۲۹ دی ۱۳۹۹، ۱۶:۴۵
کد خبرنگار: 1007
کد خبر: 84189186
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بیمه سلامت هزینه هفت هزار و ۵۰۰ بیمار کرونایی در اردبیل را پرداخت کرد

اردبیل - ایرنا - مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل گفت: بیمه سلامت امسال تاکنون هزینه هفت هزار و ۵۰۰ بیمار بستری شده کرونا را در این استان پرداخت کرده است.

به گزارش ایرنا ، دکتر سیدوحید خلیل‌اللهی روز دوشنبه در نشست هم‌اندیشی با اصحاب رسانه با بیان اینکه بیمه سلامت هزینه بیماران بستری شده کرونا را پرداخت می‌کند، افزود: از زمان شیوع ویروس کرونا از اوایل اسفندماه سال گذشته تاکنون بیمه سلامت استان از بابت هزینه بستری مبتلایان به این بیماری ۳۰۰ میلیارد ریال به دانشگاه علوم پزشکی پرداخت کرده است.

وی با اشاره به اینکه میانگین هزینه هر بیمار کرونایی بستری شده برای بیمه سلامت ۵۰ میلیون ریال می‌باشد، بیان کرد:  با شیوع بیماری کووید ۱۹ هزینه‌های بیمه سلامت نیز افزایش یافته و هزینه‌های بستری در بخش ICU و CCU به مراتب بیشتر از بستری در تخت‌های معمولی بیمارستان‌ها است.  

وی از پرداخت ۶۱۰ میلیارد ریال از بدهی بیمه سلامت استان به مراکز طرف قرار داد بخش دولتی و بخش خصوصی در ۲ ماه اخیر خبرداد و اظهارکرد: از این میزان ۴۷۰ میلیارد ریال به دانشگاه‌های علوم پزشکی و ۱۴۰ میلیارد ریال هم به بخش خصوصی و غیردانشگاهی پرداخت شده است.

وی با اشاره به اینکه تمامی بدهی‌های معوق بیمه سلامت استان در سال‌های ۹۷ و ۹۸ به مراکز دولتی و بخش خصوصی پرداخت شده است، اضافه کرد: با تلاش‌های انجام گرفته مطالبات مراکز دولتی و دانشگاهی تا خردادماه امسال و مراکز بخش خصوصی تا آذرماه سال جاری پرداخت شده است.

 وی با تقدیر از حمایت‌های دولت و مسئولان از بیمه سلامت ادامه داد: با این وضع اقتصادی، دولت امسال حمایت ویژه‌ای از نظام سلامت کرده به طوری که بیمه سلامت در سال‌های گذشته چنین پرداختی به طرف‌های قرارداد خود نکرده بود. 

**** افراد فاقد بیمه در استان اردبیل رایگان بیمه سلامت می‌شوند

مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل گفت: همزمان با سراسر کشور افراد فاقد بیمه در این استان بدون شرکت در آزمون وسع بیمه رایگان می‌شوند.

دکتر خلیل‌اللهی افزود: بر اساس آخرین مقررات و به استناد مصوبه ستاد کرونا، افراد فاقد هرگونه پوشش بیمه درمانی پایه تا پایان امسال می‌توانند بدون شرکت در آزمون وسع خود را بدون پرداخت هزینه به صورت رایگان بیمه کرده و از مزایای بیمه سلامت همگانی برخودار شوند.

 وی اظهارکرد: کسانی که فاقد بیمه هستند و یا قبلا در آزمون وسع شرکت کرده و به دلیل ناتوانی مالی هنوز دفترچه درمانی دریافت نکرده‌اند، می توانند با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت در اسرع وقت دفترچه بیمه رایگان دریافت کنند.

وی بیان کرد: همچنین امکان ثبت‌نام و دریافت دفترچه بیماران فاقد پوشش در هر ساعت از شبانه‌روز در سامانه ISC (سامانه ثبت‌نام غیرحضوری) وجود دارد.

 وی با اشاره به اینکه مردم قبل از بستری شدن و نیاز اورژانسی اقدام به دریافت دفترچه کنند، به هموطنان توصیه کرد: از این فرصت استثنایی استفاده کرده و نسبت به دریافت دفترچه بیمه سلامت همگانی به صورت رایگان اقدام کنند.

او با بیان اینکه طبق قانون به افراد تحت پوشش صندوق بیمه سلامت همگانی فقط در مراکز تشخیصی و درمانی دولتی خدمات پزشکی به طور رایگان ارائه خواهد شد، اضافه کرد: این افراد برای بهره‌مندی در مراکز درمانی خصوصی باید در پرداخت سرانه بیمه درمانی خود مشارکت کنند.

وی با بیان اینکه صدور دفترچه (بیمه ایرانیان) که با اخذ وجه سرانه صورت می‌گیرد ،دارای دوره انتظار ۱۰ روزه می‌باشد، از مردم خواست قبل از بیماری و بستری شدن نسبت به اخذ دفترچه اقدام کنند تا مشکلی در موارد ضروری پیش نیاید.

**** پیشرفت نسخه نویسی الکترونیکی در استان اردبیل

مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل گفت: این استان از استان‌های موفق کشور در اجرای طرح الکترونیکی شدن و حذف دفترچه‌های کاغذی بیمه سلامت است.

دکتر خلیل‌اللهی با بیان اینکه طرح نسخه‌پیچی الکترونیکی در ۲ سال گذشته راه‌اندازی شده و بستر تمام خدمات الکترونیک در نظام سلامت، پرونده الکترونیک است، افزود: هم‌اکنون ۱۰۰ درصد مطب‌ها، داروخانه‌ها و موسسات تشخیصی درمانی استان سامانه نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی الکترونیکی استقرار یافته است.

