به گزارش ایرنا، رسانههای پاکستانی روز جمعه این اظهارات را به نقل از «مجاهد انورخان» در جریان سفر رسمی وی به ترکیه و مصاحبه با خبرگزاری آناتولی این کشور عنوان کردند.
فرمانده نیروی هوایی پاکستان در سفر رسمی چهار روزه خود به ترکیه با رهبران نظامی و دفاعی این کشور دیدار و درخصوص تعمیق بیش از پیش مناسبات نظامی دو کشور رایزنی کردند.
اظهارات "مجاهد انورخان" درباره چالش مشترک داعش پیش روی پاکستان و ترکیه درحالی عنوان میشود که چهاردهم دی ماه امسال درپی حمله تروریستهای داعش به گروهی از معدنچیان در ایالت بلوچستان پاکستان ۱۱ نفر از این افراد به طرز فجیعی کشته شدند.
وی طی گفت وگو با آناتولی ضمن اذعان به تهدید بالقوه داعش در پاکستان افزود: ما این تهدید را در مرزهای خود احساس میکنیم همانطور که ترکیه با تهدید مشابهی روبرو است و ما از جنگ این کشور علیه تروریستهای داعش حمایت میکنیم.
فرمانده نیروی هوایی پاکستان از آنچه که وی درک چالشهای امنیتی ترکیه در مرزهای خود خواند، اظهار داشت: داعش خطری واضح و خطرناک است بنابراین ما نیاز به مشارکت و همکاری متقابل برای غلبه بر این چالشها داریم.
وی همچنین از نقش ترکیه در پیروزی جمهوری آذربایجان و مشارکت برای کمک به آزادسازی مناطق اشغالی حمایت کرد و افزود: اسلامآباد و آنکارا دیدگاه مشترکی برای حفظ ثبات منطقهای، صلح و رفاه دارند.
فرمانده نیروی هوایی پاکستان از روابط خوب کشورش با چین و اهمیت طرح راهروی مشترک اقتصادی دو کشور سخن گفت و با اشاره به وضعیت افغانستان و منطقه تاکید کرد: افغانستان باثبات به نفع پاکستان و تمام منطقه است.
پاکستان روابط نزدیکی با ترکیه دارد و همکاریهای دو کشور در حوزههای سیاسی، نظامی، امنیتی و همچنین دریایی همواره مورد توجه طرفین قرار دارد.
«مولود چاوش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه روز چهارشنبه گذشته برای انجام سفر رسمی و شرکت در نشست سه جانبه با همتایان پاکستانی و آذربایجانی خود به اسلامآباد سفر کرد.
اسلامآباد و آنکارا مواضعی همسو در زمینه تحولات منطقه و جهان دارند. وزارت امور خارجه پاکستان ۲۶ آذرماه امسال با ابراز نگرانی و یکجانبه خواندن تحریم آمریکا علیه ترکیه گفت: اسلامآباد مخالف اقدامات اجباری علیه هر کشوری است.
ترکیه یکی از حامیان قوی مواضع منطقهای پاکستان به ویژه در بحث کشمیر شناخته میشود.
روند همگرایی پاکستان و ترکیه در سال ۲۰۱۷ میلادی همزمان با افزایش تنش بین دولت ترامپ و دولت و ارتش پاکستان و تلاش این کشور برای نزدیک شدن تاکتیکی به روسیه، جمهوری اسلامی ایران و ترکیه سرعت گرفت.
ژنرال «قمر جاوید باجوا» فرمانده ارتش پاکستان و «خواجه محمد آصف» وزیر وقت امور خارجه این کشور در تابستان و پاییز ۲۰۱۷ از ترکیه دیدار کردند که مورد استقبال دولت و ارتش این کشور قرار گرفت.
یک سال پس از آن و چند ماه پس از پیروزی مجدد اردوغان در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه و انتخاب عمران خان به عنوان نخست وزیر پاکستان، روند نزدیکی دو کشور سرعت بیشتری گرفت و بهنظر میرسد سفرهای پیاپی مقامات ارشد دو کشور به پایتختهای یکدیگر نشانه آغاز جهشی بزرگ در روابط اسلامآباد ـ آنکارا در سال ۲۰۲۰ میلادی باشد.
«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه اواخر بهمن ماه سال گذشته سفر رسمی دو روزه به پاکستان انجام داد و برای چهارمین بار در مجلس این کشور سخنرانی کرد.
نظر شما