به گزارش خبرنگار ایرنا، مرادعلی تاتار روز دوشنبه در جلسه قرارگاه اربعین و رفع موانع و مشکلات تردد زایران در مرز رسمی خسروی باحضور رییس قرارگاه اربعین ناجا افزود: مرز خسروی بیش از یک صد سال سابقه تردد زایران عتبات عالیات را دارد و سال گذشته با وجود محدودیت ها، نزدیک به ۳۰۰ هزار زایر از این مرز عازم کربلای معلا در عراق شدند.
وی اظهار داشت: در صورت رفع مشکلات عراق و بازگشایی مرز، زایران به دلیل نزدیکی مسیر و جاده دسترسی مناسب مرز خسروی را برای عزیمت به عتبات عالیات انتخاب می کنند.
فرماندار قصرشیرین گفت: هم اکنون ۱۴۰ هکتار زمین برای پارکینگ خودروهای سواری آماده کرده ایم.
وی با اشاربه موقعیت ها و ظرفیت های بسیار مناسب قصرشیرین اضافه کرد: در صورت نبود جنگ اکنون جمعیت ۴۰۰ هزار نفری در این شهرستان سکونت داشتند و امیدواریم مسوولان کشوری با نگاه مثبت به این منطقه توجه کنند.
نماینده عالی دولت در قصرشیرین گفت: خسروی یک مرز تجاری و زیارتی است از این رو باید قوانین دیگر مرزها برای آن لحاظ شود.
رییس قرارگاه اربعین استان کرمانشاه نیز گفت: امیدوارم امسال مرز خسروی بازگشایی شود و به زوار خدمات رسانی کنیم.
جعفر همتی افزود: مجموعه های زیادی از نظر امنیت در سال گذشته تلاش کردند که زوار بدون هیچ مشکل امنیتی تردد کنند.
وی اظهار داشت: کرمانشاه یک استان ویژه ای است و ۶۰ درصد زایران استان ایلام از کرمانشاه می گذرند که بخشی از خدمات به آن ها بر عهده استان ما است و این جدای از خدماتی است که به زایرانی ارایه می شود که از خسروی عازم عراق می شوند از این رو ما در سه محور خدمات رسانی به زایران را انجام می دهیم.
رییس قرارگاه اربعین استان کرمانشاه گفت: ۱۶ موکب هم در عراق کار خدمات رسانی به زایران را برعهده دارند.
همتی ادامه داد: با وجود مشکلات عراق اگر پیگیری های قرارگاه رمضان و سردار سلیمانی نبود مرز خسروی باز نمی شد و تمام تلاش ما پارسال بازگشایی بود از این رو جلسات و برنامه های متعدد با وجود نبود زیرساختهای طرف عراقی انجام شد و چون سال اول عزیمت زایران اربعین بود مشکلاتی داشتیم و زیرساخت مرز منذریه عراق را هم ما تامین می کردیم.
او گفت: مرز خسروی نیازمند توجه مسوولان کشوری است و درصورتی که پارسال محدودیت تردد نداشتیم یک و نیم میلیون زایر از خسروی به عراق تردد می کردند.
او اسکان ۲۰ هزار زایر و توزیع ۶۰ هزار پرس غذا در هر وعده غذایی با همکاری سپاه و ارتش و دیگر نهادها را از مجموعه خدماتی بیان کرد که پارسال به زایران ارایه شد.
وی گفت: از نظر تردد در نقطه صفر مشکلاتی را داریم که باید با بر نامه ریزی حل شود و بهداشت و درمان اقدام های خوبی انجام داد که مورد تایید مسوولان بود و برای امسال باید مسوولان عراق را متقاعد کنیم مرز باز شود که فشار دیگر مرزها کاسته شود.
رییس قرارگاه اربعین استان کرمانشاه گفت: اگر مرز خسروی برای ایام اربعین امسال روزانه هشت ساعت باز شود توان ۵۰۰ هزار نفر تردد را داریم و در صورت شبانه روزی شدن تردد یک و نیم میلیون زایر از این مرز را آمادگی سامان دهی و تردد داریم.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.