کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز نقش موثری در رفع خاموشی‌ها دارد

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: بیشتر مصرف گاز در فصل زمستان مربوط به لوازم خانگی و صنعت است و اگر این ۲ بخش ۱۰ درصد از مصرف خود را بکاهند، مشکلات ناشی از سوخت مازوت و نیز اعمال خاموشی‌ها رفع می‌شود.

سید «علی آقازاده» روز چهارشنبه در نشست شورای اداری استان مرکزی در اراک افزود: در حال حاضر مشکلی در تولید برق وجود ندارد و نیروگاه شازند فعال است، اما تامین سوخت نیروگاهها بامشکل مواجه شده که باعث اعمال خاموشی در کشور و استان مرکزی شده است.

وی بیان کرد: در شرایط کنونی برخی نیروگاه سوخت دریافت نمی‌کنند و یا به برخی واحدهای تولید برق مانند شازند اجازه مصرف بیشتر مازوت داده نمی‌شود که این امر موجب کاهش تولید برق شده است.

استاندار مرکزی افزود: وزارتخانه‌های نیرو و نفت خواهان استتفاده از تمام ظرفیت نیروگاه شازندهستند، اما به دلیل حفظ سلامت مردم، اجازه مصرف بیشتر از سهمیه تعیین شده مازوت به این نیروگاه داده نمی‌شود.

وی بیان کرد: در شرایط اضطرار تصمیمات سخت است اما نیاز است مردم نیز وضعیت  را درک کنند و همه تلاش کنند تا در مصرف برق و گاز صرفه جویی لازم را به کار گیرند.

وی یادآور شد: استان مرکزی در ۲ هفته گذشته، تنها استانی بود که ۲ روز ادارات را به دلیل آلودگی هوا تعطیل کرد و این اقدام در صرفه جویی انرژی نیر نقش موثری داشت.

وی  ادامه داد: به نظر می‌رسد مشکلات پیش آمده و اعمال خاموشی ها تا یک ماه آتی نیز ادامه داشته باشد اما انتظار است خاموشی‌ها برنامه ریزی شده و با اطلاع قبلی باشد.

آقازاده در بخش دیگری از سخنانش گفت: بحث آلودگی هوا مختص استان مرکزی نیست و مربوط به همه کشور و شهرهای آلوده است و یکی از مهمترین هلت های این امر نبود بارندگی است.

وی تصریح کرد: از اول دی ماه امسال تاکنون یک میلیمتر بارندگی هم در استان مرکزی ثبت نشده و پدیده وارونگی دما و پایداری آن نیز وضعیت آلودگی را تشدید کرده است.

آقازاده در بخش دیگری از سخنانش گفت: همه باید تلاش کنند تا مرحله سوم کمک مومنانه و تهیه ۱۰۰ هزار بسته پیشنهادی محقق شود و نیاز است گزارش روند کار در نشست بعدی ارایه شود.

وی در خصوص موضوع اقامه نماز جماعات در ادارات استان مرکزی نیز بیان کرد: نیاز است بحث نماز در دستگاه‌های اجرایی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مورد توجه جدی قرار گیرد و پس از شکست کرونا، مجدد صفوف نماز فشرده‌تر برگزار شود.
استاندار مرکزی عنوان کرد: همایش غدیر استان نیز پیش روز است و ارسال مقالات آن از اردیبهشت ماه امسال کلید خورده و نیاز است دستگاه‌های اجرایی همکاری خوبی در برگزاری این همایش داشته باشند.

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: ترامپ در دوارن ریاست جمهوری خود نتوانست ضربه‌ای به جمهوری اسلامی ایران وارد کند و با وجود همه توطئه ها علیه کشور، با حقارت تمام، منصب خود را ترک می‌کند.

آقازاده گفت:هرچند در دوران ریاست جمهوری ننگین ترامپ خسارت‌های زیادی به کشور وارد شد و در حوادث ترور اخیر شهید سلیمانی و شهید فخری زاده را از دست دادیم اما ملت ایران پای آرمان‌های انقلاب ماندند و توطئه‌های دشمنان را یکی پس از دیگر خنثی کردند.

وی بیان کرد: ایستادگی جمهوری اسلامی ایران مقابل همه توطئه‌های دشمنان توفیق بزرگی است و این موفقیت باید در دهه فجر بیش از پیش به جهانیان معرفی شود.

استاندار مرکزی ادامه داد: در ایام‌الله دهه فجر باید عملکرد دستگاه‌های اجرایی ارائه شود و در برگزاری برنامه‌های مختلف این ایام باید از تجربیات ۴۲ سال گذشته بهره‌گیری شود.

