سید شمس الدین هاشمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: راه اندازی مراکز رشد در کهگیلویه و بویراحمد موجب می شود که ایده ها و خلاقیت های موجود در مناطق محروم این استان بیش از پیش شکوفا شده و در مسیر تولید قرار گیرند.
وی افزود: پس از راه اندازی مرکز رشد شهر گچساران مسؤولان پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد بر روی شهر دهدشت متمرکز شدند.
رییس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: پیگیری راه اندازی مرکز رشد شهر دهدشت حدود یک سال است که آغاز شده است.
هاشمی عنوان کرد: دریافت مجوز راه اندازی مرکز رشد شهر دهدشت فرآیند پیچیده ای داشت به طوری که باید پرسشنامه تکمیل و بر اساس یک برنامه کاری و طرح توجیهی مشخص می شد آیا شهرستان کهگیلویه ظرفیت های لازم را در این زمینه دارد.
وی ابراز داشت: باید زیرساخت های لازم آماده می شد و فضای مناسبی نیز به مرکز رشد شهر دهدشت اختصاص می یافت.
رییس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد گفت: ظرفیت های مطلوبی در شهرستان های این استان وجود دارد اما بخش عمده ای از آنها بدون استفاده مانده است.
هاشمی اظهار داشت: جوانان بااستعداد، باانگیزه بالا و دارای ذهن های خلاق در مناطق محروم کهگیلویه و بویراحمد هستند و می توان با ایجاد زیرساخت های لازم از این استعدادهای خدادادی استفاده بهینه کرد.
وی افزود: بر همین اساس تلاش شد که مرکز رشد در شهرستان های اصلی کهگیلویه و بویراحمد راه اندازی شود.
رییس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: ترجیح داده شد که در گام نخست و برای آغاز کار از ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهدشت به منظور راه اندازی مرکز رشد این شهر استفاده شود.
هاشمی عنوان کرد: بر همین اساس مسؤولان پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد چند بار به دهدشت سفر کرده و قرارداد همکاری با مدیران دانشگاه آزاد اسلامی واحد این شهر امضا شد.
وی ابراز داشت: مدیران دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهدشت پای کار آمده و تعامل و مشارکت لازم را برای راه اندازی مرکز رشد این شهر انجام دادند.
رییس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد گفت: یکی از طبقه های ساختمان آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهدشت به مجموعه مرکز رشد این شهر اختصاص داده شد.
هاشمی اظهار داشت: مجوز راه اندازی مرکز رشد شهر دهدشت از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دریافت و زیرساخت های لازم نیز فراهم شده است.
وی افزود: هم اینک ۲ فناور در مرکز رشد شهر دهدشت مستقر بوده و ۱۰ شرکت فناور نیز داوری و ایده های آنها بررسی می شود.
رییس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: زمینه تخصصی این شرکت های فناور شامل هنرهای تجسمی، تولید عرقیات گیاهی، برنامه نویسی و تولید اپلیکیشن و ساخت تجهیزات پزشکی است.
هاشمی عنوان کرد: برخی از ایده های شرکت های فناور مستقر در مرکز رشد شهر دهدشت در حال پذیرش بوده و مشکل خاصی ندارند.
وی ابراز داشت: هر کدام از این ایده ها که پذیرش شوند مورد تأیید پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد قرار گرفته و به آنها کمک می شود تا به محصول تبدیل شده و گام به گام تجاری سازی شوند.
رییس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد گفت: این پارک برای تبدیل ایده به پدیده و سپس تجاری سازی پدیده در مراکز رشد استان کمک ها و حمایت های لازم را انجام می دهد.
هاشمی اظهار داشت: یکی از کمک ها و حمایت های پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد اعطای تسهیلات است که به فعالیت، نوع محصول و میزان توانایی شرکت فناور بستگی دارد و ارزیابی های لازم در این زمینه ها نیز با دقت انجام می شود.
وی افزود: تسهیلات مختلفی را می توان برای شرکت های فناور مستقر در مراکز رشد یاسوج، گچساران و دهدشت در نظر گرفت و چنانچه شرکت در حد ایده باشد تسهیلات و کمک بلاعوض برای تولید محصول نهایی به آن پرداخت می شود.
رییس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: چنانچه یک شرکت فناور مستقر در مراکز رشد استان محصولی را تولید کرده و به دنبال تجاری سازی باشد تسهیلاتی بین یک تا ۲ میلیارد ریال در قالب سرمایه در گردش به آن اعطا می شود.
هاشمی عنوان کرد: یک پارک علم و فناوری در شهر یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد و سه مرکز رشد زیرمجموعه آن نیز در شهرهای یاسوج، گچساران و دهدشت مستقر است.
وی ابراز داشت: ۱۶ شرکت فناور در مرکز رشد شهر گچساران مستقر بوده و جزو مراکز رشد فعال کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود.
رییس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد گفت: رسالت اصلی مراکز رشد کمک به پخته شدن ایده ها برای تبدیل به محصول بوده و بر همین اساس نیز در آنها کارگاه های آموزشی به منظور ارائه آموزش های لازم و دادن مشاوره در مورد مباحث علمی، حقوقی، بازاریابی، تجاری سازی، خلاقیت، مالکیت معنوی، ثبت اختراع و نحوه دانش بنیان شدن شرکت های فناور برگزار می شود.
هاشمی اظهار داشت: تمامی کمک ها و حمایت های پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد از مراکز رشد یاسوج، گچساران و دهدشت به طور یکسان و بدون هیچگونه تبعیض انجام می شود.
وی افزود: مرکز رشد گچساران در دانشگاه آزاد اسلامی واحد این شهر مستقر است.
رییس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: یک ساختمان با زیربنای پنج هزار و ۱۰۰ مترمربع در تپه آفتابگردان گچساران برای مرکز رشد این شهر در حال آماده شدن است.
هاشمی عنوان کرد: این ساختمان از اداره مسکن و شهرسازی شهرستان گچساران تحویل گرفته شده و بتدریج نیز تکمیل و تجهیز می شود تا شرکت های فناور در آنجا مستقر شوند.
نظر شما