به گزارش سه شنبه ایرنا از نشریه اولتیماس نوتیسیاس ونزوئلا، «دلسی رودریگز» معاون ریاست جمهوری کاراکاس در این رابطه گفت: گسترش اقدامات نظامی مشترک آمریکا - گویان و حضور کشتیهای آمریکا در آبهای ونزوئلا، اقدامی تحریک آمیز و تهدیدی برای حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری بولیواری ونزوئلا محسوب می شود.
رودریگز در گفت و گو با رسانه های بین المللی با موضوع درگیری ونزوئلا و گویان بر سر منطقه «اسکیبو» اعلام کرد: دولت آمریکا پشت اقدامات گویان در به رسمیت نشناختن توافق ژنو برای حل مسالمت آمیز و عمل گرایانه مسئله اختلاف دوطرف قرار دارد.
«ولادیمیر پادرینو لوپز» وزیر دفاع ونزوئلا نیز که در این نشست حضور داشت تاکید کرد: واشنگتن و گویان با چنین اقداماتی به دنبال ایجاد «اضطراب و تهدید» در منطقه آمریکای لاتین هستند.
گویان که قبلا مستعمره انگلیس بود، از پیش از یک قرن گذشته، با ونزوئلا بر سر منطقه نفتخیز اسکیبو اختلاف دارند. در توافق سال ۱۸۹۷ میان ونزوئلا و انگلیس، مقرر شد این اختلاف مرزی ازطریق مراجع بین المللی حل و فصل شود. اما از آنجا که در آن زمان نمایندگی ونزوئلا را واشنگتن بر عهده داشت، نتیجه داوری به نفع انگلیس تمام شد.
منطقه اسکیبو، غنی از نفت و از قرن ۱۹ مورد ادعای ونزوئلا است و کاراکاس هیچ گاه حاکمیت گویان بر این منطقه را به رسمیت نشناخته و بر حل و فصل اختلاف در چارچوب توافق ژنو ۱۹۹۶ تاکید دارد، توافقی که راه حل مذاکره محور را پیش بینی کرده است.
دولت آمریکا با رویکرد مالکانه نسبت به کشورهای آمریکای لاتین، همچنان این منطقه را به عنوان حیاط خلوت خود به حساب آورده و همواره با اقدامات مداخله جویانه درصدد اختلاف افکنی در میان دولتهای منطقه برآمده است.
دولت دونالد ترامپ از آغاز ریاست جمهوری نیکلاس مادورو، برای سرنگونی دولت قانونی ونزوئلا و نشاندن مهره موردنظر در جهت منافع استعماری خود تلاش کرده است. تحریمهای اقتصادی و نفتی، به رسمیت شناختن «خوان گوایدو» رهبر مخالفان به عنوان رئیسجمهوری این کشور، سفر وزیر خارجه آمریکا به کشورهای همسایه ونزوئلا و ایجاد لابی ضد ونزوئلا با سران کشورهایی همچون برزیل و کلمبیا، تلاش برای مداخله در انتخابات پارلمانی در این کشور نمونههایی بارز از سیاستهای خصمانه دولت ترامپ علیه ونزوئلا است.
نظر شما