طرح هر کارمند یک حامی

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی هم در این نشست گفت: معاون اول رئیس جمهور در بخشنامه‌ای در خصوص طرح هر کارمند یک حامی دستورالعملی ارسال کرده اما هنوز برخی دستگاه ها در این خصوص اقدامی انجام نداده‌اند و این امر پسندیده نیست.

«بهروز اکرمی» افزود: به نظر نمی رسد کسر ماهانه ۱۰۰ هزار ریال برای حمایت از ایتام کار سختی باشد و در نشست بعدی شورای اداری استان مرکزی مدیرانی که در این راستا اقدامی نداشته اند، معرفی می‌شوند.

وی بیان کرد: یکی از مهمترین برنامه های پیش رو، گرامیداشت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که امسال باید باشرایط کرونای، به بهترین شکل برگزار شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی با بیان اینکه دهه فجر یادآور یک هویت جدید برای ایران و ایرانی است اظهار داشت: پروژه‌های زیادی در دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد که باید  به طور کامل به اتمام رسیده باشند.

وی بیان کرد: نیاز است به دلیل شرایط کرونایی یک برنامه‌ریزی دقیق برای استفاده از فضای مجازی در ایام الله دهه مبارک فجر صورت گیرد و برنامه ها بیشتر باید مردم محور باشد و به گونه ای باشد که منجر به تقویت همبستگی ملی شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی اضافه کرد: برنامه‌های دهه فجر در سال‌های اخیر دچار نوعی تکرار شده که نیاز است دستگاه‌های اجرایی، طرح‌های خلاقانه و متنوع را مد نظر قرار دهند و با توجه به شرایط اقتصادی، صرفه جویی در هزنیه ها را  نیز دردستور کار داشته باشند

اکرمی عنوان کرد: امروز جامعه بیش از هر زمان نیاز به تزریق امید دارد و سعی شود در برنامه های دهه فجر به این موضوع بیش از پیش توجه شود.

وی بیان کرد: دولت ایران در چند سال اخیر و در سخت‌ترین شرایط توانسته جانانه از هویت و ارزش‌های  ایران دفاع و کشور را در سخت ترین شرایط تاریخی ایران به بهترین شکل مدیریت کرده و این کار کمی نبوده است.

قطع برق در استان مرکزی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی هم با بیان اینکه قطع برق در این استان از روز گذشته (سه شنبه) آغاز شده است، گفت: در روزهای اخیر افزایش مصرف برق در کشور و استان وجود داشته و میزان مصرف نسبت به مدت مشابه قبل پنج درصد افزایش داشته است.
«محمد اله داد» افزود:  دیروز (س سه شنبه) ۴۵۰ مگاوات ساعت خاموشی برای ۹۰ درصد از مشترکان برق استان  اعمال شد و به دلیل اینکه نیروگاه شهید مفتح همدان نیز از مدار خارج شده بود امکان اطلاع رسانی و پیش‌بینی لازم برای خاموشی نبود.

وی  با بیان اینکه خاموشی‌ها از ساعت هفت و ۳۰ دقیقه امروز (چهارشنبه) نیز در استان آغاز شده و ادامه دارد، اظهار داشت: هر کیلووات ساعت برق ۹۰۰ گرم آلودگی وارد محیط می‌کند و اگر کمبود گاز رقم بخورد باید سوخت مایع جایگزین آن شود که این امر در شهر اراک  قابل تحمل نیست.

وی بیان کرد: با تعطیلی ادارات در روز یکشنبه هفته جاری، حدود ۴۰ درصد کاهش پیک مصرف حاصل شد، اگر صنایع استان هم کمک دهند و به  روزانه ۲ ساعت قطع برق، یک روز را در هفته تعطیل کنند می توان شرایط را تحت کنترل درآورد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی در خصوص استخراج رمز ارزها نیز گفت: تاکنون در استان مرکزی مجوز رسمی برای استخراج رمز ارز داده نشده و به تازگی ۶ هزار دستگاه ماینر توقیف شده است.

الله‌داد بیان کرد: امسال در بخش صنعت مشوق‌هایی در فصل زمستان نیز مدنظر است و نیاز است شهرداری ها نیز روشنایی پارک‌ها و فضای سبز و میادین که این روزها مردم کمتر از آنها استفاده می کنند را کاهش دهند و برق‌های روشنایی مازاد بین شهری هم باید خاموش شود.

