سید ابراهیم علوی روز جمعه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز به منظور آبرسانی به این روستاها برای سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ تامین خواهد شد.
وی ادامه داد: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته تا سال ۱۴۰۱ نه تنها هیچ روستایی در خراسان رضوی دچار کمبود آب نخواهد بود بلکه این استان دیگر بحرانی در تامین و عرضه آب برای روستاییان نخواهد داشت.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: به دنبال یکپارچهسازی خدمات شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی، از ابتدای امسال با اقدامات انجام شده وضعیت شرایط آبی بهبود یافته است و روستاهای دارای بحران آب بیشتر در شهرستانهای نیشابور، سبزوار، گناباد، قوچان، تربتجام و خواف واقع شدهاند.
وی به نشست بررسی راههای تامین منابع مالی اجرای پروژههای آبرسانی خراسان رضوی نیز اشاره و بیان کرد: این نشست چندی پیش با حضور وزیر نیرو و استاندار خراسان رضوی برگزار شد و در نتیج آن ضمن افزایش کمک اعتباری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، استفاده از ظرفیت قانون الحاقی برخی مواد به قانون تنظیمبخشی مقررات مالی دولت نیز با با مساعدت استانداری مورد تایید و تاکید قرار گرفت.
علوی در ادامه گفتگو با خبرنگار ایرنا به ۲۲۰ روستای فاقد ردیف اعتبار در خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: برای این روستاها نیز برنامهای برای اخذ بودجه از محلهایی که امکان تامین اعتبار وجود دارد با کمک استانداری خراسان رضوی و سازمان آب و فاضلاب کشور تدوین و تعریف میشود.
وی افزود: دو هزار و ۲۷۱ روستا با مجموع جمعیت یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در قالب ۵۰۰ هزار مشترک روستایی زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی هستند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی ادامه داد: هماینک ۹۱ درصد روستاهای دارای افزون بر ۲۰ خانوار جمعیت در سطح این استان از خدمات دولت در بخش آب و فاضلاب برخوردارند.
وی گفت: امور آب و فاضلاب بخش کمی از روستاهای خراسان رضوی نیز به صورت خودگردان اداره میشود ولی همه آنها هم به تدریج در حال برخورداری از پوشش خدمات شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی هستند.
علوی افزود: هماینک ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب بطور سالانه تولید و در اختیار ساکنان روستاهای استان خراسان رضوی قرار میگیرد.
افزون بر یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از جمعیت شش میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی ساکن دو هزار و ۵۴۰ روستای این استان هستند.
منابع آب روستایی در خراسان رضوی شامل ۸۷۴ حلقه چاه، ۱۹۹ چشمه، ۶۸ قنات و دو منبع آب سطحی است.
نظر شما