۳۰ دی ۱۳۹۹، ۱۷:۰۷
کد خبرنگار: 1179
کد خبر: 84190508
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شرکت دانش بنیان خوزستانی رتبه برتر کشور را کسب کرد

اهواز – ایرنا – معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری خوزستان گفت: طرح پژوهشی یکی از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری خوزستان به عنوان طرح برتر از نظر وزارت نیرو در کشور انتخاب شد.

یحیی میرزایی روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: این طرح که شامل یک پمپ لجن کش است در بین ۷۰۰ طرح، حایز رتبه برتر شد و از سوی وزیر نیرو از آن تقدیر شد.

وی با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان نقش مهمی در توسعه علم و فناوری کشور دارند افزود: این شرکت ها نیروی محرکه اقتصاد هستند و علاوه بر ارزش افزوده‌ای که خلق می کنند، می‌توانند زمینه ساز اشتغال بخش قابل توجهی از فعالان خلاق و دانش آموخته دانشگاهی باشند.

میرزایی بیان کرد: ۲۳۲ شرکت فناور در پارک علم و فناوری خوزستان مستقر هستند که از این تعداد ۴۲ شرکت دانش بنیان هستند؛ در کل خوزستان ۸۵ شرکت دانش بنیان داریم اما الزامی نیست که حتما در پارک علم و فناوری مستقر باشند.

معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری خوزستان در خصوص راه اندازی صندوق پژوهشی و فناوری خوزستان نیز گفت: سرمایه اولیه این صندوق، ۳۰ میلیارد ریال است که رقم قابل توجهی نیست لذا بحث افزایش سرمایه و خط اعتباری صندوق نوآوری و شکوفایی استان مدنظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بود تا از طرح‌های شرکت‌های دانش بنیان خوزستان حمایت شود.

وی بیان کرد: پیگیر مصوبات سفر اخیر معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به خوزستان هستیم و خوشبختانه کارها به خوبی پیگیری می‌شود و امیدواریم پرداخت‌ها قول داده شده در این سفر صورت بگیرد.

مدیر اجرایی طرح " پمپ لجن کش" گفت: به واسطه این پمپ به راحتی می‌توان آب اطراف لوله های شکسته شده را تخلیه و نسبت به تعمیر خطوط لوله اقدام کرد.

سیدفخرالدین طاهرزاده موسویان افزود: بر اساس تحقیقی که انجام دادیم در سال ۹۸، یک هزار  و ۲۰۰ مورد شکستگی خطوط لوله در شبکه و همچنین ۱۴ هزار شکستگی انشعاب در اهواز داشتیم که در هر ۲ مورد نیاز به تخلیه آب بود. در خوزستان با توجه به پوسیدگی خطوط لوله، به طور متوسط روزانه ۶ تا هفت مورد شکستگی خطوط لوله را در اهواز رخ می‌دهد به همین دلیل تصمیم به ساخت این پمپ گرفتیم.

وی ادامه داد: این پمپ هیدرولیکی روی ماشین حفاری نصب می‌شود که بلافاصله کار تخلیه را انجام می‌دهد و دیگر نیازی به نیروی انسانی نیست. پس از کندن محل توسط دستگاه حفاری، با استفاده از این پمپ بعد از چند دقیقه آب تخلیه می‌شود. پروسه ای که ۲ تا سه ساعت زمان بر بوده ما در عرض پنج دقیقه با هزینه پایین‌تر به وسیله این پمپ انجام می دهیم. هم اکنون پمپ‌هایی که به وسیله آن آب را تخلیه می‌کنند برای حمل نیاز به جرثقیل دارند اما پمپی که ما طراحی کردیم ۴۰ کیلوگرم وزن داشته و چون هیدرولیکی کار می کند نیاز به برق ندارد.

وی گفت: هزینه این طرح که توسط یک تیم پنج نفره انجام شد ۳۰۰ میلیون ریال و زمان ساخت آن ۲ سال است و اگر به تولید انبوه برسد میلیاردها ریال صرفه جویی خواهد شد. متاسفانه تاکنون هیچ حمایتی از ما صورت نگرفته در حالی که اگر از طرح ما حمایت شود خیلی از هزینه‌های شرکت آب و فاضلاب کاهش پیدا می‌کند. از این پمپ می‌توان برای تصفیه خانه‌های آب و فاضلاب و لایروبی رودخانه ها نیز استفاده کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha