محمد فرید سپری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در دسترس بودن تجهیزات لازمه موفقیت در بخش مبارزه با آفات و بیماریها است که در این راستا از محل اعتبارات توسعه و تجهیز مکانیزاسیون کشاورزی تسهیلات مختلفی به بهره برداران پرداخت شده است.
وی با اشاره به اینکه در دولت تدبیر و امید سه هزار و ۸۳۹ میلیارد ریال برای توسعه تجهیزات مکانیزاسیون پرداخت شده است که خرید ادوات سمپاشی سهمی حدود چهار درصدی از این بخش دارد افزود: این ادوات شامل یک هزار و ۹۵۵ دستگاه لانسدار گاردانی، یک هزار و ۹۴۹ دستگاه لانسدار با ۲۱۲ دستگاه موتور زنبهای و یک هزار و ۶۷۷ دستگاه توربولاینر و بومدار بوده که عمده این تجهیزات با استفاده از تسهیلات مکانیزاسیون خریداری شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: همه ساله کشاورزان کردستانی با ۱۳۰ نوع افت مبارزه میکنند و این روند در سال جاری در حدود ۴۰۶ هزار هکتار از اراضی استان انجام شد.
وی اضافه کرد: این میزان مبارزه با آفتها شامل ۱۳۰ هزار هکتار مزارع گندم علیه آفت سن، ۱۲۰ هزار هکتار علیه علف هرز، ۱۵ هزار هکتار از باغات علیه بیماریهای درختان و آفت میوهها، ۴۰ هزار هکتار ویژه آفات یونجه، ۱۰۰ هزار هکتار علیه آفات نخود، یک هزار و ۱۰۰ هکتار علیه آفات کلزا است.
هم اکنون ۸۱ کلنیک مجاز عرضه سم در کردستان فعال هستند و بیشترین میزان مبارزه با آفتها در اراضی این استان به علت گستردگی سطح کشت مربوط به گندم و جو است.
استان کردستان دارای ۲۸۲ هزار هکتار با یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت است که تنوع آب و هوایی آن باعث شده یکی از استان های موفق در حوزه کشاورزی باشد.
هم اکنون این استان دارای یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی که شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم حدود ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی حدود ۱۲ درصد است.
کردستان دارای سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین و ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۱۱۶ هزار کندوی زنبور عسل است.
جمعیت بهره بردار کشاورزی کردستان دارای ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۴۰۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی نیز مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی این استان مربوط به گندم با حدود یک میلیون تُن در سال است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۴۸ هزار تُن است.
نظر شما