مسعود شفیعی روز پنجشنبه در نشست کمیته برنامهریزی شهرستان دماوند که با حضور فرماندار و نماینده مردم شهرستان های دماوند و فیروزکوه و جمعی از مسئولان شهرستان در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد، اظهار داشت: از این تعداد پروژه ۶۰ مورد آن از محل اعتبارات تملک دارایی استان، ۱۰ پروژه از طریق متوازن و ۵ پروژه از طریق اعتبارات ملی و جرایم رانندگی تامین اعتبار میشود.
این مقام مسئول بیان داشت: اعتبار مورد نیاز مصوب این پروژه ها در سال ۹۹ بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان است که ۲۰ میلیارد تومان به صورت اعتبارات استانی و مابقی اعتبارات ملی خواهد بود.
وی ادامه داد: از ۲۰میلیارد تومانی که مربوط به شهرستان دماوند است، بالغ بر ۶۵ درصد تخصیص اعتبار شده و این یک رکورد در سنوات گذشته به شمار میرود چرا که تخصیص سال گذشته در شهرستان دماوند بالغ بر ۱۹ درصد بود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران با اشاره به اینکه عمران روستایی از جمله موضوعات دارای اولویت و جزو وظایف حاکمیتی دولت است که عقب ماندگی در آن باعث شرمندگی ماست، بیان داشت: برای بهبود وضعیت راههای شریانی با توجه به موقعیت شهرستان دماوند، امکان در نظر گرفتن جذب مشارکت بخش غیردولتی در این زمینه وجود دارد.
این مقام مسئول بیان داشت: گردشگری و کشاورزی ظرفیت شهرستان دماوند است که به عنوان موضوع ویژه در استان دیده میشود چراکه دماوند فرصتی برای استان تهران بوده و توجه به گردشگری در این منطقه باید با نگاه ملی باشد.
شفیعی خاطرنشان کرد: با توجه به پدیده ویلاسازی در شهرستان و استفاده افراد غیربومی از امکانات این منطقه، باید تعادلی بین حضور گردشگران و توسعه شهرستان در نظر گرفته شود.
وی حضور سرمایه گذار را یک فرصت دانست و با تاکید براینکه نباید این فرصت به تهدید تبدیل شود، افزود: دماوند به لحاظ برخورداری از منابع آبی وضعیت بهتری نسبت به برخی شهرستانها دارد، در این راستا مقرر شد طرح مدونی در خصوص پوشش انهار تهیه شود.
مهدی حیدری، فرماندار شهرستان دماوند نیز در این نشست اظهار داشت: شهرستان دماوند با توجه به شرایط مناسب سکونتگاهی و پتانسیل های مطلوب سرمایهگذاری در حوزه های مختلف مورد توجه است.
وی ادامه داد: این شهرستان در حوزههای مختلف کشاورزی، صنعتی و گردشگری حرفهایی برای گفتن دارد؛ در حوزه تولیدات کشاورزی، سیب و عسل مقام اول استانی و کشوری را به خود اختصاص داده و در حوزه گردشگری در استان، نگاه سرمایهگذاران را به خود جذب کرده است.
فرماندار دماوند با بیان اینکه متاسفانه پایههای انگیزه سرمایهگذاری آنچنان که باید در این شهرستان آماده نشده و بسیاری از موضوعات بر روی کاغذ باقی مانده است، گفت: دماوند به عنوان یکی از ۱۴ شهر نمونه گردشگری کشور شناخته شده که با توجه به نام دیرینه و تاریخ دماوند بیش از این میتوان در خصوص سرمایهگذاری در آن ورود کرد.
حیدری با تاکید براینکه در حوزه گردشگری، تجویز نسخههای جداگانه و بر اساس استعداد هر شهرستان، میتواند رونق و توسعه خوبی به شهرستانهای استان تهران بخشد، افزود: بر پایه پیشرانهای توسعه میتوان شهرستان دماوند را متحول کرد.
فرماندار شهرستان دماوند همچنین یکی از موضوعات مهم در منطقه را بحث جمعیت شهرستان دانست و بیان داشت: در سرشماری دوره قبل، بخشی از جمعیت به بهانه ارتباط با شهر تهران در آمار جمعیتی شهرستان به حساب نیامده است؛ همچنین جمعیت برخی از روستاهای حریم شهرها، جزو شهرها محسوب شده است که میتواند در بحث توسعه روستایی مشکلاتی ایجاد کند، در حالی که با اصلاح آمار جمعیتی میتوان حقوق آنان را بازگرداند.
