دکتر فاطمه نوروزیان روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در حال حاضر ۱۲۵ مبتلا به کرونا نیز در بیمارستان های هرمزگان بستری هستند که حال ۱۰ نفر از آنها بسیار وخیم گزارش شده است.
وی با ابراز نگرانی از روند افزایشی مبتلایان بستری در هرمزگان، افزود: متاسفانه در نتیجه بی توجهی برخی از شهروندان به پروتکلهای بهداشتی، در هفته های اخیر شاهد افزایش شمار مبتلایان بودیم و بسیار نگران اوج گیری دوباره کووید ۱۹ در استان هستیم.
نوروزیان خاطرنشان کرد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بیش از ۱۳۸ هزار مورد نمونه گیری در هرمزگان انجام شده است و در حال حاضر یک هزار و ۱۲۹ نفر مبتلا به کووید ۱۹ در استان در قرنطینه خانگی به سر می برند.
نوروزیان تصریح کرد: بارها و بارها هشدار داده ایم که هر گونه تجمع اعم از عروسی و عزا به دلیل سرعت انتشار بالای کرونا ممنوع است و احتمال ابتلا به کرونا در این گونه اجتماع ها بسیار زیاد است، اما با این حال هنوز برخی ها این هشدارها را جدی نگرفته و در منزل اقدام به برگزاری مراسم می کنند و در نتیجه این اقدام ها نیز شاهد افزایش مبتلایان بستری هستیم.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ابراز داشت: پس از اجرای محدودیت های کرونایی در استان و رعایت بیشتر پروتکلهای بهداشتی ، شیوع کرونا در هرمزگان در روند نزولی قرار گرفت اما متاسفانه برخی ها این روند نزولی را به معنای اتمام کرونا تلقی کرده و گویی عادی انگاری در جامعه اتفاق افتاد که در نتیجه این عادی انگاری امروز در خطر اوج گیری دوباره این ویروس قرار گرفته ایم.
وی هشدار داد: اگر به دنبال حفظ جان خود و عزیزانمان در برابر این ویروس هستیم، باید پروتکلهای بهداشتی به ویژه زدن ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی را با حساسیت و دقت بالا به ویژه در روزهای سرد زمستانی که احتمال شیوع بیماری های تنفسی بالا است، جدی بگیریم.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۰۰ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از دو میلیون و ۱۰۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست دادهاند. ایران از نظر تعداد تلفات کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت، نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک،انگلیس، ایتالیا، فرانسه و روسیه بیش از ایران بوده است.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی وچشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
نظر شما