به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی ورایتی، فیلم اکشن و هیجانی تفنگدار (The Marksman) ساخته رابرت لورنتس با بازی لیام نیسون هنرپیشه پرآوازه ایرلندی با تنها ۲ میلیون دلار فروش موفق شد برای دومین هفته متوالی رتبه اول پرفروشترین فیلمهای گیشه آمریکا را از آن خود کند. این فیلم در ۱۰ روزی که اکران شده، ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار دلار فروش کرده است.
اگرچه فیلم جدید نیسون گیشه آمریکا را تسخیر کرده، میزان استقبال از آن به هیچوجه با فروش گیشه در دوران پیش از شیوع کرونا قابل قیاس نیست به ویژه با توجه به آن که سینماها در بازارهای سینمایی بزرگی چون نیویورک و لسآنجلس تا مدتی نامعلوم تعطیل شدهاند.
با توجه به این که واکسیناسیون سراسری کرونا هم آنطور که انتظار میرفت پیش نمیرود، چشمانداز صنعت سینماداری این روزها همچون یک زمین بایر است و برای این صنعت که از بحران بهداشتی شیوع کرونا خسارت سختی خورده نشانههای چندانی از احیا و بازیابی فوری نیز به چشم نمیخورد.
استودیو فیلمسازی مترو گلدوین مایر (امجیام) هفته گذشته تسلیم کرونا شد و به ناچار اکران فیلم زمانی برای مردن نیست، جدیدترین فیلم از مجموعه جیمز باند، را از آوریل ۲۰۲۱ (فروردین ۱۴۰۰) به ماه اکتبر این سال (مهر ۱۴۰۰) موکول کرد. قبل از آن که شیوع کرونا زندگی روزمره را مختل کند، این فیلم قرار بود بهار ۲۰۲۰ روی پرده سینماها برود.
وضع گیشه نیز چندان مساعد نیست. این که درآمد گیشه آمریکا در ماه جاری میلادی در مقایسه با ژانویه سال ۲۰۲۰ کاهشی ۹۰ درصدی را تجربه کرده از وخامت اوضاع سینماها حکایت دارد؛ انیمیشن خانواده کرودها: عصر جدید (۲۰۲۰) در نهمین هفته از اکران، یک میلیون و ۸۰۰ هزار دلار فروش کرد و مجموع فروش آن در گیشه آمریکا و جهان به ترتیب به ۴۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار و ۱۳۹ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار رسید. فیلم موردانتظار زن شگفتانگیز ۱۹۸۴ که به موجب سیستم جدید توزیع استودیو برادران وارنر همزمان روی پرده سینماها و سرویس پخش اینترنتی اچبیاو مکس اکران شد، در آمریکا ۳۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار فروش کرد و از گیشه جهانی ۱۴۸ میلیون دلار به جیب زد. فیلم وسترن اخبار جهان با بازی تام هنکس نیز با گذشت ۵ هفته از اکران در گیشه آمریکا تنها ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار فروش کرد. آمار و ارقامی پایین برای فیلمهایی که اگر در نبود تهدیدی به نام کرونا اکران میشدند، با استقبال گسترده سینمادوستان در سراسر جهان روبرو میشدند.
ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان در استان هوبی چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. این بیماری که به تدریج به کشورهای مختلف سرایت و سازمان جهانی بهداشت از آن با واژه همهگیری یاد کرد، تا لحظه تنظیم خبر ۹۹ میلیون و ۲۰۰ نفر را در جهان مبتلا کرده است که از این میان بیش از دو میلیون نفر جان باختهاند.
شیوع این ویروس موجب تعطیلی بسیاری فعالیت و رویدادهای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از جمله جشنوارهها، نمایشگاه ها و بسته شدن سینماها، سالن های تئاتر و کنسرت و کتابفروشیها شد و تأثیرات منفی زیادی بر بازارهای جهانی و اقتصاد کشورها در بخش های گوناگون از جمله فرهنگ گذاشت.
نظر شما