وی گفت: با توجه به وضعیت بودجه کشور در سال جاری و تحریمهای موجود، انتظار معجزه نداریم، اما امیدواریم که نگاه ویژهای در خصوص وضعیت عمرانی پروژههای نیمهتمام وجود داشته باشد.
این مقام مسئول تصریح کرد: با توجه به احداث ۱۰۰واحد صنعتی در شهرک صنعتی دماوند و فعالیت آن در اواسط سال ۱۴۰۰، ایمنسازی جاده منتهی به وادان و شهرک صنعتی از موضوعات حایز اهمیت است؛ همچنین پروژه کمربند جنوبی شهرستان دماوند با توجه به لزوم ایمنی مسیر، به عنوان مطالبه عمومی کشوری و استانی حائز اهمیت است.
فرماندار شهرستان دماوند تاکید کرد: در طول سال های گذشته، همهساله بودجههایی در جهت توسعه به شهرها و روستاهای کشور تزریق شده اما بخشی از این موارد پس از بهره برداری نیازمند نگهداری است و باید بودجهای در راستای نگهداری از ثروت گذشته در نظر گرفته شود.
وی ادامه داد: پروژه مرکز فنی و حرفه ای دماوند با بیتدبیری مدیریت وقت مواجه شده بود و اکنون هزینه تعمیرات آن بسیار زیاد است و متاسفانه تزریق بودجهای در این خصوص صورت نگرفته است.
حیدری از دیگر موضوعات مهم در شهرستان را ضرورت توجه به حوادث طبیعی و تقویت بخش امداد و نجات در منطقه دانست و بیان داشت: بحران زلزله شهرستان دماوند و حتی مرکز استان تهران را تهدید میکند، از این رو باید در این خصوص تمهیداتی اندیشیده تا در صورت بروز حادثه، مقدمات ارائه خدمات به مردم فراهم شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در خصوص وضعیت بودجهای کشور، مدیران مربوطه واقعیتها را به مردم بگویند، گفت: توجه به اهمیت جان مردم، بیتوجهی به تزریق بودجه در حوزه راهداری و ایمنی، کارنامه خوبی برای مدیران اجرایی نخواهد بود.
۱۰ طرح اولویت دار فیروزکوه امسال افتتاح میشود
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران همچنین امروز در جلسه کمیه برنامه ریزی شهرستان فیروزکوه نیز اعلام کرد: ۱۰ طرحی که اولویت دار هستند و از پیشرفت فیزیکی مناسبی برخوردار است با تخصیص ۱۰۰ درصدی امسال افتتاح خواهند شد.
شفعی گفت: امسال این شهرستان ۳۲ میلیارد اعتبارات استانی و ۱۱۰ میلیارد اعتبارات ملی دارد که برای ۷۰ طرح بودجه ریزی شده است.
وی افزود: بدلیل محدودیت های اعتباری شاید برخی از این طرح ها به کندی پیش می رود اما برای ۱۰ طرح اولویت دار این شهرستان که حتما امسال افتتاح می شود و بودجه ۱۰۰ درصدی تخصیص می دهیم.
رییس سازمان برنامه و بودجه استان تهران ادامه داد: با توجه به وسعت فعالیت های کشاورزی راه اندازی یک مرکز عرضه محصولات کشاورزی در فیروزکوه اولویت دار است.
وی همچنین درباره احداث ساختمان سی تی اسکن بیمارستان امام خمینی (ره) فیروزکوه نیز گفت: این طرح نیز در اولویت قرار دارد و تلاش داریم با تخصیص اعتبارات کافی این طرح نیز افتتاح کنیم.
شفیعی با بیان اینکه نیمی از جمعیت شهرستان فیروزکوه را روستاییان تشکیل می دهند گفت: پس از گذشت ۴۰ سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی برخی روستاها حتی از امکانات اولیه زندگی برخودار نیستند و حتما در حوزه آب و راه روستایی اقدامات خوبی در این شهرستان شروع خواهد شد.
وی با اشاره به ورود بی ضابطه گردشگران نیز گفت: شهرستان های دماوند و فیروزکوه از پتانسیل خوبی در جذب گردشگر برخوردار هستند اما ورود بی ضابطه گردشگران موجب آسیب رساندن به حرایم شهری و روستایی می شود که در این زمینه نیز باید اقداماتی انجام شود.
نظر شما