به گزارش ایرنا، وزارت بهداشت عراق در بیانیه خود آورده است که این کشور در معرض موج دوم بیماری همه گیر کرونا قرار خواهد گرفت که شدیدتر از موج اول خواهد بود.
براساس آخرین آمارها، از زمان شیوع اپیدمی کرونا در فوریه سال گذشته در عراق ۶۰۹ هزار و ۸۵۲ نفر به ویروس آلوده شده اند که ۱۲ هزار و ۹۶۲ نفر از آنها فوت کرده اند و ۵۷۳ هزار و ۱۱ نفر نیز بهبود یافته اند.
وزارت بهداشت عراق در بیانیه خود اعلام کرد: این وزارتخانه بر اساس مسئولیت ها و وظایف ملی خود، وضعیت اپیدمی داخلی و بین المللی را به دلیل وجود خطرات زیادی درخصوص افزایش موارد ابتلا در موج دوم - که ممکن است شدیدتر از موج اول باشد و اکنون در بسیاری از کشورها اتفاق افتاده است - دنبال می کند.
این بیانیه با اعلام اینکه سازمان بهداشت جهانی به چندین دلیل در این باره هشدار داده است ، افزود: نخستین دلیل این است که مدت مصونیتی که بعد از ابتلا به این بیماری ایجاد می شود، هنوز مشخص نیست و احتمال ابتلای دوباره بسیار زیاد است و دل بستن به این مصونیت و کنار گذاشتن اقدامات پیشگیرانه اشتباه است.
وزارت بهداشت عراق گفت: دلیل دوم، جهش مداوم ویروس است که در انگلیس، آفریقای جنوبی و برزیل اتفاق افتاده است و گونه های جدید خود را نشان داده است. سومین دلیل هم این است که سهل انگاری زیادی نسبت به اقدامات پیشگیرانه از جانب نهادهای دولتی و غیردولتی و بخش خصوصی از طریق مشاهدات و نظارت تیم های بهداشتی ما وجود دارد زیرا ضعف واضح پایبندی به این اقدامات و نقض عمدی دستورالعمل های صادر شده از سوی کمیته عالی ملی بهداشت و سلامت ملی وجود دارد.
وزارت بهداشت عراق چهارمین دلیل را گشوده شدن همه تاسیسات حیاتی و بازگشت کامل زندگی به روال عادی در آنها بدون رعایت پروتکل های مربوط فاصله گذاری اجتماعی عنوان کرد.
این وزارتخانه گفت: دلیل پنجم هم فصل زمستان و پایین آمدن دما است که می تواند باعث گسترش همه گیری شود.
وزارت بهداشت عراق هشدار داد که همه اینها خطری بزرگ به شمار می رود و محیط مناسبی را برای افزایش موارد ابتلا در یک موج دوم شدید فراهم می آورد که ممکن است سیستم بهداشت را تهدید کند و همه دستاوردها ماه های گذشته را از بین ببرد.
این وزارتخانه هشدار داد: وزارت بهداشت تأکید می کند که هنوز وضعیت اپیدمی کاهش نیافته است و افزایش مداوم در میزان بهبودی و کاهش مرگ و میرها در نتیجه تلاش های گسترده هفت ماهه گذشته وزارت بهداشت درسایه امکانات اندک و از طریق برنامه های هوشیارانه بوده است و در این راه، بیش از ۱۸۰ نفر از کادر پزشکی جان خود را از دست داده و بیش از ۲۸ هزار نفر دیگر مبتلا شده اند.
نظر شما