حسن سالاریه روز سه شنبه در سومین گردهمایی سالانه مدیران دفاتر استعدادهای درخشان دانشگاه های سراسری کشور که به صورت مجازی به میزبانی دانشگاه کردستان برگزار شد، افزود: ارتباط بنیاد ملی نخبگان با دانشگاه ها از یک سابقه طولانی برخوردار است و از بدو تاسیس این بنیاد ارتباط مستمری با دانشگاه شکل گرفته است، وظیفه بنیاد ملی نخبگان در زمینه حمایت از استعداد های درخشان صرفاً به فعالیت با دانشگاه ها معطوف نیست و وسیع تر از آن است.
وی ادامه داد: سابقه تاسیس بنیاد ملی نخبگان به ۱۵ ساله قبل برمی گردد این بنیان با هدف شناسایی، هدایت وتوانمندسازی استعدادها در کشور و رساندن به اوج اثربخشی نفرات تاسیس شده است.
معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد: آنچه به عنوان رسالت بنیاد ملی نخبگان در نظر گرفته شده رساندن سه جامعه ازجمله جامعه استعدادهای برتر، جامعه متخصصان، زبدگان وخبرگان و جامعه افراد اثرگذار در جهت اهداف ملی به یکدیگر است و تبدیل آن به یک جامعه است، در این صورت می توان گفت که به رسالت و منویات بنیاد ملی نخبگان رسیدیم.
سالاریه تاکید کرد: مسیر نخبگانی از جامعه استعداد برتر شروع می شود و به جامعه سرآمدی و نقطه اثر بخشی جامعه نخبگان کشور می رسد. .
وی با یادآوری این که بنیاد ملی نخبگان دارای دو معاونت آینده سازان و مستعدسازان برای بخش دانشآموزی و دانشجویی دارد، افزود : ماموریت این بنیاد زمانی انجام میشود که ما استعدادها را شناسایی کنیم و در مسیر رشد و توانمندسازی قرار دهیم، آنچه که می توان گفت رسالت و میدان عمل دانشگاه ها است، دانشگاهها در میدان این جبهه عمل قرار دارند و رسالت ما این است که مدیریت تحول کشور در دست نخبگان قرار گیرد.
معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان با بیان این که جامعه نخبگانی جامعه وسیعی در کشور است، افزود: در حال حاضر در بنیاد ملی نخبگان با همکاری وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی مختلف طرح های حمایتی بسیاری در زمینه شناسایی و پرورش استعدادهای درخشان در کشور در حال اجرا است.
وی یادآور شد: در حال حاضر طرح شهاب برای شناسایی استعدادهای درخشان از سوی وزارت آموزش و پرورش و سمپاد در حال اجرا است.
معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان گفت: در حوزه دانشجویی هن طرح های بسیاری از جمله طرح شهید احمدی روشن، شهید احدی، طرح شهید بابایی که همگی در زمینه حمایت از استعدادهای برتر دیده شده در حال اجرا است.
سالاریه یادآور شد: بنیاد ملی نخبگان بعد از دانش آموختگی نیز از استعدادهای برتر هم حمایت می کند در این زمینه تسهیلات خدمات تسهیلات خدمت نظام وظیفه تخصصی پیش بینی شده است.
وی یادآور شد :هدف مشترک همه دستگاه های فعال در زمینه استعدادهای برتر از قبیل بنیاد ملی نخبگان، وزارت علوم، دفتر استعدادهای درخشان وزارت بهداشت، استعدادهای درخشان وزارت آموزش و پرورش رساندن استعدادهای برتر به اوج قله ها است.
وی خاطرنشان کرد: برای نخستین بار است که نماینده ای از بنیاد نخبگان دراین گردهمایی سالانه حضور دارد.
به گزارش ایرنا، این گردهمایی با محور مرور و تبیین سیاستهای کلان پرورش و هدایت استعدادهای درخشان؛ بررسی سیاستهای بنیاد ملی نخبگان در پشتیبانی از دانشجویان و دانشآموختگان برتر؛ مرور سیاستهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پشتیبانی از دانشجویان برتر برگزار شد.
تشریح برنامههای وزارت آموزش و پرورش در حوزه استعدادهای درخشان، ارایه الگوهای موفق هدایت و پرورش استعدادهای درخشان توسط دانشگاههای برگزیده واطلاعرسانی ابلاغیهها و مصوبههای وزارت علوم از دیگر أهداف این گردهمایی است که با حضور روسای ۱۰ دانشگاه به عنوان نمایندگان دانشگاه های مناطق خود به صورت مجازی برگزار شد.
نظر شما