جمال معتمدی زاده شنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این تعداد دستگاه استخراج ارز دیجیتال در حاشیه اجرای سومین رزمایش سراسری با محوریت تعدیل روشنایی، مقابله با برق های غیرمجاز و کشف و ضبط استخراج ارز دیجیتالی کشف شد.
وی بیان کرد: این رزمایش با مشارکت ۵۷ گروه عملیاتی متشکل از ۲۵۰ نفر و ٥٨ خودرو سبک و سنگین در مناطق ۹ گانه استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.
معتمدی زاده بیان کرد: دستگاه های استخراج ارز دیجیتال( ماینر ) با مصرف انرژی زیاد خسارات زیادی به شبکه های برق وارد می کنند.
وی میزان برق مصرفی این تعداد ماینرها برروی شبکه های توزیع نیروی برق استان را بیش از یک مگاوات اعلام کرد.
معتمدی زاده افزود: دستگاه های استخراج ارز دیجیتال کشف شده به نیروی انتظامی استان تحویل و برای استفاده کنندگان غیرمجاز نیز پرونده قضایی تشکیل می شود.
وی اضافه کرد: در این رزمایش یکهزار و ۶۱۵ فقره برق غیرمجاز نیز شناسایی شد.
مدیرعامل شکت توزیع برق استان افزود: در این رزمایش با تعدیل ۱۶ هزار و ۲۲۵ چراغ روشنایی معابر نزدیک چهار مگاوات انرژی برق در استان صرفه جویی شد.
معتمدی زاده اضافه کرد: شهروندان می تواند در صورت مشاهده برق غیر مجاز و یا دستگاه استخراج رمز ارز ، مراتب را به شماره تلفن ١٢١ اتفاقات برق اطلاع دهند.
در گذشته پول مجازی (بیت کوین) پیش از این با استفاده از رایانه های خانگی تولید می شد اما در سال های اخیر دستگاه های مخصوص تولید این پول مجازی (ماینر) ساخته شده است که واردات و استفاده از آنها در ایران غیر مجاز است.
افزون بر ۲۶۲ هزار اشتراک برق در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که حدود ۵۰ درصد از آنها در شهرستان های ۶ گانه گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد سکونت دارند.
کهگیلویه و بویراحمد با بیش از ۷۱۳ هزار نفر جمعیت دارای ۹ شهرستان بوده که ۶ شهرستان آن در منطقه گرمسیری و سه شهرستان در منطقه سردسیری واقع شده است.
نظر شما