به گزارش ایرنا، علیاصغر مونسان یکشنبه شب در آیین امضا تفاهم نامه مرمت ،احیا و بهره برداری از مجموعه نیمه تمام پردیسان اردکان با شرکت چادرملو این شهرستان، افزود: میراث فرهنگی هویت ملی کشور را تشکیل می دهد و علاوه بر کارکردهای اقتصادی، حفظ اصالت و تمدن باید در اولویت کارهای مسوولان اجرایی باشد.
وی با بیان اینکه ایران اسلامی به لحاظ تاریخی و برخورداری از تمدن کهن از جایگاه ویژهای در حوزه میراث فرهنگی جهانی برخوردار است، اضافه کرد: ایران در شکل گیری تمدن بشری نقش بسیار مهمی را ایفا کرده است.
وزیر میراث فرهنگی در ادامه نگهداری از داشتههای گذشته و انتقال آنها به آیندگان را از جمله ضرورتهای فرهنگی و میراثی در استانها ذکر کرد وگفت: یزد جایگاه ویژهای در حوزه میراث فرهنگی دارد، اما حجم مأموریت وزارتخانه به دلیل ، گستردگی تمدن تاریخی کشور و منابع محدود مالی ، رسیدگی به تمامی ظرفیتهای موجود را دشوار کرده است.
مونسان جذب سرمایههای بیرونی، ایجاد اقتصاد پایه را یکی از اولویتهای اجرایی وزارتخانه تحت امر خود عنوان کرد و یادآور شد: استان یزد در این حوزه پیشتاز است.
وی فعالیت واحدهای صنعتی و معدنی متعدد را از جمله فرصتهای مناسب برای توسعه گردشگری اردکان دانست و بیان کرد: تمامی شرکت های بین المللی بحث مسوولیتهای اجتماعی را در اولویت کارهای خود دارند.
وزیر میراث فرهنگی در ادامه ایجاد فضای کسب و کار و رونق اقتصادی را لازمه توسعه گردشگری اردکان عنوان کرد و گفت: این مهم باید در کنار مرمت بناهای تاریخی در اولویت واحدهای صنعتی و معدنی نظیر شرکت چادرملو قرار گیرد.
مونسان استفاده از ظرفیت جوانان بومی را حایز اهمیت دانست و بیان کرد: اداره کل میراث فرهنگی یزد در بحث مشاوره فنی برای بهسازی و مرمت بناهای تاریخی اردکان آماده همکاری است.
همچنین محمدعلی طالبی استاندار یزد ، وجود میراث انسانی برجسته را از جمله ظرفیتهای اردکان دانست و اظهار کرد: بخش خصوصی توانمند از دیگر ویژگیهای این شهرستان است.
وی مشارکت مجموعه صنعتی و معدنی چادرملو در بحث میراث فرهنگی اردکان را نوید بخش توسعه صنعت گردشگری در این شهرستان عنوان کرد و افزود: تفاهم جمعی در مورد بسیاری از موضوع ها نظیر میراث فرهنگی از دیگر ویژگیهای توسعه ای این شهرستان است.
استاندار یزد با بیان اینکه توسعه گردشگری یکی از جدیترین مطالبه مردم اردکان و اولویتهای اجرایی مسوولان محلی است، گفت: مسوولیت نماینده اردکان در فراکسیون گردشگری مجلس فرصت مناسبی برای توسعه این مهم است.
همچنین محمدرضا دشتی اردکانی نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی،گفت: ثبت جهانی بافت تاریخی این شهر مهمترین مطالبه مردم از وزارت میراث فرهنگی است.
وی با بیان اینکه مدیران حوزه میراث فرهنگی اردکان پشت میزنشین نیستند، تصریح کرد: برخورداری از نیروی انسانی متخصص و متعهد مهمترین ویژگی میراث فرهنگی شهرستان است.
وی در ادامه کاربافی را از جمله صنایع دستی اردکان ذکر کرد و یادآور شد: پارچههایی که زنان اردکان به صورت دستی میبافند یکی از جاذبههای بازارهای اروپایی است.
این نماینده استان یزد در مجلس یازدهم حمایت از ظرفیتهای اردکان را ضروری عنوان کرد و از قول رییس سازمان برنامه و بودجه کشور، افزود: بودجه بر درآمدهای نفتی، مالیاتی و اوراق متکی است.
دشتی با بیان اینکه با فرهنگ سازی مناسب و به موقع گردشگری می تواند تکیه گاه چهارم بودجه ریزی در کشور باشد، گفت: این مهم نیازمند هم افزایی و احساس مسوولیت همه جانبه است.
وی با اشاره به توصیههای مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت استفاده از ظرفیتهای گردشگری برای برون رفت از چالشهای اقتصادی، تأکید کرد: یکی از ردیف های بودجه کشور در سال آینده باید تمرکز بر ظرفیتهای گردشگری باشد.
بافت قدیم اردکان از آن جهت حایز اهمیت و نیازمند توجه ویژه است که با حفظ هویت تاریخی و کاربری های رایج، زندگی مردم در کالبد آن جریان دارد.
طرح پردیسان یکی از طرح های گردشگری اقامتی در بافت تاریخی اردکان است که در سال ۱۳۷۹ کلید خورد اما به دلیل بی توجهی و کمبود اعتبار هنوز تکمیل نشده است.
تاکنون یک هزار اثر تاریخی و فرهنگی در شهرستان اردکان شناسایی شد که ۲۴۰ مورد آن در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
شهرستان ۱۰۵ هزار نفری اردکان که مرکز آن در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد، متشکل از شهرهای عقدا، خرانق، احمدآباد و اردکان است.
نظر شما