وی اظهارکرد: در دی ماه امسال ۱۰۰ درصد نسخ در داروخانه‌ها، آزمایشگاه‌ها و رادیولوژی‌ها و ۷۰ درصد نسخ توسط پزشکان استان به صورت الکترونیکی نوشته شده است.

وی بیان کرد: برای تشویق مراکز و موسسات درمانی و پزشکان برای استفاده از سامانه نسخه‌پیچی الکترونیکی، بیمه سلامت استان بسته‌های تشویقی در نظر گرفته که در اولویت قرار دادن پرداخت مطالبات طرف‌های قرارداد از جمله آنها است.

وی افزود: برای رسیدن به اهداف موردنظر در طرح نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی الکترونیکی آموزش های لازم به متولیان مراکز و موسسات درمانی و پزشکان در استان داده شده به طوری که تاکنون ۲۰ کارگاه آموزشی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این زمینه برگزار شده است. 

****خیز بیمه سلامت برای حذف دفترچه های کاغذی در استان اردبیل

مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل از خیز بیمه سلامت برای حذف ۱۰۰ درصدی دفترچه‌های کاغذی خبرداد و گفت: تلاش می‌شود در سال آینده تمامی دفترچه‌های کاغذی در استان اردبیل حذف گردد.

دکتر خلیل‌اللهی افزود: در طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی دیگر نیازی به ارائه دفترچه سلامت در مراجعه به مطب پزشکان و بیمارستان‌ها وجود ندارد و بیمار فقط با اعلام کد ملی خود ویزیت شده و اقلام دارویی هم در سامانه تمام داروخانه‌های کشور ثبت می‌شود.

وی اظهارکرد: با اجرایی شدن طرح الکترونیکی شدن نسخ و حذف دفترچه‌های کاغذی علاوه بر پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در جامعه، انتقال سوابق بیمار به داروخانه‌ها و سایر مراکز درمانی به راحتی انجام شده و از بروکراسی و صف‌های طولانی در داروخانه‌ها جلوگیری می‌شود.

وی بیان کرد: شفافیت در هزینه‌های سلامت، کاهش ضریب خطا ناشی از نسخ بد خط پزشکان، هدفمند شدن تجویز و مصرف دارو و منطقی شدن هزینه‌های بیماران از مزایای نسخه‌نویسی الکترونیکی است.

وی گفت:‬ با اجرای‬ این طرح‬ ‏مقدار زیادی از هزینه‌های القایی نظام سلامت مدیریت شده و هویت گیرندگان و ارائه‌دهندگان خدمت‬ نیز‬ مشخص می‌شود.

وی‬ با بیان اینکه اجرای‬ این طرح‬‬ باعث آسایش‬ و‬ راحتی‬ مردم و‬ ‬صرفه‌ جویی‬ در هزینه و وقت آنها می‌شود، ‬ادامه داد: ‬همچنین‬ ‬در این طرح‬ چرخش خدمات و رهگیری مشخص شده و از دور ریختن خدمات جلوگیری خواهد شد.

وی‬ با اشاره‬ به تلاش‌ های‬ صورت‬ گرفته‬ برای استقرار پرونده الکترونیک سلامت و فراهم کردن این زیرساخت در سازمان بیمه سلامت، ‬گفت: با اجرای‬ طرح‬ نسخه‌نویسی الکترونیک مصرف بی‌رویه دارو ‏محدود و از نسخه‌نویسی غیرمنطقی پرهیز می‌شود و ضمن تسریع و تجمیع اطلاعات بیمار، کیفیت خدمات ارائه شده به بیمه‌شدگان ارتقا می‌یابد.

او همچنین با اشاره به سایر مزایای اجرای این طرح اظهارکرد: پیش از این اختیار و مدیریت دفترچه‌های بیمه سلامت در دست سازمان نبود و هر کس به میل خودش از آنها استفاده می‌کرد که با اجرای این طرح کنترل هزینه‌ها، نظارت بر رفتار پزشکان در نسخه نویسی و داروهای تجویزی از جمله مزایای طرح حذف دفترچه‌های کاغذی است.

***ارائه خدمات بهینه به بیمه‌شدگان با استقرار سامانه نظر سنجی خطی

 مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل گفت: با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان در حال استقرار سامانه نظرسنجی برخط از مراجعین به اداره کل بیمه سلامت در میز خدمت در بخش‌های  بیمه‌گری، تایید دارو و سایر خسارت متفرقه هستیم.

دکتر خلیل‌اللهی افزود: در این سامانه با ارائه هریک از خدمات پیامکی به بیمه‌شدگان و گیرنده خدمات ارسال و با پرسش چهار سوال از ارائه مناسب خدمات ارائه شده اطمینان حاصل خواهد شد.

 وی اظهارکرد: همچنین بخشی تحت عنوان "پیشنهادات مردمی" در پورتال اداره کل بیمه سلامت استان اردبیل به آدرس https://ar.ihio.gov.ir ایجاد شده است.

وی ارتقای سطح خدمات ارائه شده به بیمه‌شدگان را از اولویت‌های بیمه سلامت استان عنوان کرد و گفت: از همه صاحب‌نظران، پزشکان، موسسات تشخیصی و درمانی و دانشگاهیان انتظار می‌رود با درج و ارسال پیشنهادات ارزشمند خود بیمه سلامت را در انجام رسالت و اهداف مورد نظر یاری کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha