چرا رسانه‌های آمریکایی در برابر فوتی‌های واکسن فایزر سکوت کرده‌اند؟

تهران- ایرنا- ۲۳ نفر از سالخوردگان نروژی پس از دریافت واکسن فایزر جان باختند. طبق اعلام سازمان دارویی نروژ، بررسی بالینی ۱۳ نفر از این افراد نشان می‌دهد که احتمالا بروز عوارض جانبی این واکسن در ایجاد واکنش‌های شدید در آنها نقش داشته؛ این درحالی است که رسانه‌های آمریکایی در این مورد سکوت کرده‌اند.

به گزارش روز دوشنبه پایگاه اینترنتی گلوبال تایمز، نروژ یک کشور کوچک در شمال اروپا است و تنها حدود ۲۵ هزار نفر در این کشور با واکسن فایزر واکسینه شده اند که ۲۳ مرگ ناشی از این واکسیناسیون در میان این تعداد اندک که واکسن دریافت کرده اند، زیاد است.

این درحالی است که در کمال تعجب، رسانه های اصلی انگلیسی زبان، این حادثه را گزارش نکردند؛ گویا از قبل در این زمینه توافقی بینشان صورت گرفته است.

رسانه های مهم آمریکا و انگلیس به وضوح مرگ این افراد را نادیده می گیرند اما در مقابل هرگونه اطلاعات نامطلوب در مورد واکسن های چینی را با سر و صدای زیاد تبلیغ کرده و سعی می کنند تأثیر منفی آن را بر عموم مردم تلقین کنند.

به عنوان مثال، اثربخشی واکسن «سینواک» (Sinovac) چین، در برزیل کمتر از حد انتظار بود و این موضوع همه جا در رسانه های غربی گزارش می شد همچنین مرگ یک داوطلب برزیلی که در آزمایشات این واکسن شرکت داشت نیز به یک رویداد مهم در رسانه های غربی تبدیل شد اما کمی بعد ثابت شد که این مرگ هیچ ارتباطی با واکسیناسیون نداشت و رسانه های غربی علاقه خود را به این موضوع از دست دادند. 

واکسن کووید-۱۹ مساله علمی مهمی است. وضعیت همه گیری کنونی بسیار بحرانی است. برخورداری از واکسن های بیشتر برای مبارزه با کووید-۱۹ از مطالبات اصلی بشر کنونی محسوب می شود. با این حال، برخی از رسانه های اصلی آمریکا و انگلیس برای قرار دادن برچسب‌های ژئوپلیتیک (جغرافیای سیاسی) روی واکسن ها پیشگام شده اند. آنها با استفاده از تبلیغات خود برای ترویج واکسن های فایزر و لکه دار کردن واکسن های چینی، در موضع گیری های سیاسی با نگرش علمی نسبت به واکسن ها دخالت می کنند. 

در حقیقت، تحقیق و تولید همه واکسن های کووید-۱۹ نسبتاً عجولانه صورت گرفته است. این واکسن ها باید قبل از عرضه کامل به بازار، تحت آزمایشات و راستی آزمایی بالینی بیشتری قرار می گرفتند اما همه گیری منتظر این موضوع نمی‌ماند و واکسن ها با سرعت بسیار بالاتری به خط مقدم مبارزه با کووید-۱۹ راه یافته اند.

اگر لازم باشد مقایسه‌ای انجام شود، واکسن غیرفعال چینی نسبت به واکسن mRNA شرکت داروسازی فایزر مطمئنا پایه ایمنی محکم تری دارد. 

فناوری واکسن غیرفعال بسیار پیشرفته بوده و دهه ها تحت آزمایش بالینی قرار گرفته است این درحالی است که فناوری mRNA، برای اولین بار برای تهیه واکسن به کار گرفته شده است و در واقع، تبلیغات گسترده واکسن فایزر، با هدف ایجاد آزمایش مداوم در مقیاس بزرگ روی انسان ها صورت می گیرد.

ما معتقدیم که آمریکا و برخی کشورهای غربی اکنون گزینه های بهتری ندارند. واکسیناسیون گسترده فایزر یک امر ضروری است. حتی اگر خطراتی وجود داشته باشد، این کشورها ترجیح می دهند که این خطرات را تحمل کنند و تا زمانی که بتواند جان اکثر مردم را نجات دهد، نقاط ضعف آن را می پذیرند.

اینکه رسانه های اصلی غربی چشم خود را بر مرگ این ۲۳ نفر بسته اند؛‌ می توان به عنوان بخشی از پذیرش آنها از این «تصور کلان» تلقی کرد.

موضع گیری های دوگانه رسانه های غربی در مورد واکسن ها و طرز فکر ناسالم آنها، نشان می دهد که ذهنیت رسانه های اصلی آمریکا و انگلیس در مورد چین بسیار ژئوپلیتیک شده است.

موضع گیری های دوگانه برای آنها به موضوعی سیاسی تبدیل شده است. آنها دیگر از لحاظ رقابت با چین بی طرف نیستند. حمله به چین، هدف مذبوحانه آنهاست. این در حالی است که جامعه و دولت چین در زمینه واکسن کووید-۱۹، علم و واقع نگری را به عنوان اولویت در نظر گرفته اند.

چین به روشی علمی و واقع گرایانه کاملا این حقیقت را پذیرفته است که واکسن های این کشور فاقد اطلاعات کافی هستند.

واکسن های کووید-۱۹ چین به بازار عرضه شده اند اما به صورت مشروط؛ اولویت واکسیناسیون با واکسن های چینی به افراد ۱۸ تا ۵۹ ساله که در معرض تماس بالا با کووید-۱۹ قرار دارند، داده خواهد شد و در این مرحله واکسن به سالمندان تزریق نمی شود.

هیچ مقام عالی رتبه چینی حاضر نشده است واکسن های چینی را صریحاً تأیید کند. بیشتر تمجیدها درباره واکسن های چینی از خارج از این کشور هستند. بسیاری از رهبران کشورهای در حال توسعه، بر اساس داده های حاصل از نتایج آزمایشات مرحله سوم، در تزریق واکسن های چینی پیش قدم شده اند.

با این حال، واکسن فایزر به شدت توسط دولت آمریکا تبلیغ شده و این درحالی است که خطر بالقوه این واکسن عمداً نادیده گرفته می شود و برای افکار عمومی این تصور را ایجاد کرده اند که واکسن فایزر که برای اولین بار استفاده می شود، ایمن تر از واکسن چینی است.

در واقع واشنگتن تقابل با چین را گسترش داده و آمریکا و متحدان اصلی آن وارد این چرخه شده اند. آنها اعتقاد دارند که سرکوب چین درست است و انصاف با چین اشتباه است.

در این شرایط، اینگونه نگرش ها به حوزه های علمی و بشردوستانه که باید از سیاست دور بمانند، تسری یافته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha