عبدالعظیم رضایی روز یکشنبه در حاشیه افتتاح سه خانه هلال در روستاهای شمسآباد، باغکمش و کرشت به خبرنگاران گفت: با حضور شاهین فتحی ، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سه خانه روستایی به صورت نمادین افتتاح شد.
وی با بیان اینکه ۱۵ روستای شهرستان پردیس دارای خانه هلال شدند، اظهار داشت: دو روستای شهرستان که دهیاری نداشتند نیز برای امداد رسانی در زمان بحران به خانه هلال مجهز شدند.
فرماندار شهرستان پردیس ضمن تقدیر از زحمات نیروهای هلال احمر در زمان بحران ، اظهار داشت: نیروهای هلال احمر یکی از ارزنده ترین و کارآمدترین نیروها در شرایط بحرانی نقاط مختلف کشور هستند و احداث خانه های هلال در روستا در راستای توسعه خدمات رسانی نیروهای امدادی در زمان بحران به روستانشینان است.
رضایی گفت: روستاهایی که دارای دهیاری و شورای اسلامی روستا هستند، برای تاسیس خانه هلال در اولویت قرار گرفتند و ایجاد دهیاری و شورای اسلامی روستا برای دو روستای دیگر در دست اقدام و اجرا است.
وی افزود: در تقسیمات کشوری، شهرستان پردیس در سال ۹۹ بخش مرکزی پردیس، ارتقای خسرو آباد و تاسیس شهرداری و تبدیل سعید آباد به شهر اجرایی شده است.
۲۰۰ خانه هلال در روستاهای استان تهران احداث میشود
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان تهران گفت: پیرو دستور رئیس جمهور در خصوص احداث خانه های هلال در روستاها، تاکنون ۱۴۰ خانه هلال در روستاهای استان احداث شده و تا پایان سال این رقم به ۲۰۰ خواهد رسید.
شاهین فتحی با بیان اینکه این روستاها اولین نیرویی هستند که در شرایط بحران وارد عمل می شوند،اظهار داشت: در این طرح عملکرد شرایط بحران به مردم واگذار شده و افراد آموزش دیده در مواقع بحرانی تا رسیدن نیروهای امدادی خدمات رسانی میکنند.
وی افزود: اهالی روستا در خانههای هلال آموزش دیده و گروه بندی میشوند و محلی برای ذخیره سازی تجهیزات امدادی در مجاورت خانه های هلال تامین می شود.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان تهران گفت: طی مصوبه شورای برنامه ریزی استان به فرمانداران و دهیاران اجازه داده شد تا از محل این مصوبه برای تامین مایحتاج این انبارها اقدام کنند و در صورت اعلام نیاز کمکهای لازم از سوی استان ارسال خواهد شد تا در شرایط بحران تا رسیدن نیروهای امدادی مردم روستا اقدامات اولیه را انجام بدهند.
فتحی با بیان اینکه حضور نیروهای داوطلب کشوری در مواقع بحران نتیجه خوبی داشته، اظهار داشت: حضور به موقع و اثر بخش نیروهای داوطلب در کاهش آسیب رسانی حوادث تاثیر بسزایی داشته و این خانه ها نیز همین نقش را ایفا خواهند کرد.
وی با اشاره به حوادث اخیر ارتفاعات شمیرانات، گفت: ارتفاعات شمال تهران بسیار خطرناک هستند از دیرباز شاهد حوادث مختلفی بوده و مختص به اتفاقات هفته های اخیر نیست و هرچند سال یکبار حوادثی اینچنینی را شاهد هستیم.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان تهران با بیان اینکه در طول سال نیز شاهد حوادث مختلفی هستیم، اظهار داشت: تا چند روز قبل ۲۲۵ حادثه در ارتفاعات استان داشتیم که برخی منجر به مصدومیت و برخی دیگر منجر به فوت شدند.
فتحی با ابراز تاسف از فوت کوهنوردان در ارتفاعات شمال تهران، اظهار داشت: در کولاک اخیر با وجود توصیه های سازمان هواشناسی و فدراسیون کوهنوردی ، صعود کوه نوردان اتفاق افتاد و به دلیل وضعیت جوی، سرمای شدید و سقوط بهمن های متعدد تلفاتی را در این مناطق داشتیم.
وی ادامه داد: از مردم انتظار می رود که اعتماد لازم به هشدارهای هواشناسی داشته باشند، در حادثه ارتفاعات شمال سازمان هواشناسی نسبت به وضعتی بارندگی، گرمی هوا و سقوط بهمن هشدارهای لازم را داده بود که صعودی را آغاز نکنند اما بی توجهی کوهنوردان به هشدار ها، حادثه ساز شد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان تهران گفت: دستگاه های امدادی و خدماتی مانند جمعیت هلال احمر ۲۴ ساعته در آماده باش هستند و از مردم انتظار می رود با نیروهای امدادی و خدماتی همکاری لازم را داشته باشند و در صورت بروز حادثه با تلفن ۱۱۲ تماس بگیرند تا تیم های امدادی به سرعت در محل حادثه حاضر شوند.
فتحی با اشاره به تعداد نیروها و پایگاه های شمیرانات، گفت: ۳ پایگاه امداد و نجات و یک پایگاه آتش نشانی در ارتفاعات داریم که در مواقع بحرانی این کوهستان ها را پوشش می دهند اما در مواقع لزوم تعداد نیروها تا ۱۰۰ نیروی متخصص امداد و نجات کوهستان افزایش پیدا میکند تا بتوانند عملیات جستجو و نجات را انجام دهند که بیشتر آنها از نیروهای داوطلب جمعیت هلال احمر و اعضای فدراسیون کوهنوردی هستند که در فراخوان های جمعیت هلال احمر شرکت میکنند.
شهرستان پردیس با جمعیتی در حدود ۳۰۰ هزار نفر در شرق پایتخت قرار دارد.
نظر شما