به گزارش ایرنا، یحیی نظری روز سهشنبه در جریان بازدید از فاز تکمیلی تصفیه خانه آب و فاضلاب سنندج اظهار داشت: با توجه به نگرانیهای عامه شهروندان در رابطه با ورود فاضلاب شهری و شیرابه پسماند زبالههای سایت شهرداری به حوزه آبریز سد ژاوه با پیگیریهای استاندار کردستان و تخصیص ۸۰ میلیارد تومان اعتبار ویژه پوشش فاضلاب سنندج کامل میشود.
وی افزود: با توجه به حساسیت موضوع ورود فاضلاب به حوزه آبگیری سد ژاوه تمامی ظرفیت های استان و شهرستان برای حل این مشکل تا قبل از آبگیری سد به کار گرفته شده است.
در این بازدید معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار سنندج نیز با اشاره به پیشرفت رضایت بخش پروژه توسعه سایت فاضلاب اظهار داشت: با در نظر گرفتن جمعیت شهر سنندج (به اضافه نواحی منفصل شهری) این سایت ظرفیت پوشش جمعیتی ۷۰۰ هزار نفری را داشته و به زودی ناحیه منفصل حسن آباد نیز به این مجموعه متصل خواهد شد.
منصور مولانایی اضافه کرد: تمامی فرآیند تحقیقاتی و اجرایی هدایت شیرآبههای سایت زباله شهرداری در روستای کیلک به تصفیه خانه فاضلاب سنندج با تخصیص اعتباری بیش از سه میلیارد تومان صورت گرفته و در دهه مبارک فجر امسال این پروژه پایان یافته و به بهره برداری خواهد رسید.
بهمن مرادنیا استاندار کردستان اویل آذرماه سال جاری در بازدید از سد ژاوه و سامانه انتقال آب به دشتهای قروه و دهگلان و سد سورال خبر از آبگیری این سد تا پایان سال جاری را داد و گفت: مشکل فاضلاب سنندج از جمله دلایل به تاخیر افتادن آبگیری سد است و با ارتقا تصفیه خانه فاضلاب و قول وزارت نیرو این مشکل برای قطعی شدن آبگیری رفع خواهد شد.
اما رییس شورای سیاستگذاری آب و خاک کمیسیون آب و کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج و تشکل زیست محیطی جمعیت کردستان سبز در مطالبی جداگانه در فضای مجازی خواستار جلوگیری از آبگیری سد ژاوه به دلیل آلوده بودن آب ورودی به این سد شدهاند؛ این درحالی است اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان با انتشار مطلبی اعلام کرد: با توجه به نظارتها و پایشهای انجام شده مشکلی در این راستا وجود ندارد و موافق آبگیری این سد در زمان تعین شده است.
سد ژاوه با ارتفاع ۹۰ متر و حجم بتن ریزی ۷۵۰ هزار متر مکعب در ۳۹ کیلومتری جنوب غربی سنندج احداث شده و دارای رکورد بتن ریزی کشور با حجم ۱۲۱ هزار مترمکعب در ماه است.
نظر شما