۲۹ دی ۱۳۹۹، ۱۱:۱۸
کد خبرنگار: 1228
کد خبر: 84188806
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پاکستان در معرض خطر جدی آنفلوانزای مرغی

۲۹ دی ۱۳۹۹، ۱۱:۱۸
کد خبر: 84188806
پاکستان در معرض خطر جدی آنفلوانزای مرغی

اسلام‌آباد - ایرنا - گزارش منابع خبری حکایت از خطر جدی شیوع آنفلوانزای مرغی در پاکستان درپی مهاجرت پرندگان ناقل این ویروس از آسیانه میانه به کشورهای جنوب آسیا به ویژه هند، دارد.

به گزارش ایرنا، رسانه‌های پاکستانی روز دوشنبه با اشاره به قرار گرفتن این کشور در معرض شیوع جدی ویروس آنفلوانزای مرغی نوشتند: هند که مقصد پرندگان مهاجر ناقل این بیماری تا ماه آینده میلادی است، هم اکنون ۹ ایالت آن دچار شیوع آنفلوانزای مرغی شده است.

پدیده آنفلوانزای مرغی درحالی گزارش می‌شود که کشورهای جنوب آسیا به ویژه مردم هند و پاکستان به شدت تحت تاثیر شیوع موج دوم ویروس کرونا قرار دارند و به گفته کارشناسان، آنفلوانزای مرغی نیز کار مبارزه با بیماری‌های همه گیر را دشوارتر می‌کند.

براساس این گزارش، از آنجایی که پرندگان مهاجر از آسیای میانه ویروس آنفلوانزای مرغی را از ماه ژانویه تا فوریه به کشورهای جنوب آسیا از جمله هند منتقل می‌کنند، پاکستان نیز در معرض خطر جدی آن قرار گرفته است.

دو ایالت هند که شیوع آنفلوانزای مرغی در آن تایید شده است در مجاورت مناطق مشترک مرزی با پاکستان قرار دارد. علاوه بر این گزارش‌هایی نیز از مرگ غیرعادی تعداد زیادی از پرندگان در هفته‌های اول ماه ژانویه در بسیاری از ایالات هند ثبت شده که بیانگر انتقال بی‌وقفه این ویروس میان گروه‌های مختلف پرندگان در منطقه است.

گزارش رسانه‌ها حاکی از نگرانی مقامات هند از شناسایی پرندگان مرده و مبتلا به آنفلوانزای مرغی در سراسر این کشور است و باعث شده به معضل مردم که از قبل با پدیده همه گیری کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند، اضافه شود.

مقامات از کشف دو نوع مختلف آنفلوانزای مرغی موسوم به H۵N۱ و H۵N۸ خبر می‌دهند و بر این باورند که ویروس مورد نظر توسط پرندگان مهاجر از آسیای میانه قبل از انتشار در بین سایر طیور به جنوب آسیا منتقل شده است. همین امر باعث شد تا ماموران بخش محیط زیست دست به کشتار صدها هزار پرنده در ایالت‌های هند مانند هاریانا و کرالا بزنند.

گفته می‌شود، انگلیس و بلژیک نیز در قاره اروپا اخیراً موارد مشابهی را شناسایی کرده‌اند. علاوه بر این ژاپن و کره جنوبی نیز مواردی از آنفلوانزای مرغی را گزارش کرده‌اند.

پیشتر در سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۰ و بار دیگر در سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴ موجی از شیوع آنفلوانزای مرغی در برخی کشورها روی داد که با اقدام مشترک سازمان جهانی بهداشت و جامعه بین‌المللی کنترل شد.

آنفلوانزای مرغی یک بیماری تنفسی بسیار عفونی و شدید در پرندگان به شمار می‌آید که توسط ویروس «اچ وان ان وان - H۱N۱» منتشر می‌شود. به گزارش سازمان جهانی بهداشت، این ویروس انسان‌ها را مبتلا نمی‌کند. اگرچه تاکنون مصادیقی از ابتلای انسان‌ها به این ویروس نیز گزارش شده است. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha