هر چند این پرنده توانست خود را از کابل برق این مسیر رها کرده و به سوی نیزارهای پیرامون تنها جزیره ایرانی خزر پرواز کند اما ساکنان آشوراده برای اتصال دوباره جریان برق حدود ۲ ساعت منتظر ماندند.
کریم ایمانیان رییس شرکت توزیع برق بندرترکمن امروز دوشنبه به ایرنا گفت: مشترکان برق جزیره آشوراده اغلب نهادهای نظامی، شرکت ماهیان خاویاری، رستوران و حراست شیلات، محیط بانی محیط زیست و مرکز تحقیقات فوک خزری هستند.
بهگزارش ایرنا برق مورد نیاز جزیره آشوراده توسط خطوط انتقال برق و دیرک های نصب شده در فاصله ۲ کیلومتری بین جزیره و اسکله بندرترکمن تامین می شود که برخورد هر ازچندگاه برخی پرندگان عظیم الجثه مانند پلیکان و فلامینگو به قطع موقتی برق موقت این جزیره می انجامد.
آشوراده در سدههای گذشته در پی عملکرد و فعالیت گروههای انسانی با حفر کانال از توده اصلی خشکی خود (شبه جزیره میانکاله) جدا افتاد.
این جزیره در سال ۱۳۵۴ جزو نخستین مناطق زیستکره جهان معرفی و ثبت شد.
در همین حال در کنوانسیون جهانی رامسر در زمره تالابهای مهم دنیا قرار گرفت و سومین اهمیت این منطقه عضویت آن در پناهگاه حیات وحش است که در تمامی ایام سال میزبان انواع پرندگان است.
۴۰درصد خاویار ایران در نزدیکی آشوراده به دست میآید و سازمان شیلات ایران در این جزیره علاوه بر تاسیسات مختلف مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی هم دارد.
آشوراده بیش از ۴ دهه در رویای فراهم کردن امکانات سختافزاری و زیرساختهای اولیه برای میزبانی از گردشگران و بوم گردان است و تاکنون وعدهها برای به سرانجام رساندن مطلوب این جزیره راه بهجایی نبرده است.
آشوراده درگذشته با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه راهنمایی، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از هزار نفر سکنه داشت که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه وری و ماهیگیری مشغول بودند، اما در سال ۱۳۷۲ به علت بالا آمدن سطح آب دریای خزر و وقوع سیلاب ناشی از طغیان رود ولگا مردم جزیره را ترک کردند.
نظر شما