جواد هدایتی، روز چهارشنبه در بازدید از پایانه های مرزی جلفا و نوردوز، افزود: این پایانه ها همچنین در تسهیل حمل و نقل بین المللی در حوزه کشورهای شمال غرب کشور و رونق اقتصادی آذربایجان شرقی نقش اساسی دارند.
وی اظهار داشت: پایانه های مرزی جلفا و نوردوز در سال جاری با وجود محدودیت در فعالیت پایانه های مرزی کشور به علت شیوع ویروس کرونا جزو مرزهای فعال در تامین بخشی از کالاهای اساسی مورد نیاز کشور بودند.
هدایتی، ادامه داد: تردد بیش از ۱۱۶ هزار وسیله نقلیه سنگین از پایانه های مرزی جلفا و نوردوز در ۱۰ ماه سال جاری حاکی از نقش این پایانه ها در ترانزیت و حمل و نقل بین المللی است.
در این بازدید مدیران پایانه های مرزی جلفا و نوردوز نیز گزارشی از اقدامات انجام شده برای فعال نگهداشتن مرزها و رعایت دستورالعمل های بهداشتی ارایه کرده و مسائل و مشکلات این حوزه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
پایانه مرزی جلفا مرز مشترک بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خودمختار نخجوان و پایانه مرزی نوردوز تنها مرزی زمینی مشترک ایران و جمهوری ارمنستان است.
این ۲ پایانه مرزی به ترتیب در ۱۳۲ و ۱۶۰ کیلومتری شمال غرب تبریز واقع شده اند.
به گزارش ایرنا، در مدت سپری شده از سال جاری میزان تردد کامیون ایرانی از مرز جلفا ۵۹ درصد و از مرز نوردوز ۱۴ درصد افزایش داشته است، ضمن اینکه در همین مدت میزان واردات و صادرات از مرز نوردوز ۶۸۶ هزار و ۹۱۶ تن و میزان کالای ترانزیت ورودی و خروجی از این مرز ۵۱ هزار تن بوده است.
بر این اساس در سال جاری، میزان واردات و صادرات کالا از مرز جلفا ۲۸۹ هزار و ۹۱۳ تن و میزان کالای ترانزیت ورودی و خروجی از این مرز ۲۵۵ هزار و ۹۰۰ تن بوده است.
با توجه به شیوع ویروس کرونا و ممنوعیت و محدودیت تردد مسافر در این ۲ پایانه مرزی، میزان تردد مسافر ۳۸ هزار و ۴۰۸ نفر بوده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۹۵ درصدکاهش داشته است.
نظر شما