به گزارش ایرنا، «عبدالرضا گلپایانی» روز جمعه در آیین صدور پروانه پلاسکو در جمع خبرنگاران، با گرامیداشت یاد شهدای آتش نشان، اظهار امیدواری کرد: ساختمان پلاسکو جدید به عنوان مظهر آغاز یک تحول در ساخت و ساز پایتخت باشد.
وی درباره صدور پروانه ساخت پلاسکو از سوی شهرداری تهران گفت: وظایفی بر عهده شهرداری بود و پروانه این مکان براساس وظایف صادر شد.
معاون شهردار تهران گفت: پروانه از نظرحقوقی، مهندسی، مالکیتی و مالی ۴ رکن اساسی دارد و برای اینکه این کار متوقف نشود بعد از برگزاری دو مسابقه با حضور شرکت کنندگان تراز اول حوزه معماری و شهرسازی، طرحی انتخاب شد که هم اکنون بر اساس آن ۸۵ درصد ساختمان پلاسکو جدید ساخته شدهاست.
معاون شهردار تهران ادامه داد: از ابتدا و پس از تکمیل نقشه های سازه اجازه عملیات زیر نظر ناظر و نظام مهندسی ارائه و در سال اول اجازه ایمن سازی گود تا تراز طبقه همکف در شورای تامین داده شد.
گلپایگانی افزود: بعد از کامل شدن نقشه، اجازه عملیات احداث ساختمان پلاسکو داده شد و درطی دو سال گذشته فرایند پیچیده ای برای محاسبه حقوق مکتسبه انجام گردید.
وی عنوان کرد: ۳۵۰ پرونده در پلاسکو باید رسیدگی و حقوق افراد لحاظ می شد.
گلپایگانی درباره عوارض پلاسکو گفت: تعامل خوبی بین شهرداری و بنیاد مستضعفان رخ داد و شورای تامین ابتدا اعلام کرد که شهرداری عوارض نمیگیرد.
وی ادامه داد: اما به دلیل مغایرت با قانون، عوارض محل محاسبه و حدود ۴۵ میلیارد تومان طبق نرخ سال ۹۹ عوارض محاسبه شد.
وی با اشاره به پرداخت بخشی از هزینه ها با تهاتر گفت: از آنجایی که باغ وثوق الدوله و باغ عبقری با نرخ سال ۹۷ محاسبه گردید، مابقی به صورت نقدی توسط بنیاد پرداخت شد.
گلپایگانی گفت: استانداردهای مهندسی، سازه و استانداردهای مورد نظر آتش نشانی به دقت بررسی گردیده و ساختمان پلاسکو در تراز مهندسی اول کشور است.
وی عنوان کرد: بخشی ساختمان پلاسکو به گالری برای پاسداشت شهدای آتش نشان تبدیل می شود.
معاون شهردار تهران گفت: تعداد ساختمان هایی که مانند پلاسکو آسیب پذیر هستند در تهران کم نیست و بیش از هزار ساختمان در پایتخت با خطر جدی مواجه هستند و ساختمان های دولتی نیز وجود دارد که نیاز به مقاوم سازی دارند.
معاون شهردار تهران تأکید کرد: از ساکنین ساختمان های پرخطر درخواست دارم با کمک شهرداری های مناطق نسبت به مقاوم سازی اقدام کنند تا شاهد حادثه دیگری چون پلاسکو نباشیم.
رئیس بنیاد مستضعفان پیش از سخنان گلپایگانی، درباره مساله با شهرداری اعلام کرد: در ساخت پلاسکو ضوابط فنی مورد نظر شهرداری تهران، میراث فرهنگی، آتش نشانی و سازمان مهندسی رعایت شده است.
پرویز فتاح با بیان اینکه شهرداری بر اجرای ضوابط خود در ساخت پلاسکو پافشاری داشت اما هیچگاه مانع کار و توقف نشد، گفت: همراهی شهرداری و تعامل خوب با بنیاد مستضعفان موجب شد که تاخیر در کار وجود نداشته باشد.
رئیس بنیاد مستضعفان درباره پارکینگ پلاسکو که یکی از مشکلاتی بود که به دلیل آن به رغم پیشرفت کار ساختمان، پروانه ساخت صادر نمیشد، تاکید کرد: برای جبران پارکینگ متعهد شدیم و از ساختمان پارکینگ پروانه برای پارکینگ پلاسکو استفاده خواهیم کرد.
به گفته وی، بخشی از تعهدات به شهرداری پرداخت شده و برخی نیز در حال پرداخت است.
ساختمان پلاسکو در ۱۷ طبقه ساختمانی تجاری در ضلع شمال شرقی چهارراه استانبول سال ۴۱ افتتاح شده بود؛ از آن بهعنوان اولین آسمانخراش و ساختمان مدرن خاورمیانه یاد میشد؛ این ساختمان روز پنجشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۵ پس از ۵۴ سال از زمان ساخت بر اثر آتشسوزی فرو ریخت و ۵۶۰ واحد تجاری در آن نابود شد.
نظر شما