کرونا و ترس بازگشت به روزهای قرمز

۲ بهمن ۱۳۹۹، ۱۰:۵۴
کد خبر: 84192564
کرونا و ترس بازگشت به روزهای قرمز

قصرشیرین- ایرنا- پای ویروس منحوس کرونا از حدود یک سال پیش به جای جای نقاط کشورمان باز شده و در این مدت روزهای سختی را برای مقابله و پیشگیری از آن پشت سر گذاشته‌ایم و در نتیجه اجرای محدودیت‌های شدید شاهد کاهش آمار مبتلایان هستیم ولی باید همچنان آن را جدی بگیریم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، پاییز امسال بود که ویروس کرونا با قربانی کردن هزاران نفر از مردم کشورمان و ابتلای بسیاری دیگر روی نحس خود را با موج سومی که به راه انداخت نشان داد.

بستری شدن عده زیادی در بیمارستان ها، نبود تخت خالی و اشباع شدن تمامی بخش های مراقبت ویژه در مراکز درمانی و عزادارکردن خانواده های بسیاری در نتیجه غفلت ما در رعایت دستورالعمل های بهداشتی و فراهم کردن شرایط برای جولان ویروس کرونا بود.

با اجرای محدودیت های شدید و منع تردد و همچنین کاهش ساعات اداری و تعطیلی مراکز خرید و آیین های تجمعی و تمامی اصناف پرخطر اوضاع بهتر شد به نحوی که اکنون بسیاری از مناطق پرخطر در زمینه کرونا به وضعیت کم خطر درآمده اند.

باید بدانیم که کم خطر بودن مناطق به معنای تمام شدن ویروس نیست و اینک با عادی انگاری شرایط باید خود را برای بدتر شدن اوضاع در اواخر بهمن و اسفند آماده کنیم.

در همین شهرستان قصرشیرین و دیگر مناطق غرب کرمانشاه اگر سری به بازار و مکان های عمومی بزنیم متوجه می شویم که تنها افراد محدودی با ماسک در خیابان ها تردد می کنند و بیشتر مردم استفاده از ماسک و رعایت دستورالعمل ها و فاصله اجتماعی را کنار گذاشته اند.

جمعه ها و روزهای تعطیل که هوای این مناطق با توجه به گرمسیر بودن منطقه بهاری است اگر سری به اطراف قصرشیرین و مسیر جاده خسروی بزنی خانواده های بسیاری به صورت جمع های خانوادگی در دل طبیعت بدون رعایت موازین بهداشتی و هراس از کرونا بساط کباب و پذیرایی به راه انداخته اند به گونه ای که اصلا کرونایی در کار نبوده است.

به راستی چرا ما رفتار درست را در جایی که باید انجام دهیم کنار می گذاریم و چه اتفاقی افتاده که بعد از مهار موج سوم کرونا باید به گونه ای رفتار کنیم که شرایط را برای موج چهارم کرونا فراهم کنیم و آماده باشیم تا عزیزان خودمان و شاید خودمان را راهی سینه قبرستان و یا درگیر بیماری و بیمارستان کنیم.

اگر شاهد تداوم حضور افراد به خصوص سالمندان و جوانان و نوجوانان و کودکان بدون ماسک و رعایت فاصله اجتماعی در خیابان ها باشیم باید خودمان را برای فاجعه بزرگتری در روزهای آینده آماده کنیم.

یکی ۲ هفته ای است که پس از ماه ها کادر درمان و مدافعان سلامت ما در بیمارستان و مراکز درمانی تا حدودی از فشارکارشان کاسته شده ولی اگر عادی انگاری را کنار نگذاریم باز هم به این عزیزان و در واقع در حق خود و خانواده هایمان و تمامی افرادی که با بیماری کووید ۱۹ و در نتیجه سهل انگاری ما فوت می کنند، جفا خواهیم کرد.

بسیباری ازصاحبان نانوایی هایی و اصناف در قصرشیرین طی چند روز گذشته بدون ماسک در مغازه های خود حضور دارند و جای بسی تعجب است که از این افراد در خصوص رعایت موازین بهداشتی که سوال می کنی می گویند کرونا تمام شده به راستی چرا برخی از ما تا مرگ عزیزان نزدیکمان را با چشم خود نبینیم صحت موضوعی را باور نمی کنیم.

مگر تمام کسانی که یکسال گذشته بر اثر بیماری کووید ۱۹ جان باخته اند و افرادی که در بیمارستان ها و یا در منازل درگیر ویروس کرونا بودند عزیزان ما نبودند چرا حافظه عده ای از ما کوتاه مدت است.

باید همچنان هشدارها را جدی بگیریم و استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی را تا قطع کامل زنجیره انتقال کرونا و ریشه کنی آن فراموش نکنیم و یقین بدانیم تا ما درست رفتار نکنیم ویروس کرونا هیچ گاه از زندگی ما رخت برنخواهد بست.                                            

عادی انگاری اوج گیری ویروس کرونا را به دنبال دارد 

رییس شبکه بهداشت و درمان قصرشیرین گفت: کرونا تمام نشده و عادی انگاری باعث اوج گیری ویروس کرونا می شود و این یک خطر جدی است که نیازمند همکاری  و همراهی و مراقبت همگانی دارد.

دکتر رضا منصوری در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: نظارت ها بر اصناف و اماکن عمومی از سوی شبکه بهداشت و درمان ادامه دارد و با متخلفانی که موازین بهداشتی را نقض می کنند نیز برخورد می شود.

وی اظهار داشت: ویروس کرونا در کمین همه افراد است و برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ باید دستور العمل های بهداشتی را رعایت کنیم.

رییس شبکه بهداشت و درمان قصرشیرین گفت: از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون در قصرشیرین ۴۳۹ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد ۲۰ نفر فوت کرده اند.

منصوری ادامه داد: برای حفظ سلامت خود و دیگران که بالاترین نعمت است باید دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنیم و همچنان پایبند به رعایت آن باشیم چون بیماری کووید ۱۹ هنوز درمان تایید شده مشخص و واکسنی ندارد.

وی از منع تردد در پایان هفته به دلیل مقابله با ورود غیر بومی ها توسط ستاد کرونای شهرستان خبرداد و از مردم خواست از ورود به تجمع ها و برگزاری آیین های تجمعی نیز خودداری کنند.

او اضافه کرد: اجرای طرح شهید سلیمانی تا اسفندماه امسال ادامه دارد و از طریق سامانه ۴۰۳۰ نیز غربالگری افراد سالمند و دارای بیماری‌های زمینه‌ای ادامه دارد.

شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از ۲۷ هزار تن جمعیت، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام می‌شود.  

اخبار مرتبط