افزایش انگیزه زنان ورزشکار راهبرد بودجه ۱۴۰۰ کمیته ملی المپیک

تهران- ایرنا- ادامه مجمع عمومی کمیته ملی المپیک با بررسی شاخص‌های بودجه سال ۱۴۰۰ ادامه یافت و حاضران در این نشست به ارائه نظرات خود پرداختند.

به گزارش ایرنا، سومین مجمع عمومی در دوره ریاست «سیدرضا صالحی‌امیری» با حضور «مسعود سلطانی‌فر» وزیر ورزش و جوانان و اعضای مجمع امروز (یکشنبه) در آکادمی ملی المپیک در حال برگزاری است.

«سیدعبدی افتخاری»  عضو هیات اجرایی کمیته ملی المپیک اظهار داشت: ضرایب مثبت را در شاخص‌های اقتصادی داریم که به توزیع اعتبارات در فدراسیون‌ها کمک می‌کند. شاخص‌هایی که اشاره شد در آن ضریب مدال‌آوری ٤٠٠ امتیاز پیش‌بینی شده است.

وی افزود: در بودجه‌بندی کمیته ملی المپیک شرایطی برای ایجاد انگیزه زنان ورزشکار در نظر گرفتیم و همچنین ضریب تراکم فعالیت حضور در مسابقات برون‌مرزی، ضریب نفرات اعزامی و امتیازاتی به تعداد اعزامی‌ها و ضریب مدیریت و شرایط خاص در ارتباط با میزبان مسابقات، اجلاس، ضرورت جذب مربی و سایر موارد را بررسی کردیم.

عضو هیات اجرایی کمیته ملی المپیک عنوان کرد: در راهبرد جدید کمیته ملی المپیک، برنامه ورزش‌های پایه و پرمدال را مورد بررسی و بازنگری قرار دادیم و در نهایت ضرایب منفی در دوپینگ و نرسیدن به اهداف و رعایت عدالت جنسیتی در بودجه مورد توجه قرار گرفته و همچنین رشته‌های مدال‌آور در بازی‌های آسیایی و المپیک ارزیابی شده است.

افتخاری ادامه داد: اگر پیشنهاد خاصی به کمیته برسد با توجه به زمان باقی مانده برای تعیین اعتبارات سال ۱۴۰۰ توسط اعضای کمیته و مرکز نظارت  مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

نبود توازن در بودجه

در ادامه مجمع عمومی کمیته ملی المپیک «حمید عزیزی» رییس فدراسیون گلف درباره شفافیت مالی عنوان کرد: شفافیت و انضباط مالی در کمیته حاکم شده و برای تکمیل انضباط مالی آنچه برای فدراسیون‌ها توزیع می‌شود از توازن برخوردار نیست و قریب یک ششم بودجه توزیعی به یک فدراسیون داده شده در حالی که قریب ٤٠ فدراسیون از کمیته بودجه دریافت می‌کنند.

وی گفت: از این پس جدولی در ابتدای سال تصویب می‌شود که حداکثر هر فدراسیون ٥ درصد از بودجه توزیعی سهمی داشته باشد. این کمک به صورت متوازن باشد و بودجه هر فدراسیون به صورت متوسط ٣٠ درصد افزایش داشته باشد و این موضوع به صورت مصوبه دایمی دربیاید و اجرا شود.

کشتی مدال‌آور است

در ادامه مجمع عمومی کمیته ملی المپیک، «سیدرضا صالحی‌امیری» در بررسی شاخص‌های بودجه سال آینده گفت: در صورت تصویب بودجه ۲۰۰ میلیاردی از سوی مجلس، ۲۰ تا ۲۰۰ درصد بودجه فدراسیون‌ها افزایش خواهد یافت و میانگین رشد ۵۰ درصدی خواهد داشت.

وی همچنین در این مجمع در واکنش به پیشنهاد رییس فدراسیون گلف به طور صریح اعلام کرد: هیچ چیز در کمیته پنهان نیست و همه چیز شفاف است. دانستن میزان هزینه‌های جاری و عمرانی، کمک به پیشکسوتان و پرداخت‌ها حق اعضای مجمع و بخشی از مطالبات رسانه‌ها و افکار عمومی است.

رییس کمیته ملی المپیک افزود: به کشتی ۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به فدراسیون‌های کارگری، دانشجویی و دانش‌آموزی حداقل‌ها را یعنی ۱۰۰ میلیون تومان تخصیص دادیم.

صالحی امیری با بیان اینکه توجه ویژه به کشتی به خاطر افتخارات آن در المپیک است گفت: این رشته هدف اول ما در بازی‌های المپیک است به همین دلیل وزارت ورزش و کمیته، حساسیت مثبتی روی رشته ورزشی کشتی داریم.  ۹۱ میلیارد از بودجه اختصاصی را دریافت کردیم که بیش از ۵۰ میلیارد به فدراسیون‌ها کمک شده است. در این دوره از محل ۲۷ صدم درصد تحولات زیادی در زیرساخت‌ها ورزشی شکل گرفته است.

در ادامه نشست مجمع عمومی کمیته ملی المپیک رامین طباطبایی رییس فدراسیون بسکتبال در مجمع درخواست کرد تا ضریب برای رشته‌های تیمی هم در نظر گرفته شود.

در پایان گزارش عبدی افتخاری، با توجه به موافقت اعضای مجمع با کلیات شاخص‌های توزیع بودجه، اختیار به هیات اجرایی داده شد.

احیای زمین پنج هزارمتری کمیته

بخش دیگر مجمع به عملکرد مالی سال ۹۸ توسط نماینده موسسه حسابرسی رسمی اختصاص یافت و یکی از موضوعات مطرح شده احیا زمین خیابان اشرفی اصفهانی با ۵ هزار متر، برای کمیته ملی المپیک بود که کاربری آن هم تغییر کرد.

رئیس کمیته المپیک گفت: این زمین از سال ۹۰ رها شده بود و شهرداری آن را فضای سبز اعلام و تصاحب کرد. ما با کمک مسئولان آن را برگردانیم و سند تک برگ آن نیز موجود است. قیمت این زمین ۵ هزار متری  حدود ۲۰۰ میلیارد تومان است و اگر مجوز داده شود، سالی ۵۰ میلیارد سودآوری دارد.

صالحی امیری گفت: در واقع از سال بعد با تعیین تکلیف این زمین، می‌توانیم یک سرمایه ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیاردی داشته باشیم و پنجاه درصد از منابع کمیته از طریق مشارکت دادن آن تامین شود.

لغو فعالیت شرکت بازرگانی

رییس کمیته ملی المپیک همچنین درباره شرکت بازرگانی کمیته المپیک گفت: شرکت بازرگانی کمیته ملی المپیک تا امروز یک ریال سود نکرده است و چرا باید هزینه چنین شرکتی را پرداخت کنیم؟ شرکتی که فعالیت و سودی ندارد چه سهامی را باید به فدراسیون‌ها بدهد؟

وی ادامه داد: این شرکت دارای ۵ است که فعالیت آن محدود شده است. درخواست دارم تا اعضای مجمع به ما اجازه دهند که شرکت را جمع کنیم یا آن را محدود کنیم.

صالحی امیری در این مجمع از اعضا خواست درباره موارد مختلف مانند تعیین تکلیف زمین اشرفی اصفهانی، حق جلسه کمیسیون‌ها، کمک به قهرمانان و پیشکسوتان و خرید ارز مورد نیاز برای رویدادهای سال ۲۰۲۱،   اختیار لازم را به هیات اجرایی بدهند.

اساسنامه کمیته المپیک و مسیر مذاکره با شورای نگهبان

رییس کمیته ملی المپیک درباره اساسنامه این نهاد گفت که  همانند اساسنامه فدراسیون‌ها تصویب شده و نهاد غیرعمومی هستیم. در تبصره آخر بند انتزاع کمیته المپیک  از پارالمپیک مصوبه مجلس آمده است که اصلاحات اساسنامه کمیته باید به تصویب دولت برسد که این کار انجام شده است.

وی خاطر نشان کرد: همه مسیرهای قانونی را طی کرده‌ایم و از کمیته بین‌المللی المپیک هم مجوز گرفتیم اما اختلافی بین دولت و شورای نگهبان وجود دارد مبنی بر اینکه اساسنامه باید در شورای نگهبان هم تصویب شود.

صالحی امیری ادامه داد: ما مناقشه‌ای نداشتیم اما مسیر مذاکره را با شورای نگهبان در پیش گرفتیم. با تایید اساسنامه از سوی شورای نگهبان باید آن را به IOC ارسال کنیم.

رییس کمیته المپیک به بند شورای نگهبان درباره اساسنامه اشاره کرد که گفته امور مالی، اداری و پشتیبانی تابع قوانین جمهوری اسلامی برسد. اما نظر کمیته بین‌المللی المپیک این است که تابع منشور المپیک باشد.  

نگاه معنوی به ورزش دانش‌آموزی داشته باشیم

«حسین بابویی» رییس فدراسیون ورزش دانش‌آموزی نیز گفت: ورزش دانش‌آموزی با ٣٣ هزار دبیر تربیت بدنی و قریب ٤ هزار مکان ورزشی است که ٨٥٠ مکان ورزشی در این دوره ساخته شده و ظرفیت استثنایی ١٤ میلیون دانش‌آموز نشان می‌دهد که ورزش دانش‌آموزی به عنوان پایه ورزش قهرمانی و همگانی باید مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: صبر و داشتن راهبرد برای توسعه ورزش دانش‌آموزی ضروری است. والیبال گمشده خود را در بین ١٤ میلیون دانش‌آموز پیدا کرد و ورزش قایقرانی هم به همین صورت است و با فدراسیون کشتی نیز همکاری خوبی داریم. ورزش دانش‌آموزی حلقه اتصال ٥١ فدراسیون هست و نظام استعدادیابی ورزشی فدراسیون‌ها سالی ٦٠٠ نفر را به ورزش معرفی می‌کند. توقع دارم نگاه معنوی بیشتر و افتخارات ورزشی با این نگاه پایدارتر شود. نگاه معنوی بیشتری باید به ورزش دانش‌آموزی باید داشته باشیم.

سرمایه‌گذاری ویژه‌ در سه‌گانه

«مهدی گودرزی» رییس فدراسیون سه‌گانه نیز خاطر نشان کرد: به شدت در مسیر همسویی با کمیته ملی المپیک توانستیم کرسی جهانی کسب کنیم. قرار بود در المپیک 2024 پاریس ٥ ماده از این رشته برگزار شود و سه رویداد تصویب شده است. توقع داریم سرمایه‌گذاری ویژای روی این ورزش انجام شود و امیدوارم بتوانیم سهمی در آینده ورزش کشور داشته باشیم.

اجرای طرح «توپ در مدرسه» 

«رامین طباطبایی» رییس فدراسیون بسکتبال نیز عنوان کرد: در بخش حمایتی از بسکتبال هر تقاضایی داشتم از طرف کمیته ملی المپیک بدون پاسخ نبوده در توسعه ورزش زنان به ما کمک کردند. اما از آموزش و پرورش می‌خواهیم تا در خصوص برنامه «توپ در مدرسه» به ما کمک کنند، زیرا وزارت آموزش و پرورش اجازه حضور مربیان را در مدرسه نمی‌دهد و این طرح را باید انجام دهیم تا حضور کافی در مدارس داشته باشیم.

کمیته بودجه کمی به کبدی اختصاص داد

«عباس اورسجی» رییس فدراسیون کبدی نیز گفت: بودجه فدراسیون بعد از بازی‌های آسیایی 2018 جاکارتا به نوعی در کمیته ملی المپیک همان ١٠ درصد همه ساله اضافه شد و تغییری ایجاد نشده و ٥٠٠ میلیون برای رشته‌ای که جامعه آماری زیادی دارد کم است. بعد از مدال طلای بازی‌های آسیایی جاکارتا اتفاقی رخ نداد، پس تفاوتی ندارد که طلا بگیریم. در بحث شاخص‌ها بحث جدی باید صورت بگیرد. این موضوع دغدغه و انگیزه را کاهش داده است.

وی ادامه داد: فدراسیون کبدی این توانایی را دارد تا مقر فدراسیون آسیایی و جهانی را به ایران بیاورد که انجام این کار نیازمند تشکیل کارگروه تخصصی است.

رییس کمیته ملی المپیک در پاسخ به اظهارات اورسجی رییس فدراسیون کبدی گفت: امسال کبدی خوش درخشیده و وظیفه داریم کمک کنیم و بودجه این فدراسیون حدود ٢٥ درصد افزایش یافته و حقش هست که بودجه بیشتری بگیرد. کمک ویژه‌ای انجام می‌دهیم. کبدی جزو اولویت‌هایی است که وزارتخانه به آن توجه دارد و اگر کسری بود جبران می‌کنیم.

آسیب جدی به پرتابی‌ها

«هاشم صیامی» رییس دو و میدانی نیز گفت: تنها مدال المپیکی ایران در پرتاب دیسک است و اکنون به دلیل نداشتن امکانات و زمین چمن، با آسیب جدی روبرو است، زیرا برخی از چمن‌ها برای درآمدزایی یا حفظ زمین فوتبال است و در آینده در رشته‌های پرتابی با توحه به اقلیم با آسیب جدی مواجه هستیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha