به گزارش ایرنا، استان سمنان به واسطه برخورداری از ظرفیتهای مختلف، موقعیت جغرافیایی و نیروهای نخبه در بخشهای مختلف، از جمله صنعت، عملکرد درخشان داشته و در دولت تدبیر و امید نیز موفقیتها به اوج رسیده است.
براساس آخرین آمار سازمان صنعت، معدن و تجارت، استان سمنان با داشتن حدود یکهزار و ۸۴۰ پروانه بهرهبرداری واحدهای صنعتی و معدنی با سرمایهگذاری حدود ۷۶ هزار میلیارد ریال و اشتغال برای بیش از ۶۸ هزار و ۸۰۰ نفر، یکی از قطب های صنعتی و معدنی شرق کشور محسوب میشود.
از دیگر دستاوردهای استان سمنان، به گزارش شرکت شهرکهای صنعتی، میتوان به تعداد قراردادهای واگذاری زمین شهرکهای صنعتی استان در ۹ ماه گذشته از سال ۹۹نسبت به مدت مشابه سال گذشته اشاره کرد که ۵۴ درصد افزایش یافت.در این مدت، ۱۶۷ فقره قرارداد واگذاری زمین به مساحت ۶۲ هکتار در شهرکها و نواحی صنعتی استان سمنان منعقد شد.
از دیگر دستاوردهای استان سمنان میتوان به تعداد قراردادهای واگذاری زمین شهرکهای صنعتی استان در ۹ ماه گذشته از سال ۹۹نسبت به مدت مشابه سال گذشته اشاره کرد که ۵۴ درصد افزایش یافت.در این مدت، ۱۶۷ فقره قرارداد واگذاری زمین به مساحت ۶۲ هکتار در شهرکها و نواحی صنعتی استان سمنان منعقد شد.
کل اراضی در اختیار شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان ۶ هزار و ۸۸۶ هکتار است.
افزایش ۱۰۵ درصدی سرمایهگذاری صنعت در استان سمنان
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان گفت: میزان سرمایه گذاری در بخش صنعت این استان در سال جاری ۱۰۵ درصد افزایش یافت.
فرامرز محبوبی ابراز داشت: سرمایه گذاری انجام شده در بخش صنعت استان از ابتدای امسال تاکنون، بیش از ۱۵ هزار میلیارد ریال بوده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه آن در سال گذشته حدود ۱۰۵ درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: در بخش صدور پروانه های بهره برداری حوزه صنعت که در واقع می توان همان سرمایه گذاری های تحقق یافته دانست از ابتدای سال ۹۹ تا پایان آذر ، ۱۳۰ فقره پروانه بهره برداری برای واحدهای تولیدی استان صادر شد که در مقایسه با سال گذشته هشت درصد افزایش داشته است.
معاون امور صنایع سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان سمنان با اشاره به افزایش ۵۲ درصدی اشتغال در بخش صنعت اظهار داشت: در سال جهش تولید با صدور پروانه های بهره برداری جدید در بخش صنعت استان، زمینه اشتغال ۲ هزار و ۷۰۰ نفر در صنایع استان فراهم شده است.
وی اضافه کرد: امسال و تا پایان آذر برای واحدهای صنعتی که جواز تأسیس اخذ کردهاند، سرمایهگذاری بالغ بر ۸۴ هزار میلیارد ریال با اشتغال حدود ۲۷ هزار و ۲۰۰ نفر پیشبینی شده است.
محبوبی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون،۱۳۸۰ مجوز صنعتی در استان صادر شده است گفت: ۱۳۰واحد صنعتی در استان پروانه بهرهبرداری و ۱۲۵۰ واحد نیز جواز تأسیس دریافت کردهاند.
تعیین تکلیف ۱۰۴ سرمایهگذاری راکد در استان سمنان
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان گفت: ۱۰۴ قرارداد سرمایهگذاری راکد در شهرکها و نواحی صنعتی این استان به منظور کمک به جهش تولید و ایجاد اشتغال پایدار تعیین تکلیف شد.
حسن آلبویه ابراز داشت: ۱۰۴ فقره قرارداد با مساحت بیش از ۲۶۹ هزار مترمربع در جلسه هیات حل اختلاف و داوری شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان از ابتدای فروردین تا پایان آذر امسال، با هدف آزادسازی ظرفیتهای سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال ، بررسی و تعیین تکلیف شد.
وی بیان کرد: ۳۴ فقره قرارداد با مساحت بیش از ۱۳۰ هزار متر مربع، در این مدت، فسخ قرارداد شد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان تصریح کرد: ۶۳ فقره قرارداد با مساحت بیش از ۱۲۳ هزارمترمربع برای ادامه فرایند سرمایهگذاری، مهلت دوباره بهرهبرداری اعطا شد.
به گفته وی، سه فقره قرارداد ۹ ماه امسال از دستور کار هیات حل اختلاف و داوری شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان خارج شد.
آلبویه با اشاره به ۲ فقره زمین انصرافی در این مدت، یادآور شد: فسخ قراردادهای راکد در آخرین مرحله از تعیین تکلیف نهایی قرار دارد و سعی بر آن است تا فعالیت واحدهای صنعتی حفظ شود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان سمنان تاکید کرد: تعیین تکلیف قراردادهای راکد طبق شیوهنامه سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و به منظور اجرای تعهدات طرفهای قرارداد انجام میشود.
دستگاههای اجرایی استان سمنان تمامقد از مشکلات تولید گرهگشایی کنند
گره گشایی از مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی در سطح ملی و استانی در اولویت معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری سمنان سمنان است و کارکنان دولت تمام قد در کنار تولیدکنندگان باشند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان گفت: تمام دستگاههای اجرایی استان با تمام همت باید رفع موانع و مشکلات بخش صنعت و تولید را در دستور کار خود قرار دهند.
علیرضا شریفی نژاد ابراز داشت: تمام برنامههای دستگاه های اجرایی و استانداری سمنان باید پیرامون گرهگشایی از مشکلات بخش تولید و صنعت باشد.
وی با اشاره به برگزاری منظم نشست های کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در استان سمنان تاکید کرد: طرحهای مصوب این کارگروه دارای ضمانت اجرا است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان گفت: طرحهای مصوب کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان دارای ضمانت اجرا است و دستگاه های اجرایی موظف به پیادهسازی تعهدات خود هستند.
وی بیان کرد: تغییر در ظاهر و محتوای برگزاری کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در دست بررسی است و سازمان صنعت، معدن و تجارت با همکاری بخش های اقتصادی استانداری برای تحقق این امر بکوشند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان تصریح کرد: در آینده نزدیک وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان سمنان سفر می کند و ضرورت دارد دستگاه های اجرایی مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی را از هم اکنون برای ارسال گزارش مکتوب کنند.
شریفی نژاد ادامه داد: گره گشایی از مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی در سطح ملی و استانی در اولویت معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری سمنان است و کارکنان دولت تمام قد در کنار تولیدکنندگان باشند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان تصریح کرد: تشکیل مستمر کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان در درازمدت میتواند مشکلات بخش صنعت و تولید استان را به کمترین حد ممکن کاهش دهد.
هدفگذاری راهاندازی ۱۱ ناحیه صنعتی در روستاهای استان سمنان
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان گفت: طرح راه اندازی ۱۱ ناحیه صنعتی در مناطق روستایی استان به منظور اشتغالزایی، نگهداشت جمعیت روستایی و جلوگیری از مهاجرت در حال پیگیری است.
مهدی صمیمیان با تاکید بر ضرورت همافزایی برای پیشرفت نواحی صنعتی در مناطق روستایی استان سمنان ابراز داشت: طرح راهاندازی ۱۱ ناحیه صنعتی در روستاهای استان سمنان طبق ماده ۲۷ برنامه ششم توسعه است.
وی ادامه داد: توجه به صنایع تبدیلی ، گردشگری روستایی و طرح های نوآورانه میتواند به اشتغالزایی در مناطق روستایی استان سمنان کمک کند و باید این راهبرد در هنگام برنامهریزی مدنظر باشد.
وی بیان کرد: طرح ایجاد ۱۱ ناحیه صنعتی در مناطق روستایی ۶ شهرستان استان سمنان با رویکرد استقرار صنایع سبز و صنایع تبدیلی پیش بینی میشود و در صوت رفع موانع و بهرهبرداری از این طرح ها علاوه بر رونق اقتصادی در استان، میتواند به بهبود وضعیت معیشت، ایجاد اشتغال در روستاهای استان و کاهش مهاجرت کمک کند.
صمیمیان یادآور شد: برای ایجاد ناحیه صنعتی در مناطق روستایی استان سمنان در گام اول باید مکانیابی انجام شود و سپس با تایید امور اراضی و اداره کل منابع طبیعی در زمینه تخصیص زمین برای تامین زیرساختها مانند آب، برق از طریق مراجع ذیربط اقدام شود.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان گفت: عملیاتی شدن طرح ایجاد ناحیه صنعتی در مناطق روستایی استان نیازمند همافزایی و همرایی بخشهای مختلف است و انتظار میرود با همراهی بخشهای مختلف تحقق این طرح تا حد زیادی با رفع دغدغه اشتغال، جمعیت روستایی تثبیت شود.
تربیت نیروی متخصص نیاز صنعت استان سمنان
بیش از ۲ هزار واحد صنعتی و ۶۰۰ واحد معدنی در استان سمنان فعال است که نیازهای اساسی برای توسعه صنعت استان تربیت نیروی انسانی است.
رئیس اتاق بازرگانی استان سمنان ابراز داشت: بیش از ۲ هزار واحد صنعتی و ۶۰۰ واحد معدنی در استان سمنان فعال است که نیازهای اساسی برای توسعه صنعت استان تربیت نیروی انسانی است.
علیاصغر جمعهای با بیان اینکه در حال حاضر حتی یک فرد دارای مهارت در استان بیکار نیست گفت: این استان یکهزار نیروی کار متخصص فنی نیاز دارد.
رئیس اتاق بازرگانی استان سمنان با بیان اینکه مهارت شرط اصلی در کسب شغل است افزود: استان تعداد یک هزار نیروی کار متخصص فنی کم دارد.
به گزارش ایرنا، استان سمنان به دلیل برخورداری از زیرساختهایی مانند راه آهن و فرودگاه، قرارگیری در موقعیت جغرافیایی طلایی، گلوگاه اقتصادی شرق کشور محسوب میشود که توجه بیش از پیش مسوولان میتواند تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید را تقویت کند.
نظر شما