به گزارش روز جمعه خبرنگار فرهنگی ایرنا، نمایشگاه مجازی کتاب تهران، روز سوم را به خوبی سپری کرد وهمه مشکلاتی که در دو روز نخست برای مخاطبان ایجاد شده بود، برطرف شد.
بزرگترین سوالی که مخاطبان در این دو روز با آن رو به رو بودند، علت نبودن برخی کتابها در فهرست فروش بود که خانه کتاب امروز در اطلاعیهای به آن پاسخ داد. در متن این اطلاعیه آمده است: «با عنایت به اینکه بخش قابل توجهی از تماس های مردمی با مرکز پاسخگویی نمایشگاه مجازی کتاب تهران عدم دسترسی به برخی عناوین است، به اطلاع بازدیدکنندگان محترم می رساند عدم دستیابی به برخی عناوین در این نمایشگاه به چهار دلیل زیر است:
۱. شرکت نکردن ناشر در نمایشگاه مجازی کتاب تهران
۲. اتمام موجودی کتاب به دلیل فروش در نمایشگاه مجازی کتاب تهران
۳. عدم ثبت کتاب در بانک اطلاعاتی خانه کتاب و ادبیات ایران به دلیل عدم اعلام وصول ناشر
۴. عدم اعلام موجودی کتاب توسط ناشر در پنل فروش
از آن دسته از ناشران شرکت کننده در نمایشگاه مجازی کتاب تهران که هنوز موجودی کتاب خود را در پنل فروش اعلام نکرده اند دعوت می شود نسبت به ویرایش اطلاعات و اعلام موجودی عناوین و یا غیرفعال نمودن کتاب های فاقد موجودی از لیست فروش اقدام کنند.»
شرکت پست و تلاش بیوقفه برای نمایشگاه مجازی کتاب
همانطور که پیش از آغاز کار نمایشگاه بر آن تاکید شده بود، فعالیت شرکت پست ایران، بخش مهمی از کارهای نمایشگاه را پوشش می دهد، در همین راستا امیر حسین کریمی مدیر منطقه پستی منطقه جنوب غرب تهران از تحویل بیش از ۱۶ هزار بسته پستی کتاب به شرکت ملی پست از سوی ناشران سراسر کشور در نمایشگاه مجازی کتاب تهران خبر داده که هزار و ۲۱۷ بسته به مناطق مختلف کشور ارسال شده است.
از سوی دیگر دفاتر سیار پست نیز، در مناطق پرتراکم آماده دریافت بسته های کتاب هستند و دفاتر پست نیز به ویژه در منطقه انقلاب بر ساعت کار خود افزوده اند.
نمایشگاه مجازی کتاب میزبان برخی مهمانان بین المللی است که یکی از آنها نمایندگان اتحادیه چاپ و نشر ترکیه است. به همت بخش بینالملل نمایشگاه، شاهد حضور هیئت مدیره فلوشیپ استانبول و نیز مدیران فرهنگی طرح تدا در تالار گفتوگوی رویدادهای آنلاین هستیم و فرصتی در اختیار ناشران و نویسندگان ایرانی قرار میگیرد تا از چگونگی بهرهگیری از حمایتهای متنوع یکی از بزرگترین گردهماییهای ناشران، آژانسهای ادبی و فعالان حوزه صنعت، نشر تحت عنوان «فلوشیپ استانبول» و نیز «طرح تدا» استفاده کنند و از بستههای طلایی، نقرهای و برنز تعبیه شده در فلوشیپ و نیز گرنت مربوط به طرح تدا با خبر شده و از آن بهره بگیرند.
ششمین دوره «فلوشیپ استانبول» به همت اتحادیه چاپ و نشر ترکیه و با همکاری وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه ۱۹ تا ۲۱ اسفند ۱۳۹۹ برگزار خواهد شد و در آن ناشران و آژانسهای ادبی کشورها به منظور عقد قرارداد و فروش حق تالیف آثار به گفتوگو میپردازند.
راه های ارتباط با نمایشگاه
رادیو نمایشگاه از روز چهارشنبه کار خود را آغاز کرده است و تا دوشنبه (۶ بهمن) ادامه خواهد داشت و از ساعت ۹ تا ۱۲ و ۱۴ تا ۱۸ از طریق سایت نمایشگاه مجازی کتاب تهران پخش می شود. «رادیو نمایشگاه» همچنین همزمان از ساعت ۱۷ تا ۱۹در شبکه رادیویی فرهنگ برنامه «رادیو کتاب» موج اف ام ردیف ۱۰۶ مگاهرتز شنیده میشود.
از سوی دیگر آزاده نظر بلند، معاون خانه کتاب اعلام کرد که در مرکز پاسخگویی، بیش از ۳۰۰ نفر به طور همزمان پاسخگوی بازدیدکنندگان خواهند بود.
به گزارش ایرنا، پس از لغو نمایشگاه کتاب تهران در فروردین امسال، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال راهی برای حمایت از ناشران و بازار کتاب کشور بود و با استفاده از تجربیات حضور در نمایشگاههای مجازی برگزار شده توسط دیگر کشورها نظیر نمایشگاه بزرگ کتاب فرانفکورت که مجازی برگزار شد، تصمیم بر برگزاری نمایشگاه کتاب مجازی گرفت و محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران به ریاست ایوب دهقانکار را مسئول برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب معرفی کرد.
در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، هزار و ۷۳۲ ناشر داخلی ثبتنام کردند و بالغ بر ۱۰۰ هزار عنوان کتاب آماده عرضه در سایت نمایشگاه مجازی کتاب تهران قرار دارد. ۱۸۰ ناشر خارجی با ۲۰ هزار عنوان کتاب، ۱۴۲ نهاد فرهنگی و آژانس ادبی در بخش رایتسنتر نیز در این نمایشگاه حضور دارند و ۱۴۵ نشست رونمایی کتاب، ۲۰ نشست بینالمللی و ۲۵ نشست داخلی با حضور ۱۸۰ سخنران داخلی و خارجی در حال برگزاری است.
بیش از ۸۰ هزار دانشجو و طلبه و ۳۰ هزار هیئت علمی و اهالی قلم از تسهیلات نمایشگاه کتاب برخوردار خواهند شد و هزینه ارسال کتابها نیز از سوی شرکت پست جمهوری اسلامی برای همه مخاطبان رایگان اعلام شده است.
نمایشگاه مجازی کتاب تهران تا ششم بهمن ماه ادامه خواهد داشت
نظر شما