امکان مشارکت نهادهای مردمی در دادگاه‌ها و نهادهای قضایی فراهم شده است

تهران - ایرنا - قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: امکان مشارکت نهادهای مردمی در شعب دادگاه‌ها و نهادهای قضایی از طریق سامانه Mosharekat.eadl.ir فراهم شده است.

به گزارش خبرنگار قضایی ایرنا، رضا مسعودی فر روز دوشنبه در نشست خبری افزود: سال گذشته دستور العمل نحوه مشارکت و تعامل نهادهای مردمی با قوه قضاییه از سوی رئیس دستگاه قضا منتشر شد و در تاریخ عدلیه این ظرفیتی است که برای آحاد مردم جامعه ایجاد شده تا آنها در قوه قضاییه مشارکت داشته باشند. 
وی ادامه داد: طبق این دستورالعمل نهادهای مردمی می توانند بنا به حیطه فعالیت، تجربه و تمایل از مرحله سیاست گذاری، دادرسی، اصلاح مجرمان و اجرای مجازات ها با قوه قضاییه همکاری داشته باشند. 
مسعودی فر با اشاره به ضرورت و اهمیت پیشگیری از وقوع جرم اظهارداشت: در همه نظام‌های حقوقی و اسناد بین المللی استفاده از ظرفیت‌های مردمی به عنوان اصل پیش بینی شده است. 
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه افزود: این دستورالعمل در ۵۴ ماده تدوین شده و طبق پیش بینی دستورالعمل نحوه مشارکت نهادهای مردمی، سامانه ای طراحی شده تا نهادهای مردمی بتوانند از طریق آن تمایل خود را اعلام کنند.
مسعودی فر درباره تفاوت سامانه جدید با سامانه سجام توضیح داد: سامانه سجام مرحله قبل از وقوع جرم را اعلام می‌کرد و به محض اینکه نشانه‌ای از وقوع جرم وجود داشت به دستگاه ها اعلام می‌شد که جرم در حال وقوع است اما در سامانه مشارکت نهادهای مردمی، هر نهاد می تواند توانمندی ها و تمایل خود را در مراحل مختلف اعلام کند.
وی اظهارداشت: میانجیگری، صلح و سازش، نظارت بر اجرای قوانین و باز اجتماعی محکومان از جمله حوزه هایی است که نهادهای مردمی می‌توانند به قوه قضاییه کمک کنند. 

ساماندهی محل فروش اجناس دست دوم
مسعودی فر در پاسخ به سوالی درباره بازارهای فروش اموال مسروقه گفت: محل فروش اجناس دست دوم و ضایعات‌فروشی‌ها با همکاری شهرداری‌ها و نیروی انتظامی ضابطه‌مند می‌شود و این اقدام در راستای کاهش سرقت و پیشگیری از وقوع جرم است زیرا اموال مسروقه بعد از سرقت در مکان هایی به فروش می رسد.
وی ادامه داد: همچنین با شناسایی محل تهیه و توزیع مواد مخدر از طریق سامانه جی آی اس با همکاری بسیج، درصدد کاهش نقاط توزیع مواد مخدر و آسیب زا هستیم.

دفتر حمایت از کودکان و نوجوانان در معاونت اجتماعی ایجاد شده است
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره مصادیق کودک آزاری در فضای مجازی و برخورد با این موارد برای پیشگیری از وقوع جرم گفت: در قانون حمایت از کودکان و نوجوانان که اردیبشهت سال جاری به تصویب رسید اینگونه موارد پیش بینی شده است. 
وی ادامه داد: طبق قانون، حتی قبل از وقوع جرم هم اجازه مداخله هایی داده شده درحالی که درگذشته تا قبل از تشکیل پرونده نمی‌توانستم دخالت کنیم اما اکنون دستگاه های متولی از جمله بهزیستی و نیروی انتظامی می‌توانند این موضوعات را پیگیری می‌کنند.
مسعودی فر گفت: همچنین دفتر حمایت از کودکان و نوجوانان در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم تشکیل شده است.
وی اضافه کرد: به موجب قانون، حتی رفتار والدینی که مسامحه یا سهل انگاری کنند قابل پیگیری و تعقیب است.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تصریح کرد: اساس کار کنترل خشم و مهارت زندگی است زیرا نمی‌توان برای هر خانواده مامور گذاشت اما ظرفیت قانونی برای کسانی که کودک آزاری می‌کنند حتی اگر والدین آنها باشند وجود دارد. 

جلوگیری از حفر چاه های غیرقانونی در دستور کار است
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره جلوگیری از حفر چاه‌های غیرقانونی گفت: برنامه‌ای با عنوان صیانت از منابع آب با همکاری وزارت نیرو را در دستور کار داشتیم و حفر چاه های غیر مجاز را پیگیری کردیم و این برنامه استمرار دارد و پیگیری های لازم مربوط به آن در دستور کار است.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که با توجه به آزادی جمع زیادی از زندانیان و افزایش احساس ناامنی معاونت پیشگیری از وقوع جرم چه برنامه هایی برای ایجاد احساس امنیت داشته است گفت: طرح کاهش جمعیت کیفری به این معنا نیست که هر فردی می‌تواند آزاد شود بلکه از ابتدا هم زندانیان خطرناک و آنهایی که مرتکب جرم های متعدد و خشن شده اند مشمول دستورالعمل کاهش جمعیت کیفری نمی‌شوند اما برای زندانیانی که خطرناک نیستند با سابقه کیفری ندارند، آموزش هایی در حوزه توانمندسازی و رصد آنها انجام می‌شود. 

کسی بابت مهریه نباید بازداشت شود 
مسعودی فر در پاسخ به سوالی درباره بخشنامه اخیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه درخصوص مهریه گفت: در مهریه اصل بر این است که اگر شخص توانایی پرداخت داشته باشد باید پرداخت کند و اگر ندارد اصل بر اعسار است و کسی بابت مهریه نباید بازداشت شود و همکاران ما هم درصدد اجرای مقررات قانونی هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha