سردار یدالله بوعلی، چهارشنبه در نشست قرارگاه ستاد استانی طرح شهید قاسم سلیمانی ، با اشاره به گستردگی ابعاد مبارزه با بیماری کووید۱۹ در عرصههای مختلف، بیان داشت: مجموعه سپاه، سازماندهی ظرفیتهای مردمی را درحوزههای مختلف بر عهده دارد که یک بخش آن مربوط به حوزه سلامت است.
وی، اقدامات فراگیر و موفقیت استان فارس در مقابله با کرونا را مرهون وحدت و انسجام بین مسوولان و مردم دانست و افزود: اقدامات مطلوب و گامهای بلندی که در طرح شهید سلیمانی برداشته شد، حاصل برکت خون این شهید است.
بوعلی ادامه داد: سپاه فجر با تمام امکانات در خدمت مردم است و افتخار میکند گامی برای رفع این مشکل در استان بردارد و هر کاری که به نفع مردم باشد انجام میدهد.
معاون عملیات سپاه فجر استان فارس نیز در این نشست، گزارشی از اقدامات سپاه فجر در مقابله با کووید۱۹ و طرح شهید سلیمانی ارائه و بیان کرد: کنترل قرنطینه خانگی، اجرای گشتهای ویژه، غربالگری، رفع آلودگیهای محیطی، برپایی ایستگاههای سلامت، فرهنگ سازی و اقدامات رسانهای از جمله فعالیتهای این نهاد در مقابله با این بیماری است.
سرهنگ محمد رضا رجبی، همچنین در این گزارش به عملکرد تیمهای حمایتی شامل بلوکهای سازماندهی شده، تیمهای حمایتی سازماندهی شده، خدمات حمایتی معیشتی، بهداشتی درمانی و اکسیژن تراپی پرداخت و گفت: خدمات تیمهای مراقبتی عمومی نیز به بلوک بندی شهری، رسیدگی به بیماران و انجام تستهای سریع اختصاص دارد.
این نشست با حضور استاندار فارس، رییس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور، رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز و مسوولان ارشد این دانشگاه، برگزار شد.
به گزارش ایرنا، طرح شهید حاج قاسم سلیمانی با همکاری مشترک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بسیج مستضعفین همزمان با دوم آذرماه ۹۹ و آغازین روز از هفته بسیج ،در سراسر کشور به شیوه محله و خانواده محور و با هدف پیشگیرانه و قطع زنجیره انتقال بیماری کووید ۱۹ در حال اجراست.
کاهش ترددهای غیرضروری، رعایت فاصلهگذاری فیزیکی، نظارت دقیق بر اجرای شیوه نامههای بهداشتی ابلاغی، انجام تستهای گسترده و هدفمند و حفاظت از گروههای آسیب پذیر شامل سالمندان و افراد دارای بیماری زمینهای از جمله اهداف این طرح است.
در قالب این طرح، بسیجیان و کارشناسان حوزه بهداشت با مراجعه به افراد نیازمند و تامین نیازهای اولیه آنها، به اجرای بهینه پروژه قرنطینه معکوس یاری میدهند. بی شک اطلاع رسانی به موقع و تشخیص مخاطرات در فوریتها میتواند جان انسانهای در معرض خطر را در شرایط اضطراری به شرط اعمال مداخلات موثر، سریع و هماهنگ نجات بخشد. در این زمینه بهترین و موثرترین راه جلب مشارکت اجتماعی از طریق بهرهگیری از کمک نیروهای بسیج و داوطلب مردمی و همچنین سازماندهی محله محور مردم است.
بر همین اساس، طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با محتوای مدیریت و کنترل همهگیری (اپیدمی) کووید ۱۹ و برای جلب مشارکت مردم از طریق انتخاب یک سفیر سلامت برای هر خانوار و یک رابط سلامت محله برای هر ۴۰ سفیر خانوار با محوریت بسیج امکانات محله و با هدف بهبود وضعیت اجتماعی (از جمله سلامت)، اقتصادی و فرهنگی جامعه مطرح شد تا با مشارکت مردم و نهادهای مردم محور، محلات از محرومیت خارج شود.