به گزارش ایرنا، علی فولیان روز دوشنبه در نشست تبیین اهمیت افشاگری(سوت زنی) در سند تحول قوه قضائیه که ویژه رسانه و سمنها برگزار شد، با تاکید بر اهمیت موضوع سوت زنی در کشف جرایم،افزود: امروزه یکی از معضلات تمامی جوامع فساد اداری و اجتماعی بوده که یکی از راهکارهای کشف آنها سوت زنی و اعلام به موقع جرایم است.
این مسوول اضافه کرد: در این راستا سمنها، تشکلهای اجتماعی و مردمی و رسانهها میتوانند نقش موثری در کشف جرم و افشاگری فساد داشته باشند و باید زمینه بهره برداری از این ظرفیتها به شکل مطلوبتر فراهم شود که این مهم در دستور کار قوه قضائیه است.
در دوره مدیریت جدید دستگاه قضایی، انقلابی عمل کردن، مردمی بودن و مبارزه بی امان با فساد سه شاخصه اصلی در اجرای سند تحول قضایی است که در ذیل بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی نیز مورد تایید مقام معظم رهبری بوده و با نگاه نقادانه و آسیب شناسانه تنظیم شده است.
وی اضافه کرد: از ضروریات تحول دستگاه قضایی مردمی بودن است و اگر باید تحولی ایجاد شود باید مردمی بودن در آن با توجه به ظرفیت جوانان، اساتید و مردم دارند لحاظ شود.
فولیان با تاکید بر مشارکت مردم در تحقق عدالت دولت و حاکمیت،افزود: ریاست قوه قضاییه در این راستا یک دستورالعمل را ابلاغ کرده است که نحوه تعامل ارتباط قوه قضاییه با تشکلها و سمنهای مردمی و اجتماعی در آن تبیین شده است.
این مسوول قضایی گفت: در سند تحول قضایی که هفت ماموریت برای قوه قضاییه پیش بینی شده است در همه موارد استفاده از ظرفیت مردم برای رفع چالشها شامل کشف جرم، اعلام فساد، میانجیگری، پیشگیری از وقوع جرم، صیانت از حقوق عامه و حتی در سیاست گذاری و تهیه و تبیین لایحه قضایی و تدوین بخشنامهها پیش بینی شده است.
وی خاطرنشان کرد: اگر دادگستری کارآمد، توانمند و پویا میخواهیم و به دنبال افزایش رضایتمندی عمومی و سرمایه اجتماعی هستیم باید به سمت استفاده از ظرفیت نهادهای مردمی پیش برویم که در فصول سوم و هشتم قانون پیش بینی شده است.
نظر شما