نماینده مجلس: شرکت‌های دولتی در نهبندان و سربیشه سرمایه‌گذاری کنند

بیرجند - ایرنا - نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی گفت: سرمایه‌گذاران بخش خصوصی به دلایل مختلف از جمله دوری از مرکز و برخی محدودیت‌ها کمتر در شهرستان‌هایی مشابه سربیشه و نهبندان حضور پیدا می‌کنند لذا انتظار داریم شرکت‌های دولتی در این زمینه وارد عمل شوند.

مصطفی نخعی روز یکشنبه در نشست شورای اداری شهرستان سربیشه که با حضور رییس هیات ‌مدیره بانک توسعه تعاون، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر و جمعی از مسوولان برگزار شد، افزود: انتظار است که شرکت‌های زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از قبیل شستا (شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی) که امکانات و قابلیت‌های خوبی دارد برای سرمایه‌گذاری ورود کند.

وی گفت: ابتدا باید صنایع مادر و بزرگ در این مناطق توسط دولت ایجاد شود سپس از بخش خصوصی بخواهیم در صنایع پایین دست کمک کند و زنجیره ارزش افزوده توسط بخش خصوصی تکمیل شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از انتظارات ما از دولت این است که به شهرستان مرزی سربیشه به عنوان قلب تپنده استان حتی کشور بیشتر توجه کند و بخشی از این ظرفیت شهرستان در خدمت توسعه همه جانبه آن قرار گیرد.

وی گفت: سربیشه یکی از شهرستان‌های مرزی و با قابلیت‌های خوب در استان خراسان جنوبی و کشور است که باید از فرصت مرزی بودن این شهرستان استفاده کرد.

نخعی بیان کرد: مرز ماهیرود سربیشه تنها گذرگاه مرزی فعال استان خراسان جنوبی است که مراودات تجاری با کشور افغانستان از این مرز به خوبی انجام می‌شود.

وی گفت: هرچند ۵۰ درصد مراودات تجاری از جمله صادرات از مرز ماهیرود انجام می‌شود و شاهد افزایش صادرات هستیم اما منجر به توسعه و پیشرفت همه جانبه شهرستان نشده است.

وی اظهار داشت: اولین انتظار این است که دولت به ویژه مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که رسالت آن ایجاد رفاه است به این موضوع کمک کنند تا شرایط بهتری را در این منطقه داشته باشیم.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی گفت: شهرستان سربیشه دارای قابلیت‌های بسیار خوب معدنی، کشاورزی و دامداری است که برخی محصولات از جمله بز کرکی، برند کشور محسوب می‌شود اما از این قابلیت‌ها برای رفاه و آسایش مردم استفاده نشده است.

وی افزود: باید تلاش کنیم در این زمینه با قدرت، همت و دلسوزی بیشتر این استعدادها را در خدمت رفاه، آسایش و اشتغال برای جوانان و مردم منطقه استفاده کنیم.

وی خواستار ارتقای شعبه تامین اجتماعی سربیشه به اداره شد و گفت: ارتقای وضعیت برخی نمایندگی‌ها از جمله تامین اجتماعی، ورزش و جوانان و راه و شهرسازی از نمایندگی به اداره مطالبه به حق مردم شهرستان است.

نخعی بیان کرد: درخواست داریم نسبت به ارتقای نمایندگی ادارات در شهرستانی با هشت هزار و ۲۰۰ کیلومتر مربع، مرز طولانی با کشور همسایه و کمتر توسعه یافته مانند سربیشه عنایت ویژه‌ای شود و ارتقای تامین اجتماعی در دولت کنونی رقم بخورد.

وی گفت: خیلی از بیمه شده‌ها به دلیل نبود شعبه مستقل در شهرستان‌های دیگر بیمه شده‌اند که تعهد کتبی می‌دهم اگر در سربیشه شعبه مستقل داشته باشیم تمامی امور بیمه شدگان در شهرستان انجام شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: در حال حاضر ۷۰ روستا در سربیشه و بیش از این در نهبندان با تانکر سیار آبرسانی می‌شود که کمبود آب شرب به یکی از مهمترین مشکلات مردم مناطق روستایی تبدیل شده و مردم این روستاها باید برای برداشت آب فاصله زیادی را طی کنند.