آلودگی گاز ۲۳ درصد کمتر از نفت است

مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی هم گفت: ارزش حرارتی هر مترمکعب گاز معادل یک لیتر نفت سفید است و میزان آلایندگی آن برای محیط زیست بسیار کمتر از سایر سوخت های فسیلی است و آلودگی گاز ۲۳ درصد کمتر از نفت است و همین امر باعث شده تا گاز محور توسعه در کشور قرار گیرد.

«محمدرضا سمیعی» افزود: در استان مرکزی ۱۰۰ درصد خانوارهای شهری و ۹۸ درصد خانوار روستایی تحت پوشش شبکه گاز هستند و در واقع پوشش گاز در استان به ۹۹.۸  درصد رسیده است.

وی بیان کرد: سرانه مصرف گاز در ایران چهار برابر متوسط جهانی است که این میزان مصرف معادل یک کشور با جمعیت ۷۵۰ میلیون نفری است و هرچه در بخش خانوادگی صرفه جویی شود می توان آن را صنعت اختصاص داد و از بار آلودگی کاست.

مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی ادامه داد: روزانه ۸۱۰ میلیون مترمکعب گاز در کشور مصرف می شود که ۵۰۲ میلیون مترمکعب آن معادل ۶۲ درصد در بخش خانگی مصرف می شود و استان مرکزی نیز تابعی از الگوی کشور است.
سمیعی با بیان اینکه ۵۸۰ هزار مشترک گاز در استان مرکزی  وجود دارد، اظهار داشت:  به ازای هر یک درجه کاهش دما، ۶ درصد کاهش مصرف گاز صورت می گیرد و دمای رفاه ۱۸ تا ۲۲ درجه است، اما متوسط دمای محیط های کاری و خانگی ۲۶ درجه سانتیگراد است که با کاهش چهار درجه سانتیگراد، حدود ۳۰ درصد مصرف سوخت صرفه جویی می‌شود و این گاز را می توان به صنایع اختصاص داد.

مدیرعامل شرکت گاز استان مرکزی اضافه کرد: نیاز است سیستم های گرمایشی ادارات در ساعات غیراداری خاموش باشند و بحث نظارت و پایش از ادارات و دستگاه‌های اجرایی آغاز شده و تاکنون پنج هزار و ۷۰۰ مورد بازدید از ادارات انجام شده که منجر به صدور یک هزار و ۴۱۱ مورد اخطار و ۳۴ مورد قطع گاز شده است.

رتبه نخست مصرف انرژی

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی هم در این  نشست گفت: ایران رتبه نخست مصرف انرژی در دنیا را دارد و شرایط آن به گونه ای است بیش از پنج برابر بیشتر از میانگین جهانی مصرف دارد.

«رضا میرزایی» افزود: پیش‌بینی شده ایران در سال ۲۰۴۰  یکی از وارد کنندگان انرژی باشد و مصرف بالای انرژی در کشور موجب شده تا آسیب های زیادی به محیط زیست وارد شود.

وی با بیان اینکه، شهر اراک در برخی روزهای سال جاری هوای ناسالم داشته است، اظهار داشت: تلاش‌های زیادی برای کاهش روزهای ناسالم در دولت تدبیر و امید انجام شده و در طول چهار سال گذشته هیچ مجوز استقرار صنایع آلاینده در شعاع ۳۰ کیلومتری صادر نشده است.

میرزایی بیان کرد: امسال در دی ماه و پاییز ۲۵ روز ناسالم به روزهای ناسالم قبل اراک اضافه شده که بیشترین علت سردی هوا و وارونگی دما بوده است.

وی یادآور شد: اراک در بین هشت کلانشهر آلوده، رتبه ششم کشور را دارد و در روزهای اخیر به دلیل مصرف مازوت در نیروگاه، با آلاینده دی اکسید گوگرد نیز موتجه شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: بر اساس آخرین اندازه گیری دودکش‌های نیروگاه حرارتی شازند در ۲۰ دی ماه جاری، خروجی واحد یک نیروگاه ۲ هزار و ۸۰۵ میلی گرم بر مترمکعب و واحد چهار، ۲ هزار و ۳۱۴ میلی گرم بر مترمکعب بوده و این در حالی است که استاندارد آن ۷۰۰ است.

میرزایی بیان کرد: میزان ناکس(نوعی از اکسیدهای نیتروژن که بیشترین ارتباط را با آلودگی هوا دارند ) در واحد یک این نیروگاه نیز به ۴۲۸ میلی گرم بر مترمکعب و واحد چهار، ۳۸۰ رسید که استاندارد آن ۲۰۰ است و این واحد همواره در لیست صنایع آلاینده بوده‌اند.
استان مرکزی دارای ۱۲ شهرستان و بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha