علی اصغر رضازاده روز سه شنبه در نشست کارگروه تنظیم بازار خراسان شمالی اظهار داشت: از سهمیه روغن تعیین شده استان نیز ۵۴۰ تن اختصاص یافته و توزیع شده است اما این نیاز استان را برطرف نمی کند و به همین دلیل اکنون در زمینه تامین روغن شهروندان مشکل داریم.
وی افزود: از روغنی که تحویل گرفته ایم روزانه ۱۰ تا ۲۰ تن به بازار خراسان شمالی تزریق می شود تا کمبود آن در مصارف صنف و صنعت جبران شود.
مردم بیش از نیاز خود روغن نخرند
وی یکی از علل کمبود روغن و تشکیل صف را هجوم مردم و خرید بیش از نیاز آنان بیان کرد و گفت: به هر فروشگاهی که روغن تزریق می شود در نیم ساعت فروخته می شود و باز کمبود به وجود می آید، زیرا بیشتر مردم بیش از نیاز خود روغن می خرند.
رضازاده، سرانه مصرف روغن در این استان را ۱.۹ کیلوگرم بیان کرد و گفت: این مقدار روغن خوراکی در صنوف و صنعت مصرف می شود.
وی از مردم استان خواست تا با توجه به شرایط کرونا از ازدحام در فروشگاه ها خودداری کنند و افزود: روغن مورد نیاز استان تهیه و تامین می شود و نیازی به ازدحام و خرید بیش از نیاز این کالا نیست.
وی تاکید کرد: اگر موردی از احتکار خانگی روغن در استان دیده شود حتما با آن برخورد می شود.
تامین میوه شب عید
رضازاده با اشاره به مشکلاتی که در خرید میوه تنظیم بازار وجود دارد، اظهار داشت: با توجه به اینکه زمان خرید میوه گذشته است و اکنون باید میوه ای را که دلالان ذخیره کرده اند خریداری کنیم، خرید سیب و پرتقال شب عید با قیمت بیشتر از بازار مقرون به صرفه نیست.
وی خاطرنشان کرد: مطالبات مباشران خرید میوه تنظیم بازار شب عید از چند سال گذشته پرداخت نشده است و به همین دلیل تا کنون نتوانسته ایم آنها را راضی به خرید مجدد کنیم.
فروش مشروط کالا تخلف است
معاون اقتصادی استاندار خراسان شمالی نیز در این جلسه فروش اجباری کالا را تخلف دانست و افزود: فروش کالا با شرط خرید کالایی دیگر جرم است و باید با آن برخورد شود.
محمود قنبری، نظارت های انجام شده بر بازار را کافی ندانست و افزود: نظارت های انجام شده کافی نیست و به همین دلیل برخی به خود اجازه می دهند تا معیشت مردم را با گرانفروشی، کم فروشی و احتکار کالاهای اساسی با مشکل مواجه کنند.
وی با بیان اینکه حتی اگر پرونده ای هم تشکیل شود جریمه ها بازدارنده نیست، اظهار داشت: در جلسات متعددی مصوب کردیم که اگر لازم باشد با همکاری دادستان واحدهای صنفی متخلف را که تخلفات جدی دارند، پلمب کنیم.
قنبری خاطرنشان کرد: اگر با متخلفان بازار برخورد نشود وضعیت گرانی ها و فشار بر مردم بیشتر خواهد شد.
معاون اقتصادی استاندار خراسان شمالی از اعضای کارگروه تنظیم بازار خواست تا نیاز روغن و کالای اساسی روستاها را نیز برطرف کنند تا روستاییان برای خرید مایحتاج خود به شهرها مراجعه نکنند و با خطر کرونا مواجه نشوند.
وی از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز خواست تا کالاهایی مانند روغن و برنج را با نرخ تنظیم بازار در اختیار تعاون روستایی قرار دهد و شبکه تعاون روستا نیز این کالاها را در اختیار روستاییان بگذارد تا نیاز آنان برطرف شده و از ازدحام در فروشگاه های بزرگ جلوگیری شود.
استان خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد و ۴۴ درصد از این جمعیت در روستاها سکونت دارند.
پنج هزار و ۵۷۶ واحد تولیدی، چهار هزار و ۶۴۸ واحد در زمینه خدمات فنی، ۱۲ هزار و ۴۶۳ واحد توزیعی، سه هزار و ۲۳۱ واحد خدماتی و در مجموع ۲۵ هزار و ۹۱۸ واحد صنفی در خراسان شمالی فعال است و شمار اتحادیه های صنفی استان نیز ۱۳۸ اتحادیه است.
نظر شما