به گزارش ایرنا، روستاها یکی از ابزارهای قدرتمند در فرآیند توسعه اقتصادی و تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی کشور محسوب میشود، مناطقی که در صورت توجه بیشتر ضمن مهاجرت معکوس میتواند بسیاری از مسائل و مشکلات تولید و نیاز به واردات کشور را رفع کنند.
فرآیند توسعه اقتصادی و اشتغال پایدار در تفکری هدفمند توسط دولت به معینهای اقتصادی سپرده شده و دولت نیز در نقش پدرانه خود وظیفه نظارتی و سیاست گذاری در این حوزه را برعهده گرفته و این نقش دولت در رفع موانع توسعه بیشتر مشاهده میشود.
با وجود تلاشهای گسترده دولت و معین اقتصادی، همچنان حاشیه کویر لوت و بخش گلباف به عنوان یکی از مناطق کمتر برخوردار استان کرمان از مشکلات بسیار اشتغال و زیرساختی از جمله تلفن، راه و آب رنج میبرد که حضور کاروان نماینده عالی دولت در استان، نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی و سایر مدیران زمینه رفع این مشکلات را در گفت و گوی رودررو با مردم این خطه فراهم کرد.
علاوه بر رفع مشکلات زیرساختی در این سفر موارد توسعه ای منطقه همچون گردشگری و اشتغال پایدار روستایی نیز مورد بررسی قرار گرفت و همچنین نشستی ویژه در کرمان به آن اختصاص یافت که چرخ توسعه منطقه گلباف با سرعت بیشتری به چرخش درآید.
تقویت گردشگری روستای سیرچ
استاندار کرمان در سفر روز جمعه خود به بخش گلباف از توابع این شهرستان ابتدا از مجموعه تفریحی و گردشگری بی بی خاتون واقع در کوههای سیرچ بازدید کرد این مجموعه دارای استخر، اماکن مذهبی است که به گفته پیمانکار این پروژه، ۲ سال معطل تسهیلات ۲ میلیارد تومانی روستایی است.
علی زینی وند هم با اشاره به ضرورت توسعه این مجتمع با وجود چشمههای آبگرم با تاثیر بر گردشگری منطقه و پیگیری برای رفع چالشها آن گفت: الگوی شهرهای موفق با ظرفیتهای مشابه در این منطقه پیادهسازی و زمینه توسعهیافتگی آن فراهم شود.
رفع مشکلات زیرساختی روستای زمان آباد
استاندار کرمان پس از بازدید بین راهی آبگرم سیرچ، در محل روستای زمان آباد با استقبال مردم و مسئولان محلی گلباف روبرو شد، که زهرا رضوانی عضو شورای اسلامی این روستا به مشکل تلفن ثابت و فضای آموزش مجازی اشاره کرد و گفت: بخشی از اراضی آنان با قدمت یکصد ساله، ملی اعلام شده است.
زینیوند نیز با اشاره به پیگیری این چالشها گفت: مشکل زیرساختی تلفن برای ارائه آموزشهای مجازی در زمان کرونا در این روستا پیگیری شده و بهزودی رفع میشود.
تقویت ترافیکی و امنیتی گلباف
بهره برداری از دوربینهای پایش تصویری گلباف با مانیتوریگ شهرداری با اعتبار سه میلیارد تومان مقصد دیگر کاروان استانداری کرمان بود.
فرماندار کرمان در این زمینه گفت: در راستای مصوبات شورای تامین بحث دوربین پایش تصویری برای استفاده ترافیکی و امنیتی اجرایی میشود.
علی بابایی افزود: این طرح به تمامی بخش ها و شهرها ابلاغ شده و ضرورت اجرا دارد.
وی تصریح کرد: شهرداری گلباف اکنون با توجه به حساسیت موضوع و شاخص های ارزیابی، دارای ۱۸ دوربین نظارتی است که بیشتر آن دور میادین شهر تعبیه شده است.
