به گزارش ایرنا، علی زینی وند روز چهارشنبه در همایش مجازی بزرگداشت ناظم الاطباء کرمانی افزود: مباحث فرهنگی و هویتی در جامعه مربوط به خوراک روح آدم ها و بن مایه زندگی بشریت است و اگر فرهنگ و داشته های تاریخی را حفظ نکنیم و انتقال ندهیم، نسل های آینده دچار انقطاع هویتی و فرهنگی می شوند.
وی با اشاره به آشفتگی در هویت نسل جدید تاکید کرد: امروز این تزلزل هویتی را در نسل جوان، به دلیل بستر دنیای ارتباطات و فضای مجازی و دسترسی بدون پالایش و هدف گذاری خاص به اطلاعات مختلف در فضای مجازی قابل مشاهده است.
استاندار کرمان تصریح کرد: اگر بن مایه نسل جوان قوی، هویتی و فرهنگی نباشد به راحتی در برابر سیل طوفانی فضای مجازی که هدفنمند و علیه هویت ما است، دچار بی هویتی و پوچی خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر این بن مایه توسعه فرهنگ و فضای روح انسان ها، دچار تزلزل شود، نسلی که باید کشور و آینده را در دست گیرد، نسل مستحکم و با اراده ای نخواهد بود.
زینی وند اظهار داشت: مرور و خواندن زندگی مفاخر تاریخی کشور، پیوند نسل جوان را با افتخارات گذشته تاریخی ایجاد می کند و می تواند فرهنگ و هویت آن نسل را محکم و منسجم برای توجه به آینده کشور کند.
وی با بیان اینکه در حوزه مفاخر دست استان کرمان پر است گفت: شخصیت ناظم الاطباء کرمانی که امروز همایش بزرگداشت آن برگزار می شود، انتخاب هوشمندانه ای بود که چند وجهی و ترکیبی از توانمندی های فرهنگ و هنری را داشته است.
استاندار کرمان افزود: دیگر شاخصه این مفاخر فرهنگی کرمان مردم داری و پیوند با جامعه است که نسل جوان به ان نیاز دارد و جنبه سیاست ورزی و تاثیر گذاری حکیم ناظم الاطباء بر حاکمان عصر خود نیز باید مورد بررسی قرار گیرد.
وی تاکید کرد: استان کرمان به قدمت تاریخ برخوردار از آثار کهن در حوزه های مختلف و هم مفاخر بزرگی است و بخشی از هویت کهن و پرجاذبه ایران را کرمانی ها رقم زدند که جای افتخار دارد.
همایش مجازی بزرگداشت میرزاعلی اکبر خان نفیسی ناظم الاطباء کرمانی با حضور جمعی از مسئولان به صورت مجازی در سالن پیامبر اعظم(ص)استانداری برگزار گردید و از چهار کتاب این پزشک و ادیب کرمانی رونمایی شد.
میرزا علیاکبر خان نفیسی مشهور و ملقب به ناظمالاطباء کرمانی پزشک، ادیب و دانشمند ایرانی و از برجستهترین پزشکان ایرانی اواخر عهد قاجار محسوب میشود.
وی در تأسیس چند مریضخانه به سبک اروپایی در تهران و مشهد نقش اصلی داشته و از بنیانگذاران نخستین مجلس حفظالصحة در تاریخ ایران بهشمار میآید.
تألیفات پزشکی وی متعدد بوده و در زمینههای غیرپزشکی نیز شاخصترین اثر او فرهنگ لغت بزرگ و چهارجلدی است که با عنوان فرهنگ ناظمالاطبا مشهور است.
نظر شما