وی گفت: برای رفع مشکل آب مناطق روستایی کنسرسیوم بانکی شامل بانک رفاه، صادرات و ملی تشکیل خواهد شد که درخواست داریم وزارت تعاون نیز در این زمینه همکاری کند تا بتوانیم وضعیت آب روستاهای کل استان به ویژه شهرستان‌های مرزی سربیشه و نهبندان را بهبود ببخشیم.

نخعی با بیان اینکه روند کار در بروکراسی‌های اداری گرفتار شده است ادامه داد: براساس صحبت‌هایی که با وزیر نیرو داشتیم مقرر شد ۵۰۰ میلیون تومان برای این منظور اختصاص یابد که در صورت تخصیص کمک بزرگی به مردم خواهد شد لذا درخواست داریم کنسرسیوم هرچه زودتر پای کار بیاید.

وی با اشاره به اینکه وضعیت بهداشت و درمان شهرستان سربیشه خوب نیست گفت: در سربیشه یک بیمارستان ۳۲ تختخوابی وجود دارد که از لحاظ استانداردهای بهداشتی این مجموعه با تعداد تخت کم، بیمارستان محسوب نمی‌شود.

وی اضافه کرد: بیمه شده‌های تامین اجتماعی که حق بیمه پرداخت می‌کنند مانند سایر شهروندان حق دارند از این امکان استفاده کنند لذا درخواست احداث درمانگاه را داریم در حالی که اکنون باید برای استفاده از خدمات بهداشت و درمان فرانشیز بدهند.

وی گفت: درخواست داریم سازمان تامین اجتماعی نسبت به احداث درمانگاه اقدام کند یا بیمارستان ۳۲ تختخوابی به ۶۴ تختخوابی ارتقا یابد و بیمه شده تامین اجتماعی بدون فرانشیز از امکانات بهداشت و درمان استفاده کند.

نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی افزود: این حق بیمه شده تامین اجتماعی نیست که چون در شهرستان با فقر امکانات مواجه‌ایم متحمل هزینه شود بلکه باید این مشکل حل شود.

وی بر لزوم تکمیل و احداث سالن ورزشی کارگران هم تاکید کرد و گفت: آمار بیکاری در ۲ شهرستان سربیشه و نهبندان بالا است لذا برای جوانان و مردم باید شغل و سرگرمی ایجاد کرد در غیر این صورت آسیب‌های اجتماعی افزایش خواهد یافت کما اینکه اکنون هم دچار آسیب‌های بسیار جدی هستیم.

نخعی عنوان کرد: یکی از اولویت‌هایی که پیگیری کردیم ارتقای سرانه ورزشی این شهرستان‌ها بود چون سرانه به نسبت متوسط کشوری پایین است لذا همه سازمان‌های مربوطه به ویژه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کمک کنند.

وی گفت: تیر امسال مکاتبه‌ای با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص ۲ پروژه ورزشگاه کارگری در سربیشه و نهبندان داشتیم که مقرر شد از ظرفیت ماده ۵۶ برای تامین اعتبار استفاده شود و اعتبار مربطه اختصاص یافته است که باید هرچه زودتر پیمانکار انتخاب و فرایند انجام شود.

رییس هیات ‌مدیره بانک توسعه تعاون امروز با سفر به شهرستان سربیشه از شرکت تعاونی شتر مرغ داران افق کویر سربیشه، کارخانه ستاره کیان بیرجند و پروژه نیمه‌تمام سالن ورزشی کارگری این شهرستان بازدید کرد.

سه معاون وزیر و ۲۲ مدیرکل و روسای سازمان‌های وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از روز گذشته (شنبه) وارد خراسان جنوبی شدند و تا فردا در قالب سه گروه در همه شهرستان‌های استان حضور خواهند یافت.

استان خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و مرکز شهرستان سربیشه در ۶۶ کیلومتری بیرجند است.

هیات اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز به شهرستان نهبندان در ۲۰۰ کیلومتری جنوب بیرجند هم رفت و از مجموعه کارخانه‌های نیمه‌تمام سنگ گرانیت، منیزیم، سنگ آهن، ساختمان اداری اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی نهبندان، درمانگاه تامین اجتماعی و سالن چند منظوره نیمه‌تمام کارگران شهر نهبندان بازدید کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha