۱۱ شهریور ۹۸ ندا علیتوکلی بر اثر حادثه رانندگی در بزرگراه مجاور دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز جان باخت و سجاد افراش نیز در سیزدهم شهریور همان سال دچار برقگرفتگی شد که خود از اعضای شورای صنفی دانشگاه شیراز بود و موضوع نبود آمبولانس را در این دانشکده بارها مطرح کرده بود.
دانشجویان گفته بودند که پیش از بروز این حوادث، بارها خواستار ایجاد خدمات اورژانس در این دانشکدهها شده بودند.
دانشجویان همچنین گفتند که سالها تنها یک اتاقک درمان سرپایی در دانشکده کشاورزی وجود داشت؛ اما آمبولانسی با تجهیزات کامل نبود و جای آن را فقط یک خودرو برای حمل و نقل کسانی که دچار سانحه میشدند گرفته بود؛ همچنین آتشنشانی و هلالاحمر نیز در این دانشکده یا نزدیکی آن فعال نبودند.
پس از این حوادث دانشگاه شیراز اطلاعیهای داد و عنوان کرد: احداث پایگاه اورژانس مطالبه بحق و حداقلی دانشجویان، استادان و کارکنان دانشکده است و از سال ۱۳۸۰ که پایگاه اورژانس به علت احداث پایگاههای زرقان و زیباشهر تعطیل شده است، در حال پیگیری این موضوع هستیم.
مسوولان دانشگاه بیان داشتند که نقصان این امکانات تنها معطوف به یک مدیریت خاص در دانشکده و دانشگاه نبوده و مسوولان مرتبط با اورژانس همیشه این ادعا را داشتهاند که بر اساس استانداردهای بینالمللی و ملی، فاصله دو پایگاه اورژانس باید حداقل ۴۰ کیلومتر باشد که با توجه به وجود دو پایگاه در زیباشهر و زرقان، توجیه قانونی برای تصویب ایجاد پایگاه در باجگاه و دریافت اعتبار دولتی بدین منظور وجود ندارد.
۲۷ دیماه ۹۹ با گذشت بیش از یک سال از وقوع دو حادثه دلخراش، ساختمان پایگاه اورژانس ۱۱۵ دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز در منطقه باجگاه در شمال شیراز گشایش یافت.
رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، در آیین افتتاحیه این مرکز، ضمن ابراز خرسندی از راهاندازی این پایگاه و قدردانی از دستاندرکاران، گفت: پایگاه اورژانس۱۱۵ دانشکده کشاورزی، باهدف خدمترسانی و سرویسدهی به دانشجویان، کارکنان و اعضای هیأتعلمی دانشکده کشاورزی و همچنین مردم منطقه باجگاه راهاندازی شده است.
سیدمحسن تقوی افزود: این پایگاه با ساختمانی به مساحت ۱۰۰مترمربع در دانشکده کشاورزی، مجهز به امکانات لازم ازجمله دو دستگاه آمبولانس، با حضور شبانهروزی و تماموقت دو کارمند مرکز اورژانس، در دو شیفت، راهاندازی شده و آماده خدمترسانی است.
محمدجواد مرادیان رئیس مرکز اورژانس فارس نیز در این مراسم، راهاندازی این پایگاه را مصداق همدلی و همافزایی بین همه دستگاههای مرتبط دانست و ابراز کرد: این پایگاه باتوجه به موقعیت خاص دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز در این این مکان استقرار یافته، اما هر خدمتی که لازم باشد به همه مراجعهکنندگان ارائه میشود.
رئیس دانشگاه شیراز نیز با اشاره به حوادث شهریور گذشته در این دانشکده، افتتاح پایگاه اورژانس را از آرزوهای دیرینه مردم منطقه باجگاه و اعضای دانشکده دامپزشکی و کشاورزی دانشگاه شیراز برشمرد.
دو دانشکده کشاورزی و دامپزشکی در ۱۲ کیلومتری شیراز و در جاده شیراز- اصفهان موسوم به باجگاه قرار دارند. در این ناحیه، افزون بر فضای تحصیلی، خوابگاهها و حتی منازل برخی استادان نیز قرار دارد که با تعداد پرسنل فعال بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت را در خود جای میدهد.
یکی از پیچ های خطرناک و دارای شیب تند در منطقه باجگاه و نزدیکی دانشکده های کشاورزی و دامپزشکی شیراز قرار دارد.
نظر شما