این سخنان اردوغان در مراسم به آب انداختن ناوچه جنگی «استانبول» و فرآیند جوشکاری و مونتاژ سومین کشتی جنگی ساخت ترکیه برای پاکستان بیان شد. در این مراسم همچنین از تانک «آلتای» رونمایی شد.
اردوغان در این مراسم که در «اسکله استانبول»؛ مرکز ویژه کشتی سازی استانبول برگزار شد اشاره کرد که کشورش در زمره ۱۰ سازنده کشتی های جنگی در جهان قرار گرفته است.
خبرگزاری آناتولی ترکیه گزارش داد که رئیس جمهور این کشور گفت: برای ملت هایی که توان و استقلال کافی در صنایع دفاعی خود ندارند نمی توان انتظار نگاهی مطمئن به آینده داشت؛ اینکه در عرصه های نظامی، اقتصادی و دیپلماتیک قوی باشیم یک گزینه نیست بلکه ضرورت است؛ شهروندان و دولت ترکیه در این چارچوب مسئولیت بزرگی دارند.
اردوغان تاکید کرد: ترکیه ناچار است بالاترین میزان قدرت بازدارندگی را در راه تضمین امنیت ملی و دفاع از حقوق دوستان خود داشته باشند.
رئیس جمهور ترکیه افزود: تعداد طرح های صنایع دفاعی در ترکیه از ۶۲ در سال ۲۰۰۲ به ۷۰۰ مورد در حال حاضر رسیده است.
رجب طیب اردوغان گفت ترکیه دیگر کشوری شده که نه تنها نیازهای خود را می تواند برآورده کند بلکه نیازهای همپیمانان را در شناورهای دریایی یا نفربرهای خشکی نیز پاسخگوست. او به ساخت ۶ زیردریایی نیز اشاره کرد که قرار است ماموریت های آن در ۲۰۲۲ آغاز شود و به عبارت دیگر هر سال یک زیردریایی پیشرفته ساخته خواهد شد.
او گفت: برای اولین بار نسخه دریایی سامانه دفاع هوایی پرواز ارتفاع پایین (غوک دنیز) به همراهی ناوچه استانبول به توان نظامی نیروهای مسلح ترکیه افزوده می شود.
ناوچه استانبول (اف ۵۱۵) پنجمین ناوچه جنگی است که در قالب طرح «کَشتی ملی» ترکیه به بهره برداری رسید.
وزن این ناوچه، حدود سه هزار تن به طول ۱۱۳ متر، عرض ۱۴.۴ متر و مجهز به توان جنگی متنوع و جدید است.
در همین ارتباط، شرکت «هت سن» ترکیه متخصص در ساخت اسکله های ویژه کشتی سازی، اخیرا اقدام به ساخت و آزمایش اسکله های شناور نظامی کرده است.
همچنین بر اساس گزارش رسانه های ترکیه، شرکت تجهیزات هوایی «لابیس» ترکیه آغاز به ساخت انبوه هواپیماهای بدون سرنشین هدایت پذیر از راه دور (پهپاد) در کارخانه وابسته در آنکارا کرده است.
«حمزه تکین» یکی از کارشناسان و نویسندگان مطبوعات ترکیه در توییتر نوشت: در واکنش به دولت کانادا که ترکیه را از دسترسی به دوربین های ویژه پهپاد منع کرده بود (به علت حمایت ترکیه از آذربایجان در جنگ با ارمنستان)، رجب طیب اردوغان اکنون می گوید: ما اساسا نیازی به دوربین های شما نداریم و حالا آن را با توان داخلی خود می سازیم.
«تمیل کوتیل» مدیر کل شرکت «تی اِی آی» (TAI) ترکیه از تولید ۵ پهپاد تراز «Aksungur» برای تحویل به ارتش ترکیه خبر داده است.
همچنین قرار است صنایع دفاعی ترکیه پهپاد جدیدی با نام «آکینجی» را در سال جاری تحویل ارتش این کشور دهد؛ پرنده ای که گفته می شود تهاجمی و با قابلیت پرتاب راکت است.
برخی منابع ترکیه ای می گویند؛ شرکت های نظامی ترکیه، حتی با کشورهایی مانند عربستان سعودی نیز قرارداد همکاری در زمینه فروش پهپاد دارند. به عنوان نمونه، تحت لیسانس شرکت «وستل» ترکیه، تولید پهپادهای موسوم به «کارایل» با نام بومی «حربوب» در عربستان سعودی آغاز شده است. قرار است 6 فروند از این پهپاد در سال 2021 و سپس 40 فروند دیگر در طول 5 سال ساخته شود.
گفته می شود ارزش صادرات سلاح ترکیه تنها به دو کشور تونس و جمهوری آذربایجان تا پایان سال 2020 به نیم میلیارد دلار رسیده است. شرکت تی ای آی ترکیه، سال گذشته تعدادی از پهپادهای تراز «آنکا-اس» را به تونس فروخت.
گرجستان از دیگر کشورهایی است که منابع ترکیه ای می گویند؛ قرار است پهپادهای تاکتیکی و انتحاری به ارزش 20 میلیون دلار در سال جاری میلادی از ترکیه خریداری کند.
شرکت «آسیلسان» ترکیه، سازنده صنایع الکترونیک و راداری، اخیرا اعلام کرد که شعبه ای را در قطر برای پشتیبانی فعالیت های فزاینده خود در خلیج فارس افتتاح کرده است.
در زمینه پهپادی، دو پهپاد «عنقاء» (سیمرغ) و «بیرقدار» مورد توجه و اهتمام ویژه ترکیه است. پهپاد عنقاء تقریبا 11 ساله است و در طول سال ها، تغییراتی را شاهد بوده است.
پهپاد بیرقدار نیز تاکنون در چندین جنگ ترکیه مورد استفاده قرار گرفته است.
**تانک بومی
شرکت «بی ام سی» (BMC) ترکیه ویژه تولید ماشین های تجاری و نظامی روز جمعه گذشته سه تانک بومی جدید را به نیروهای مسلح ترکیه در مراسمی با حضور «خلوصی آکار» وزیر دفاع این کشور تحویل داد.
«لابیس» (شرکت تجهیزات هوایی)، «وستل» (مخصوص ساخت پهپاد)، «تی ای آی» (سازنده پهپاد و موتور و پیشران)، «اسیلسان» (متمرکز بر جنگ افزارهای الکترونیکی و تجهیزات راداری)، «اسپیلسان» (ویژه باتری ها و مولدهای الکتریکی)، «راکتسان» (تولید ذخیره های جنگی و موشک)، «اف ان اس اس» (ساخت ماشین جنگی و زره پوش ها)، «اس تی ام» (سازنده کشتی، ناوچه ها و شناورهای جنگی) ، «آدیک» (سازنده شناور) «انکا» (ویژه ساخت نیروگاه و تاسیسات انرژی) «وستل» (متمرکز بر ساخت پهپاد) «توساس» (متمرکز بر ساخت موتور پهپاد و پرندگان سبک) و «بی ام سی» (سازنده زره پوش و تانک)، مهمترین شرکت های صنعت دفاعی-نظامی ترکیه هستند.
در کنار کشتی های جنگی و پهپادها، سامانه جنگ الکترونیک، تفنگ های سبک، موتورهای محرک ماشین ها و پرنده های جنگی، نفربرهای زرهی و تانک، بیشترین توجه مسئولان و سازندگان در صنایع نظامی ترکیه را به خود اختصاص داده است.
بر اساس گزارش شورای صادرکنندگان ترک، با وجود شیوع ویروس کرونا (تاثیر منفی آن بر اقتصاد جهان) در سال ۲۰۲۰ ارزش صادرات صنایع دفاعی و هوایی ترکیه به دو میلیارد و ۲۷۹ میلیون دلار رسید.
رسانه های ترکیه ۲۶ کشور را در شمار کشورهای وارد کننده محصولات دفاعی و هوایی ترکیه می دانند؛ روسیه، بحرین، فرانسه، عربستان سعودی، تونس، اوکراین، ایتالیا، ایران، یونان و سومالی از جمله این کشورها هستند.
نظر شما