به گزارش ایرنا، «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین در سخنانی هشدار داد که جهان با یکی از بدترین دورههای رکود اقتصادی بعد از پایان جنگ جهانی دوم روبروست و این برای اولین بار در طول تاریخ است که فعالان تجاری در یک زمان متضرر شدهاند.
وی با بیان اینکه زنجیره تجارت، صنعت و سرمایه گذاری جهانی افول کرده و به رغم بستههای محرک مالی، اقتصاد جهان متزلزل و دورنمای مبهم است، اتخاذ یک رویکرد هماهنگ از سوی جامعه جهانی را لازمه خروج از این بحران توصیف کرد.
رئیس جمهوری چین همچنین یادآور شد که با کشف واکسن کرونا، جهان پیشرفتهایی را در زمینه مقابله با این ویروس بدست آورده اما این بحران هنوز سپری نشده است.
بر اساس برنامه اعلام شده نشست امسال با شعار «یک سال حیاتی برای ترمیم اعتماد» تا روز جمعه ادامه خواهد داشت. رئیس جمهوری فرانسه، صدر اعظم آلمان، نخست وزیر هند، ژاپن و ایتالیا در کنار دبیر کل سازمان ملل متحد، رئیس کمیسیون اروپا و رئیس سازمان بهداشت جهانی، از جمله سخنرانان این نشست معرفی شدهاند. همچنین قرار است رؤسای اجرایی بیش از ۶۰۰ شرکت تجاری در این نشست مجازی حضور داشته باشند.
در بیانیه مجمع جهانی اقتصاد آمده است: همه گیری کرونا نشان داده که هیچ سازمان و یا فردی به تنهایی نمیتواند چالشهای اقتصادی، زیست محیطی، اجتماعی و فناوری را برطرف کند. این همهگیری باعث تغییرات سیستماتیک در جهان شده که بر اثر آن زمان برای ترمیم اعتماد و اتخاذ تصمیم های حیاتی به سرعت در حال نزدیک شدن و ضرورت بازتعریف اولویتها و اصلاح نظام حاکم در جهان رو به افزایش است.
اجلاس امسال در حالی که اقتصاد جهان در بدترین حالت خود بر اثر همه گیری کرونا و مشکلاتی نظیر بیکاری و نابرابریها قرار دارد بر هفت موضوع دیگر متمرکز خواهد بود: نجات سیاره زمین، جامعه و آینده کار، منافع فن آوری، اقتصاد منصفانه، کسب و کار بهتر، آینده سالم و ماوراء ژئوپولتیک.
مجمع جهانی اقتصاد (WEF) یک بنیاد غیر انتفاعی است که در سال ۱۹۷۱ راه اندازی شد. براساس گزارش سالانه، شرکای و اعضای این سازمان کمک هایی مطابق ۳۱۰ میلیون دلار به این بنیاد ارائه می دهند.
اعضای این بنیاد یک گروه ۱۰۰ نفره چند ملیتی بزرگ مانند گروه آ ب ب، نستله، بارکلیز، کردیت سوئیس، دیلویت، دویچه بانک و گوگل هستند که علاوه بر شرکت در تصمیم گیری ها، بخش اعظم بودجه مورد نیاز مجمع را فراهم کرده و سالانه بیش از ۲۴۰ میلیون فرانک سوییس کمک می کنند.
همچنین نزدیک به ۱۲۰۰ شرکت دیگر از جمله ۱۰۰۰ شرکت بزرگ سالانه بیش از ۲۷ میلیون فرانک سوییس حق عضویت پرداخت می کنند.
مجمع جهانی اقتصاد توسط صاحبان مشاغلی تامین مالی می شود که شرکت های آنها درآمد سالانه ای بیش از ۵ هزار میلیون فرانک تولید می کنند و سهم سالانه آنها بین ۶۰ هزار تا ۶۰۰ هزار فرانک سوییس است.
سوییس به عنوان میزبان این نشست مجمع جهانی اقتصاد را رویدادی خارق العاده برای کشورش می داند که فرصتی بی نظیر و فرامرزی برای دیدار چهره های عالی رتبه و گفت و گو و تبادل نظر در مورد مسائل مهم جهانی فراهم می کند.
در این زمینه، سوییس بیشتر، هزینه های امنیتی مجمع را تامین می کند. با این حال همهگیری کرونا باعث شده تا نشست امسال به صورت مجازی برگزار شود.
نظر شما