دستور به بازسازی خانه سردار شهید پورجعفری
استاندار کرمان با قدردانی بر ایجاد سیستم پایش تصویری شهرداری گلباف گفت: بازسازی منزل پدری سردار شهید حسین پورجعفری با هماهنگی خانواده شهید به عنوان مرکز قرانی و مذهبی در شان این شهید والامقام انجام شود.
وی با بیان اینکه مرقد این شهید در کرمان قرار دارد لذا باید یادگاری از این شهید در زادگاهش ماندگار شود، افزود: اعتبار این طرح نیز از سوی استانداری تامین میشود.
تقویت مشاغل خرد روستایی با همکاری معین اقتصادی گلباف
استاندار کرمان پس از آن، به خانه توسعه گلباف وارد شد، این خانه محلی برای ارتقای آموزشها و توانمندسازی جوامع محلی با همکاری معین اقتصادی منطقه تلقی میشود که در آن توسعه مشاغل خرد روستایی از جمله بستهبندی گیاهان دارویی، شیرینیهای محلی و دامداری منطقه مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
زینیوند در این بازدید بر توسعه مشاغل خرد و روستایی با اهتمام ویژه بانک رسالت و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت تاکید کرد.
مدیریت شعب بانک رسالت استان کرمان در این زمینه گفت: ۲۸۰ نفر از اهالی بخش گلباف درگیر کارآفرینی اجتماعی این بانک شدند و تسهیلات پرداختی رنگ و بوی اجتماعی و مردمی دارد و ما در رفع آسیب های اجتماعی تخصص داریم اما این اقدامات بهصورت ویژه در شهرستان فاریاب و بخش گلباف به عنوان تکلیف ما دنبال میشود.
مصطفی عسکریپور افزود: اعتبار قرض الحسنه با سود صفر درصد در اختیار مردم قرار میدهیم و با هدایت این اعتبارات مشاغل خرد روستایی ایجاد می شود.
وی با بیان اینکه جوانان بیکار استقبالی از این تسهیلات نمیکنند گفت: بانک رسالت تا سقف ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال خرد با سود صفر درصد پرداخت میکند و این تسهیلات تاکنون به عنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی، ۱۵۰ رشته شغلی تامین اعتبار شده است.
مدیریت شعب بانک رسالت استان کرمان ادامه داد: گلباف از قالی بافی به سمت دامپروری اصلاح شده، میرود که تقویت دامداری در نهایت به معیشت پایدار منطقه میانجامد ضمن آنکه این اقدام واردات دام کشور را کاهش میدهد.
استاندار کرمان در محل خانه توسعه گلباف گفت: فرمانداران محور کار اقتصاد مقاومتی استان هستند لذا با شناسایی ظرفیتها و همکاری معین های اقتصادی می توان مشاغل روستایی را پشتیبانی کرد.
وی بیان داشت: اعتبارات پس از جنگ اگر در دست معینهایی همچون بانک رسالت بود، اکنون بیکاری نداشتیم و با ریختن پولهای ارزان در جامعه بیکار بدهکار می سازیم.
زینیوند افزود: بانک رسالت را بهعنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی قبول داریم و کارگروه اقتصاد مقاومتی ویژه آن تشکیل شود که مسائل توسعه ای گلباف و فاریاب را بررسی نماید.
نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در این بازدید گفت: ظرفیت بانک رسالت بهعنوان معین اقتصادی گلباف در پرداخت تسهیلات قرص الحسنه کشور قابل قبول است، از روز نخست ظرفیت پرداخت تسهیلات و پشتیبانی در قالب خانه توسعه محقق و منشاء خدمت شد.
علیرضا پورابراهیمی افزود: خانه توسعه گلباف با هدف آموزش و پشتیبانی طی یک سیکل جوامع محلی را توانمندسازی می کند.
وی عنوان کرد: حمایتهای جانبی از مجموعه بخش گلباف نیاز به تقویت دارد لذا چیزی فراتر از تسهیلات قرض الحسنه به این خطه اختصاص یابد و حمایت های خانه توسعه برای شهر گلباف فراتر از کشور باشد که چرخ های توسعه آن کامل به حرکت درآید.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: خانه توسعه گلباف با تولید انواع لباس، گیاهان دارویی و پشتیبانی از مشاغل خرد میتواند ما را به اهداف توسعهای برساند لذا درخواست میشود حمایتهای جانبی در این حوزه افزایش یابد که هدف گذاری اشتغال و توسعه معین اقتصادی محقق شود.
تقویت بخشی از زیرساختها گلباف
استاندار کرمان همچنین از سالن ورزشی و حسینیه سردار شهید حسین پورجعفری و مدرسه ۶ کلاسه این شهید بازدید کرد که با اعتبار ۲۸ میلیارد ریال از محل نوسازی مدارس در حال احداث است.
استاندار کرمان دستور اختصاص بودجه لازم برای تسریع در تکمیل مدرسه درحال ساخت شهید پورجعفری را در بازدید از این پروژه صادر کرد.
تقویت و توسعه کانونهای خوداشتغالی گلباف
همچنین از پروژههای بانک رسالت معین اقتصادی منطقه در کانونهای واحدهای تولیدی (خوداشتغالی) و دامداری اصلاح شده افشار با بهره وری ۲ برابر دام های استان بازدید شد که سطح تولید از چهار هزار راس رد شده و اکنون گلباف مرکز تولید این نژاد دام شده است.
در این بازدید اعلام شد که این کانونها مشکل مجوز و سوخت دارند که با حمایتهای معین اقتصادی و دولت این مشکل رفع میشود.
فرماندار کرمان نیز گفت: ۷۰ واحد تولیدی دام گوشتی در این منطقه با همکاری معین اقتصادی احداث شده و شعار هر خانه یک کارخانه با رویکرد اشتغالزایی در منازل مسکونی دنبال میشود.
بابایی با اشاره به پیگیری مشکل معادن غیرفعال و مسئولیت اجتماعی گفت: واحد تولید خوراک دام برای تامین نیاز بخشی از منطقه با کد اعتباری بانک رسالت، هر فرد ماهانه میزان بیش از یک میلیون تومان میتواند نسیه خریداری کند.
همچنین در این بازدید به مشکل نهاده و خوراک دام اشاره شد که مورد بررسی استاندار کرمان و هیات همراه قرار گرفت.
رفع مشکلات زیرساختی روستاهای حرمک و نسک گلباف
استاندار کرمان در ادامه این سفر به روستای حُرمَک و نَسک از روستاهای گرمسیری بخش گلباف و در جوار کویرلوت رفت و به مشکلات اهالی این روستاها بهویژه در بخش بهداشتی و تامین آب آشامیدنی شیرین رسیدگی کرد. اهالی در هر دو روستا با استاندار گفت و گو و درخواست های خود را مطرح کردند، در جلسه ای که در حیاط مسجد نسک برگزار شد.
استاندار کرمان گفت: وام قرض الحسنه برای خرید انشعاب و اعتبار تکمیلی آب شیرین پرداخت می شود و همچنین پنج کیلومتر باقی مانده از راه نسک گلباف باید پیش از سال آسفالت و کامل شود و با اعتبار راهداری و این اعتبارات با همکاری استانداری کرمان تامین میشود.
زینیوند افزود: این روستاها از نظر شبکه ارتباطی کور محسوب می شوند و طی روزهای آینده با حضور وزیر ارتباطات این شبکه تکمیل می شود.
نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه یک استاندار برای نخستین بار به این منطقه سفر کرد گفت: مشکل احداث پایگاه اورژانس و مجوزهای مورد درخواست با همکاری استانداری پیگیری میشود.
پورابراهیمی با اشاره به رفع مشکل ۶۰ متقاضی زمین تا یک ماه آینده تصریح کرد: آب شرب این روستاها پیش از عید نوروز با همکاری مسئولان محلی و استاندار کرمان به بهره برداری میرسد.
سیدمحمدصابری رییس مرکز فوریتهای پزشکی کرمان نیز قول احداث یک اورژانس در سه منطقه نسک حرمک و کشیت از توابع گلباف را داد.
توسعه و تقویت کشاورزی و گردشگری روستای کشیت
همچنین در ادامه این سفر طرح آبیاری کم فشار روستای کشیت در ۲۵۴ هکتار سطح، دبی طرح ۲۷۰ لیتر و ۱۲ هزار و ۵۰۰ متر لوله گذاری با اعتبار ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیون ریال از جمله ۱۱ هزار ۴۳۰ میلیون ریال اعتبار دولتی اجرا شده است.
استاندار کرمان پس از ادای احترام به مقام والای شهیدان در کشیت، در مسجد روستا با مردم دیدار و گفت وگو کرد و در این زمینه خواستار رفع مشکلات این طرح به منظور رضایت بهرهبرداران آن و کشاورزان شد.
زینیوند از قلعه تاریخی، رودخانه و آبشار کشیت دیدن کرد و بر ساماندهی گردشگری منطقه، آموزش بومگردیها و معرفی جاذبه ها در سطح ملی و بین المللی تاکید کرد.
وی با بیان اینکه کشیت باید در چرخه گردشگری بیابان جهانی لوت قرار گیرد گفت: ۱۵۰ میلیون تومان برای تکمیل مخزن آب آشامیدنی کشیت گلباف به منظور رفع مشکلات این حوزه اختصاص یافت.
دستاوردهای سفر و رفع مشکلات بخش گلباف
استاندار کرمان گفت: مشکلات زیرساختی از جمله محورهای ارتباطی، اینترنت و آب مناطق مختلف بخش گلباف در سفر روز جمعه به این منطقه بررسی شد و رفع آن در دستور کار قرار گرفته است .
علی زینیوند افزود: از روستاهای این بخش از جمله حرمک، نسک و کشیت بازدید داشتیم و بانک رسالت به عنوان معین اقتصادی این خطه طرحهای اشتغالزایی و اقتصادی مناسبی انجام داده است.
وی با بیان اینکه رفع مشکل ارتباطی و اینترنت مردم روستاهای بخش گلباف نیز در دستور کار قرار گرفت، اظهار داشت: مشکل آب آشامیدنی منطقه نیز با حضور مدیران مورد بررسی قرار گرفت و طرحهای خوبی در حوزه کشاورزی اجرایی شده که باید تکمیل شود.
استاندار کرمان بیان داشت: طی روزهای آینده نشست جمع بندی در کرمان مختص بخشهای شهداد و گلباف که به آن سفر داشتیم، با حضور مدیران کل برگزار و مشکلات بررسی و رفع میشود.
وی گفت: معادن طی برنامه بلند مدت برای اشتغالزایی بخش گلباف باید فعال شوند که در مسئولیت اجتماعی و اشتغال جوانان منطقه را بهکار گیرند.
زینیوند تصریح کرد: در حوزه کوتاه مدت هم در بخش کشاورزی اقداماتی انجام شده و در حوزه مشاغل روستایی و گردشگری از جمله بوم گردیها به مرور با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به ماندگاری جوانان در منطقه و اشتغال جامع عمل بپوشانیم.
اقتصاد مقاومتی واقعی در طرح سفر روستا به روستای استاندار کرمان بهمنظور بررسی، رصد و رفع مشکلات مردم حتی در دورافتاده ترین مناطق استان مشاهده میشود زیرا بسیاری از مسائل و مشکلات امروز شهرها از نادیده انگاشتن و توجه نکردن به روستاها نشات میگیرد.
توجه دولت به رفع مشکلات مردم و اشتغالزایی در روستاهای استان کرمان راهی مستقیم در جهت مهاجرت معکوس، جلوگیری از حاشیه نشینی، تقویت اقتصاد مقاومتی و همچنین جهش تولید تلقی میشود.
نظر شما