۲۴ دی ۱۳۹۹، ۱۲:۱۲
کد خبرنگار: 3081
کد خبر: 84184053
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

روزنامه لوپوئن: ترامپ هنوز هم بر آتش جنگ یمن می‌دمد

تهران-ایرنا- روزنامه فرانسوی لوپوئن روز چهارشنبه در گزارشی با اشاره واپسین روزهای حضور ترامپ در کاخ سفید، نوشت که رفتارهای او در این آخرین لحظات از جمله قرار دادن نام انصارالله یمن در گروه تروریست ها، حاکی از آن است که او همچنان اصرار به تشدید ناآرامی ها در خاورمیانه و افزودن بر رنج مردم یمن دارد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، روزنامه فرانسوی لوپوئن نوشت: در حالی که فقط چند روز به پایان ریاست جمهوری ترامپ مانده، اما خاورمیانه هنوز از شعله های خصم او در امان نمانده، پس از انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس، خروج یکجانبه واشنگتن از توافق هسته ای ایران (برجام) و ترور سردار سلیمانی، حال تحریم حوثی های یمن، حکایت از عداوت ناتمام او در این منطقه دارد.

وزارت امور خارجه ایالات متحده روز دوشنبه (۱۱ ژانویه/۲۲ دی) اعلام کرد که قصد دارد تا نام جنبش انصارالله یمن را در فهرست سازمان های تروریستی قرار دهد.  متعاقبا مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا روز گذشته اعلام کرد که وزارت خارجه ایالات متحده تصمیم خود برای قرار دادن نام انصارالله در «سازمان تروریستی خارجی» را به کنگره ابلاغ کرد.  

این روزنامه فرانسوی افزود:ترامپ که داعیه تغییر ژئوپلتیک منطقه را داشته اما اقدامات او در خاورمیانه همواره در جهت منافع اسرائیل، بزرگترین متحد خود در منطقه بوده است.

روزنامه فرانسوی لوپوئن ادامه داد دونالد ترامپ پس از خروج از برجام در مه ۲۰۱۸، علیه جمهوری اسلامی سیاست "فشار حداکثری" را با هدف ادعایی فروپاشی اقتصاد ایران، با جلوگیری از فروش نفت و تجارت این کشور با دیگر کشورها اعمال کرد. هدف او، وادار کردن ایرانیان به مذاکره مجدد در خصوص برجام بود که تحقق نیافت.

لوپوئن خاطرنشان کرد: اما ایران نه تنها تسلیم زورگویی های ترامپ نشد بلکه فعالیت های حساس هسته ای خود را از سرگرفت و با قدرت، بر سیاست حمایتی خود از محور مقاومت ازجمله گروه های مقاومت در عراق، سوریه، حزب الله لبنان و جنبش حماس فلسطین استمرار ورزید.

این روزنامه فرانسوی اضافه کرد: دونالد ترامپ که از افزایش اثرگذاری ایران در منطقه نگران است، از آخرین ثانیه های در مسند قدرت بودن خود استفاده کرده و گروه های حوثی یمن را در فهرست سازمان های تروریستی اعلام کرد.  مایک پمپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده هدف از تحریم حوثی های یمن را بازدارندگی فعالیت های منطقه ای ایران ادعا کرد.

لوپوئن در ادامه نوشت: ایران همواره  اعلام کرده که به لحاظ سیاسی از حوثی های یمن حمایت می کند.

این روزنامه فرانسوی نوشت: ائتلاف عربی به سرکدگی عربستان از سال ۲۰۱۴ با حوثی های یمن وارد جنگ شده و با بمباران هوایی کور، تاکنون ده ها هزار قربانی به جای گذاشته است.  پنج سال پس از آغاز جنگ در یمن، شبه نظامیان حوثی، به رغم محاصره دریایی هوایی و زمینی، هنوز شمال غرب این کشور را کنترل می کنند.

لوپوئن به نقل از ژیل گوتیه، سفیر پیشین فرانسه در این کشور اذعان داشت: حوثی ها اکنون با تشکیلات سیاسی و اداری خود، کل منطقه شمال یمن و دیگر مناطق این کشور، به عبارتی ۲۰ میلیون جمعیت این کشور را کنترل می کنند.

روزنامه فرانسوی لوپوئن به نقل از یک کارشناس غربی تصریح کرد: تحریم های ایالات متحده حوثی ها را به ادامه تلاش های مذاکرات صلح ترغیب نمی کند.

اتحادیه اروپا روز گذشته با صدور بیانیه‌ای قرار دادن جنبش انصارالله یمن در فهرست گروه‌های ترروریستی آمریکا را به باد انتقاد گرفت و تصریح کرد که این اقدام تلاش‌های صورت گرفته به رهبری سازمان ملل را برای رسیدن به راه حل جامع در خصوص پایان دادن به درگیری‌ها در این کشور را دشوار می‌کند.

به نوشته این روزنامه فرانسوی؛ اقدام آمریکا در تحریم حوثی های یمن، فارغ از بار سیاسی آن، منجر به تشدید وخامت وضعیت بشردوستانه این کشور می شود که تاکنون افزون بر ده ها هزار کشته، این کشور را در آستانه قحطی قرار داده و میلیون ها نفر آواره شده اند.  در حال حاضر ۸۰ درصد مردم یمن به کمک های بشردوستانه وابسته هستند.

مارک شاکال، مسئول حوزه یمن در سازمان پزشکان بدون مرز هشدار داد: تروریست خواندن حوثی های یمن ازسوی ایالات متحده، امدادرسانی به مردم این کشور بحران زده را با مشکلات متعددی رو برو می کند.

وی افزود: در حالی که این کشور پیش از آن نیز با مشکلات زیادی از جمله جنگ داخلی، فروپاشی سیستم بهداشتی – درمانی، همه گیری کووید ۱۹ و وبا مواجه بوده است. این مردم یمن هستند که در درجه اول رنج خواهند برد.

قرار دادن حوثی ها در لیست سازمان های تروریستی آمریکا می تواند ارتباط حداقلی بین سازمان های غیردولتی بشردوستانه و مقامات حوثی ها را غیرممکن سازد، مانع از معاملات بانکی در شمال یمن شود و یا حتی خرید مواد غذایی و تامین سوخت را با مشکل مواجه کند.

لوپوئن در پایان نوشت: اگرچه تاریخ اعمال تحریم های حوثی یمن ۱۹ ژانویه و مراسم تحلیف جو بایدن، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده در ۲۰ ژانویه است، با این حال، سیر تاریخی اخیر ایالات متحده، قاتل بزرگ جنگ یمن نشان داده است که برای یک مستاجر کاخ سفید بسیار دشوار است که طبقه بندی تروریستی را از نظر سیاسی تغییر دهد.

از مارس ۲۰۱۵ (فروردین ۹۴)  عربستان همراه با امارات متحده عربی، بحرین، کویت، سودان و مصر به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور به منظور بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری یمن به قدرت کرده است و ارتش یمن و انصارالله در کنار ملت این کشور از خود دفاع می‌کنند که تاکنون ادامه دارد و تلاش نهادهای بین المللی برای خاتمه دادن به آن هر بار با کارشکنی عربستان ناکام مانده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha