرح گلخانه‌ای گفت: در دولت تدبیر و امید با حمایت‌ و پیگیری مسوولان کشاورزی سطح زیرکشت محصولات گلخانه‌ای استان با رشد ۷۵ درصدی از یک هزار و ۴۸ هکتار به یک هزار و ۹۵۰ هکتار رسید که ۲۰ درصد سطح زیرکشت گلخانه‌های کشور مربوط به یزد است .

محمدعلی طالبی افزود: هم‌اکنون ۵۸۵ هزار تن محصولات مختلف گلخانه‌ای در استان تولید می‌شود و یک هزار و ۳۰۰ نفر در مجتمع‌های مختلف گلخانه‌ای استان مشغول به کار هستند و ایجاد هشت شهرک بزرگ گلخانه در استان در دست پیگیری است که بهره برداری از این طرح ها، افزایش ۱۵ هکتاری و رشد هشت درصدی این بخش را به دنبال دارد.

 صادرات گل تزئینی یزد به کشورهای اروپایی

یکی از گلخانه‌داران استان یزد در گفت و گو با گزارشگر ایرنا با بیان اینکه بزرگترین تولید کننده گل رز کشور در استان یزد و در منطقه نیر و ارنان است، اظهار داشت: از سال ۱۳۸۴ درسطح ۲ هکتار از اراضی کشاورزی اقدام به کشت گل رز کردم .

روح الله محمودی افزود: این واحد گلخانه‌ای گل رز به روش هیدروپونیک که نقش بسزایی در صرفه جویی آب دارد، ایجاد شده که نخستین کشت هیدروپونیک در استان یزد و پنجمین مورد در سطح کشور است.

محمودی ادامه داد: برای این گلخانه به جز آب و زمین ، ۱۵۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز هلندی تولید می‌شود که بخشی از گل های زینتی قبل از شیوع کرونا به ترکمنستان .گرجستان و کویت صادر می شد.

این گلخانه‌دار یزدی با بیان بازاریابی برای محصول گل استان درکشورهای اروپایی ، افزود: قبل از شیوع کرونا گروهی از بازار گل السمیر هلند برای صادرات گل به ایران آمدند و زمینه صادرات به اروپا و انگلیس را فراهم کردم ، اما کرونا باعث لغو پروازها و تعطیلی صادرات شد.

وی  بابیان اینکه در گلخانه گشت گل های زینتی زمینه اشتغال ۳۲ نفر را فراهم کرده، تصریح کرد: با توجه به شیوع کرونا با تعطیلی بازار گل در ابتدای سال ، حتی یکروز تعطیلی و تعدیل نیرو نداشتیم و از تیرماه تا آبان ماه امسال با ۳۰ درصد فروش ادامه به کار دادم تا اینکه از آذرماه فروش به روال عادی بازگشت.

این تلاشگر عرصه تولید ادامه داد:  در سال‌های فعالیت در زمینه تولید گل های زینتی نام گل ایران و استان یزد را سه مرتبه در کتاب بزرگترین نمایشگاه گل دنیا با حضور در نمایشگاه آی اف تی اف (iftf) هلند ثبت کردم.

یکی دیگر از گلخانه‌داران استان یزد نیز به گزارشگر ایرنا گفت: حمایت و مشوق‌های دولت، بخش خصوصی را ترغیب به سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی به ویژه تولید گلخانه‌ای کرده است.

محمود سنجیده افزود: با راهنمایی و حمایت مسوولان سازمان جهاد کشاورزی ، علاقه‌مند به سرمایه گذاری درحوزه گلخانه شدم و تصمیم گرفتم به همراه خانواده به کشت گلخانه ای بپردازم.

وی ادامه داد: برای این منظور یک واحد گلخانه‌ای گل رز به مساحت چهار هزار و ۱۵۰ مترمربع به روش هیدروپونیک ایجاد کردم که از مزایای این روش کنترل دما، نور، حرارت، رشد، زایش و کنترل آقات است و همچنین به میزان چشمگیری در مصرف منابع آب صرفه جویی می شود.

سنجیده ادامه داد: این واحد گلخانه درسال ۱۳۹۵ با ۷.۵ میلیارد ریال سرمایه گذاری در محدود شهرستان مهریز ایجاد شد و سالانه حدود ۴۰۰ هزار گل رز شاخه بریده تولید و زمینه اشتغال ۱۰نفر به طور مستقیم و ۳۰ نفر به صورت غیر مستقیم ایجاد شده است.

این گلخانه‌دار در خصوص درآمد مناسب این نوع کسب و کار گفت: کشت گلخانه ای زمینه خوبی برای اشتغال در روستاها فراهم کرده و موجب بازگشت بسیاری از مردم به روستاهای خود شده است.

وی با بیان اینکه کشت گلخانه‌ای سبزی و صیفی و گل های زینتی درآمد خوبی برای سرمایه گذار دارد، تصریح کرد: تلاش دارم حدود چهار هزارمترمربع اراضی را دیگر به کشت گلخانه ای رز اختصاص دهم.

سنجیده حمایت از این محصول را مناسب دانست و ادامه داد: حمایت های دولت نسبت به گذشته بیشتر شده و امیدواریم افرادی که دنبال تولید و اشتغال هستند در این زمینه با کار کارشناسی فعالیت خود را آغاز کنند.

وی همچنین در خصوص تاثیر شیوع کرونا بر این کشب و کار خاطر نشان کرد: از اسفند ماه سال گذشته تاکنون سه ماه به دلیل نداشتن مشتری گل های تولیدی را معدوم کردیم و تاکنون بیش از پنج میلیارد ریال از این بابت خسارت دیدم .

گلخانه داران گل های تزئینی استان مهمترین انتظار خود را از دولت بسترسازی مناسب برای صادرات تولیدات این بخش به خارج عنوان کردند و افزایش تولید و سرمایه گذاری در این بخش را با توجه به اشتغالزایی و درآمدزایی قابل توجه از نظر اقتصادی به صرفه دانستند.

در سال‌های اخیر با توجه به محدودیت های منابع آب در استان یزد، دولت از طرح های اقتصادی بخش کشاورزی مانند طرح های آبیاری نوین که باعث افزایش راندمان و کاهش مصرف آب می شود، با اختصاص تسهیلات ویژه حمایت می کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha