به گزارش روز سه شنبه ایرنا «عبدالله الاشعل» طی مطلبی که در صفحه فیسبوک خود منتشر کرد ، گفت که کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به همراه برخی دیگر از کشورهای عربی از ابتدای انقلاب اسلامی ایران همواره سعی کردند این انقلاب را در نطفه خاموش و سرکوب کنند؛ چراکه انقلاب ۵۷ بر آزادی تأکید داشت، اما در نهایت ایران به صدور انقلاب به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس متهم شد، این در حالی است که انقلاب ها کالا نیستند که به خارج از کشور صادر شوند.
معاون حقوقی اسبق وزارت خارجه مصر افزود: این کشورها همچنین پرونده هسته ای ایران را به عنوان خطری برای خود تلقی و عنوان کردند که برنامه هسته ای ایران خطر زیست محیطی دارد. این در شرایطی است که خود این کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به همراه بقیه کشورها از جمله مصر قبل از اینکه برنامه هستهای مسالمت آمیز ایران مورد بحث و جدل قرار بگیرد، خواستار خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای بودند.در واقع، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به عراق کمک کردند تا به ایران حمله کند و سپس عراق را به حمله به کویت سوق دادند تا میدان برای محور اسرائیل-واشنگتن خالی شود و پس از انحطاط مصر ، به هر قدرت عربی که خواستند حمله کند.
استاد دانشگاه های مصر تصریح کرد: تلاش های شورای همکاری خلیج فارس برای جایگزینی اسرائیل به عنوان دشمن اعراب در چارچوب عقب نشینی کشورهای عربی خلیج فارس از موضوع عربیت و مقاومت که آن را به بازوی دشمن متهم کرده بودند، صورت گرفت. همگان می دانند که دشمنان حزب الله در خلیج فارس همان کسانی بودند که با اسرائیل توطئه کردند تا به بیروت حمله کند، اما حزب الله با حمایت ایران توانست بیروت را آزاد و با وجود دسیسههای کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از پایتخت لبنان حمایت کند. نتیجه اینکه عراق با کمک کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در سال ۱۹۸۰ در راستای منفعت اسرائیل و آمریکا، علیه ایران وارد میدان شد و با وجود اینکه صدام همه چیز را به نفع آنها باخت اما این موضوع مانع نابودی رآکتورهای هستهای عراق در ژوئن ۱۹۸۰ نشد.
نامزد سابق انتخابات ریاستجمهوری مصر افزود: فرق گذاشتن بین اسرائیل هستهای و برنامه مسالمت آمیز انرژی هستهای ایران که تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دارد، دورویی بین المللی را نشان میدهد. خصومت و دشمنی با ایران اصل است که پرونده هستهای بخشی از این اصل محسوب می شود و این یک حقیقت آشکار است. بنابراین توافق هستهای به خصومت غرب با ایران خاتمه نداد و به همین دلیل آمریکا در تلاش است تا توافق نامه را به گونهای اصلاح کند که سلاحهای غیر هستهای ایران را در بر بگیرد.
وی ادامه داد: خودداری اسرائیل از پیوستن به پیمان منع گسترش سلاح هستهای و در نتیجه خودداری از بازرسی آژانس از رآکتورهای اتمی آن، یک اصل ثابت شده است. ثابت شده که اسرائیل سلاح هسته ای در اختیار دارد و در بسیاری از نبردها از آن به صورت تاکتیکی استفاده کرده است. محمد البرادعی رئیس وقت آژانس در سال ۲۰۰۷ پس از سفر به اسرائیل گفته بود که تل آویو برنامه هسته ای نظامی دارد اما این حق را دارد که از آن برای دفاع از بقای خود در مقابل حملات اعراب پیرامون خود استفاده کند.
معاون وزیر خارجه اسبق مصر اعلام کرد که ایران برنامه انرژی هسته ای صلح آمیز خود را از سال ۱۹۵۷ آغاز کرد؛ زمانی که شاه متحد واشنگتن و اسرائیل بود تا اینکه انقلاب اسلامی و ضد آمریکایی و اسرائیلی در فوریه ۱۹۷۹ شکل گرفت و از آن زمان به بعد نیز بحث و جدال بر سر این پروژه آغاز شد.
به گفته وی شاه ایران پلیس خلیج فارس و با عربستان سعودی در جبهه آمریکا بود. این خصومت از زمان انقلاب سیاسی است و اگر ایران اسرائیل را به رسمیت بشناسد و پشتیبانی از مقاومت را متوقف کند، زیر چتر آمریکا قرار می گیرد و به متحد این کشور تبدیل می شود که در اینصورت آمریکا هر کاری که در منطقه دوست دارد، انجام خواهد داد.
الاشعل گفت: واضح است که این موضوع ارتباطی به پرونده هستهای ایران ندارد، بلکه هدف محاصره این کشور و تضعیف ایران است تا همانند سایر کشورهای منطقه به دیکتههای آمریکا تن دهد و روابط خود با اسرائیل را برقرار کند و از مقاومت دست بکشد.
دیپلمات مصری تأکید کرد که تفاوت برنامه هستهای ایران با برنامه اسرائیل در این است که برنامه ایران مسالمتآمیز است، در حالی که برنامه اسرائیل نظامی است و مادامی که اسرائیل تمام منابع بازدارندگی را در انحصار خود دارد، می خواهد ایران را از بهره مندی از انرژی هستهای صلح آمیز محروم کند.
وی گفت: نکته عجیب این است که محور قطعنامههای سازمان ملل متحد خالی شدن خاورمیانه از سلاح های هستهای ، به ویژه سلاح هستهای اسرائیل بود که واشنگتن آن را پنهان می کند. اگرچه جهان عرب به رهبری مصر همواره خواستار خلع سلاح اسرائیل است، اما از زمان امضای قرارداد کمپ دیوید، عربها این پرونده را نادیده گرفتهاند و هرچه نفوذ اسرائیل در میان کشورهای عربی بیشتر میشود ، این درخواست کاهش مییابد.
عبدالله الاشعل عنوان کرد که راکتور هسته ای اسرائیل پسماند تولید میکند و اشعههای مضر از آن ساطع میشود اما عربستان سعودی و کشورهای حوزه خلیج فارس با چشم پوشی از پرونده اتمی اسرائیل در صدد مقابله با صنعت هستهای ایران در سواحل خلیج فارس هستند. چرا کشورهای منطقه خلیج فارس این همه تمایز بین برنامه هسته ای ایران و اسرائیل قائل هستند؟ فشار بر ایران برای جلوگیری از توسعه برنامه هستهای و کنترل کردن نقش این کشور و سیاستهای آن در منطقه، همان درخواست ترامپ برای مذاکره مجدد در پرونده هستهای ایران با هدف محدود کردن نقش منطقهای ایران و سایر سلاحهای موشکی غیر هستهای آن است. بنابراین این مسئله فراتر از پرونده هستهای است، بلکه بیشتر ایران به عنوان یک قدرت منطقهای را هدف قرار میدهد تا این کشور مطابق دستورالعمل های واشنگتن تسلیم شود و انقلاب اسلامی پایان یابد.
نظر شما