بایدن گزینه‌ای جز عادی‌سازی روابط و تنش‌زدایی با ایران ندارد

اسلام‌آباد- ایرنا - استاد پاکستانی روابط بین الملل با تاکید بر اینکه نمی توان نقش مدیریتی و قدرت جمهوری اسلامی ایران را در منطقه نادیده گرفت، گفت: جو بایدن رئیس جمهوری جدید آمریکا در ارتباط با ایران گزینه دیگری جز عادی سازی ندارد و باید در مسیر تنش‌زدایی با تهران گام بردارد.

دکتر «فاروق حسنات» از اساتید مشهور روابط بین الملل و علوم سیاسی دانشگاه‌های پاکستان که این روزها مقیم کلمبیا در ایالت کارولینای جنوبی آمریکا است، روز سه‌شنبه در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا در اسلام‌آباد دونالد ترامپ چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا را نژادپرست، ضدمسلمان، پدرخوانده رژیم‌های خودکامه در منطقه و قدرت‌های سلطه طلب بین الملل توصیف و پیش بینی کرد: خواهیم دید بایدن تا روزهای آینده ضمن پرهیز از هرگونه ادامه مسیر تنش آلود ترامپ، به سمت آرامش در منطقه و تعامل با تهران حرکت خواهد کرد.

وی اظهار داشت: موقعیت ایران و مواضع سیاسی این کشور با یکدیگر همخوانی دارد و ما شاهد این امر بوده‌ایم که جمهوری اسلامی توانسته این موضع را در برابر هر یک از قدرت‌های جهانی حفظ کند و از حاکمیت و عزت نفس دفاع کرده است.

حسنات با تاکید بر اینکه ایرانیان به مهارت‌های دیپلماتیک معروف و برای دفاع از حاکمیت خود در هر شرایطی آماده هستند و نباید نقش مدیریتی و قدرت جمهوری اسلامی ایران در منطقه را نادیده گرفت، افزود: بنابراین رئیس جمهوری جدید آمریکا به جای تکرار حماقت سلف خود، در مسیر تنش زدایی با تهران گام بردارد.

وی گفت: برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) توافق خوبی برای تقویت صلح و ثبات در منطقه است که ضمن کمک به کاهش تنش‌ها، برخی نقشه‌های منفی حاکمان عرب سازشگر با رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران را نیز خنثی کرد، حاکمانی که قدرت آنان تنها به ماجراجوهایی نظامی علیه کشورهای بی‌دفاع و یا تجاوز نظامی به یمن است که ابتدای آن از سوریه آغاز شد.

این استاد روابط بین الملل پاکستانی تصریح کرد: متاسفانه عربستان، امارات و سایر اعراب همسو با آنان به کشورهایی مینیاتوری تبدیل شده‌اند که قوای امنیتی آنان توخالی و برای نجات همواره به قدرت‌های فرامنطقه‌ای وابسته هستند. همین ضعف باعث شد تا این کشورها در برابر اسرائیل تسلیم شده و تن به سازش دهند، رژیمی که خود حتی بدون کمک آمریکایی‌ها نمی‌تواند برای شش ماه زنده بماند.

حسنات اظهار داشت: خریداری امنیت از بیرون در جمهوری اسلامی ایران مصداق ندارد. زیرا این کشور همواره با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی و سیاست‌های ملی دفاع و توان بازدارندگی خود را قوی کرده است. جمهوری اسلامی ایران قدرت نظامی خود را حتی در بدترین شرایط تحریم‌های اقتصادی آمریکا، حفظ و از منابع داخلی برای توسعه آن استفاده کرد؛ تحریم‌هایی که پاکستان و اعضای جامعه جهانی آن را غیرانسانی خوانده و خواستار لغو آن شدند.

این استاد و پژوهشگر ارشد پاکستانی در عین حال تصریح کرد: رفتن ترامپ و آمدن بایدن، قطعاً هیچ تاثیری بر برنامه‌های ایران نخواهد داشت و آنان فراتر از رویکرد و سیاست‌های کاخ سفید، به تقویت منافع راهبردی و ثبات خود  ادامه داده و حتی جایگاه خود را قوی‌تر می‌کنند و برنامه های دفاعی ایران تنها یکی از فن آوری‌هایی است که این کشور همزمان با مقاومت در برابر آمریکا و سایر قدرت‌های غرب، آن را قوی کرد و باعث تحکیم جایگاه راهبردی تهران در منطقه شده است.

حسنات تاکید کرد: رویکرد تهاجمی دولت ترامپ، ایران را به الگویی برای دیگر کشورها تبدیل کرد که چگونه در برابر شرایط نامساعد تحریم‌های تحمیلی به ویژه در دوران شیوع کرونا، مقاومت و عزت ملی خود را حفظ کرد.

«زاهد حفیظ چودری» سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان نیز پنجشنبه گذشته همزمان با آغاز کار دولت جدید آمریکا در پاسخ به ایرنا بر لزوم تداوم سیاست تعامل دولت جدید آمریکا با همه طرف‌ها برای اجرای تعهدات بین المللی از جمله توافق هسته‌ای با ایران (برجام) تاکید کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha