۱۸ کانون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در خراسان جنوبی مدیریت شد

بیرجند - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: از ابتدای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در ماه گذشته تاکنون ۱۸ کانون بیماری در این استان شناسایی و مدیریت شده است.

محمد اصغرزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: وضعیت ۲ کانون بیماری هم در دست بررسی است.

وی گفت: روند شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در خراسان جنوبی با مدیریت صورت گرفته در حال حاضر کند شده است و فقط ۲ شهرستان درگیر این ویروس هستند.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: پایش ۲۴ ساعته دامپزشکی باعث شده که در مدیریت واحدهای درگیر از شناسایی تا معدوم‌سازی در کوتاه‌ترین زمان ممکن اقدام شود و امیدواریم این روند با همکاری مرغداران تا قطع زنجیره انتقال ویروس و بیماری ادامه داشته باشد.

وی افزود: جز سه واحد مرغداری و یک پرورش بوقلمون تقریبا دغدغه‌ای با رعایت امنیت زیستی وجود ندارد که برای کشتار واحد پرورش بوقلمون نیز حکم دادستانی صادر شده است.

وی گفت: ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در خراسان جنوبی از حالت تهاجمی خارج شده و روند مدیریت شده به خود گرفته است اما باید توجه داشت که ویروس در حال گردش است و هر لحظه امکان درگیری سایر شهرستان‌ها وجود دارد.

اصغرزاده از مرغداران خواست با مشاهده هرگونه علایم بیماری، پنهان کاری نکنند و سریع به دامپزشکی مراتب درگیری را اعلام کنند تا اقدامات لازم به موقع انجام شود.

وی با بیان اینکه تمامی محصلات طیور دارای مجوز در بازار سالم و بهداشتی هستند گفت: سلامتی مردم خط قرمز ما است و در این زمینه هیچ کوتاهی صورت نمی‌گیرد.

وی با بیان اینکه در همه کشتارگاه‌ها دامپزشک مستقر است افزود: کمبود تخم مرغ در روزهای گذشته شایعاتی را در ارتباط با نابودی صنعت مرغداری استان مطرح کرده است که با تصمیمات صورت گرفته این مشکل تا فردا دوشنبه مرتفع و کمبود تخم مرغ در بازار احساس نخواهد شد.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی اظهار داشت: طبق ابلاغ صورت گرفته از سوی دامپزشکی تا ظهر امروز تمامی مرغداری‌ها موظف به تعیین مسوول فنی مورد تایید دامپزشکی هستند در غیر این صورت اجازه توزیع نخواهند داشت.

وی گفت: هرگونه خروج و توزیع تخم مرغ بدون مجوز دامپزشکی از مرغداری‌ها حکم قاچاق را خواهد داشت و برخورد خواهد شد.

اصغرزاده افزود: در صورت تامین نیاز استان در روزهای آتی مجوز خروج تخم مرغ به خارج استان هم داده خواهد شد اما در حال حاضر طبق اعلام به نیروی انتظامی هر گونه خروج طیور زنده، کود، تخم مرغ و سایر مشتقات از استان ممنوع است.

وی با بیان اینکه مشکلی در تامین تخم مرغ مصرفی استان وجود ندارد اظهار داشت: واحدهای مرغداری معدوم شده تا سه ماه دیگر می‌توانند به چرخه تولید برگردند.

خراسان جنوبی پیش از این به مدت ۶ سال متوالی عاری از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بود اما دی امسال در خیز اول به صورت تهاجمی مرغداری‌های تخمگذار ۲ شهرستان بیرجند و خوسف را درگیر کرد.

آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یک بیماری ویروسی است که در برخی موارد به انسان نیز منتقل می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی هم دیشب (شنبه) در نشست با معاونین وزیر و مدیران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که به خراسان جنوبی آمده‌اند گفت: شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، تعداد قابل توجهی از واحدهای مرغداری استان را درگیر کرده و خسارت‌های زیادی به همراه داشته است.

حمید ملانوری با اشاره به مکاتباتی که در این زمینه با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت گرفته است افزود: تعداد زیادی از کارگران به واسطه این بحران بیکار شده‌اند و تا زمان پاکسازی واحدها، بازگشت آنان به کار مقدور نیست.

وی گفت: طی مکاتباتی با وزارتخانه خواستیم که آنفلوانزا در استان را به عنوان بحران و حادثه قهری ببینند و در همین راستا به کارگران این مجموعه‌ها توجه ویژه شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha