محمد طاهری روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، تاکید کرد: تکمیل سد فینسک یک ضرورت برای تامین آب آشامیدنی شهرستان سمنان و شهرهای اطراف است و باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سمنان اظهار داشت: طرح سد فینسک با تامین ۶ تا هفت میلیون مترمکعب آبآشامیدنی تصویب شده در وزارت نیرو است و تکمیل طرح ضرورت تامین حقآبه است.
وی خاطرنشان کرد: اگر شرایط آب و هوایی مناسب نباشد شهرستان سمنان در تامین آب کیفی دچار مشکل خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سمنان گفت: تکمیل طرح احداث سد فینسک، خط انتقال و احداث تصفیهخانه طرحی زمانبر است و برای جلوگیری از بروز مشکلات ناشی از کمآبی باید در اجرای طرح تسریع شود.
تداوم کم آبی سمنان در طول سال ها
طاهری ابراز داشت:روستاهای پایین دست پرور، شهمیرزاد و روستاهای اطراف، مهدیشهر، درجزین، سمنان و سرخه از طریق خط انتقال میتوانند از آب آشامیدنی با تکمیل سد فینسک برخوردار شوند.
وی بیان کرد: اگر خشکسالی و بارندگی کم در استان سمنان در سال ۹۸ مانند سال ۹۷ تداوم می یافت شهرستان سمنان و شهرهای اطراف دچار تنش جدی در تامین آب میشد.
وی ادامه داد: چشمه روزیه و قنات گلرودبار منبع اصلی تامین آب آشامیدنی شهر سمنان است که در سال ۹۷ ورودی آب چشمه به دلیل خشکسالی کمتر از ۱۹۰ لیتر بر ثانیه بود .
طاهری بیان کرد: در شرایط بارندگی مناسب خروجی آب چشمه روزیه ۶۵۰ لیتر بر ثانیه بود که در سال ۹۷ میزان خروجی آب به کمتر از نصف کاهش یافت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سمنان اضافه کرد: سال ۹۷ به دلیل تنش آبی، از ۱۷ حلقه چاه برای تامین آب آشامیدنی شهروندان کمک گرفته شد.
وی اضافه کرد: نیاز آبی شهرستان سمنان یکهزار لیتر بر ثانیه است و اگر شرایط مانند سال ۹۷ تداوم یابد حداقل ۳۵۰ لیتر بر ثانیه کمبود آب آشامیدنی حداقل برای چهار ماه در سال برای این شهرستان وجود دارد.
شرکت آب و فاضلاب استان سمنان ۳۲۰ هزار و ۷۵۲ مشترک در بخش شهری و روستایی دارد.
در استان سمنان حدود یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب در سال تولید می شود که هفت درصد از آن به مصرف خانگی اختصاص دارد.
۱۰۰ درصد جمعیت شهری استان سمنان از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی بهرهمند هستند.
نظر شما