دستگیری گنج‌یاب موسوم به «پوآرو»

تهران- ایرنا- فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی کشور از دستگیری فردی با نام مستعار پوآرو خبر داد که در فضای مجازی گنج‌یابی و دفینه‌یابی آموزش می‌داد.

 به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از میراث آریا، سردار امیر رحمت الهی گفت: در تیرماه سال جاری شخصی با اسم مستعار پوآرو با تبلیغ در فضای مجازی با عنوان آموزش گنج‌یابی و دفینه‌یابی ضمن تجمیع افراد زیادی با خودرو در منطقه‌ای در حوالی شهر اصفهان اقدام به آموزش عملی گنج‌یابی کرده که خوشبختانه با هوشیاری نیروهای یگان حفاظت میراث‌فرهنگی و با همکاری نیروی انتظامی در مرحله نخست سه نفر در محل آموزش‌ دستگیر و تحویل دادگاه بخش جرقویه شدند، اما متأسفانه شخص اصلی متواری و پرونده همچنان مفتوح بود.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی کشور تصریح کرد: فرد مذکور دوباره در فضای مجازی اقدام به تبلیغات در این خصوص کرد تا فالوور (دنبال کننده) جذب کند، به این منظور به تمام نیروهای یگان حفاظت میراث‌فرهنگی در سراسر کشور اعلام شد با این موضوع برخورد قانونی انجام شود.

سردار رحمت الهی بیان کرد: فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی استان کرمانشاه به محض انتشار تبلیغات این فرد در فضای مجازی، ضمن انجام تحقیقات گسترده در شهرستان جوانرود، شکایتی را علیه نامبرده تنظیم کرد. از سوی دیگر با توجه به اینکه در دادگاه جرقویه پرونده‌ای برای این فرد با هویت پوآرو تشکیل شده بود، موضوع به پلیس امنیت مرکز استان اصفهان برای دستگیری این فرد ارجاع شد.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی کشور گفت: با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع، نامه‌ای را برای دادگاه بخش جرقویه تنظیم و به دادگستری و دادستانی استان اصفهان نیز ارسال شد تا موضوع با جدیت بیشتری دنبال شود.

او اظهار داشت: خوشبختانه با پیگیری‌های زیاد یگان حفاظت  میراث‌فرهنگی کرمانشاه و مراجع امنیتی و قضایی شهرستان جوانرود طی چند روز گذشته این فرد دستگیر شد و پیگیری‌های قانونی برای رسیدگی به پرونده ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، چند ماه پیش (مرداد ۹۹) برخی افراد سودجو و فرصت‌طلب، با ترفندهای تبلیغانی در فضای مجازی در استان اصفهان کاروانی را با عنوان آموزش میدانی گنج‌یابی پوآرو راه‌اندازی کرده بودند که با واکنش میراث‌بانان و دغدغه‌مندان حوزه باستان‌شناسی و اقدامات مسئولان وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و مراجع ذیصلاح قضایی با این افراد برخورد قانونی انجام گرفت.

همان زمان سردار سرتیپ امیر رحمت‌اللهی فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی کشور از صدور احکام قضایی برای برگزارکنندگان کاروان آموزش میدانی گنج‌یابی خبر داد و در واکنش به راه‌اندازی کاروان آموزش میدانی گنج‌یابی، گفت: این کاروان از سوی فردی سودجو در یکی از روستاهای اصفهان راه‌اندازی شده بود، به محض اطلاع از این موضوع، مراتب به صورت ویژه در دستور کار یگان حفاظت میراث‌فرهنگی اصفهان، فرماندهی انتظامی استان و دادستانی قرار گرفت و بلافاصله عملیات شناسایی و دستگیری افراد سودجو و برگزارکننده این کاروان آغاز شد.

این فرد که با ادعای جعلی خود را باستان‌شناس معرفی می‌کند بار دیگر در دی‌ماه در فضای مجازی فعالیت و انحراف اذهان عمومی را در فضای مجازی آغاز کرد که با واکنش سازمان‌های مردم‌نهاد فعال میراث‌فرهنگی و باستان‌شناسی و انجمن علمی باستان شناسی کشور مواجه شده و از مسئولان وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تقاضا شد به سرعت و دقت با این فرد یا افراد خاطی برخورد شود.

جدا از اینکه این رفتارها و برنامه هایی تبلیغی برای مشهور شدن و جذب طرفدار در شبکه اجتماعی تهدیدی خطرناک‌ برای میراث فرهنگی کشور و به ویژه محوطه‌ها و تپه‌های باستانی که در پهنه ایران زمین بسیار وجود دارد، ضرورت دارد با فرهنگ‌سازی و آموزش عمومی نسبت به مخاطرات فرهنگی و ادعاهای جعلی این افراد هم اطلاع‌رسانی شود، زیرا اساسا کاروان‌ها و تورهایی تحت عنوان گنج‌یابی تعریف و محل قانونی ندارد، از طرفی مردم هم ضمن بی‌اعتنایی به این افراد، باید برای حفاظت و حراست میراث‌باستانی و تاریخی کشور که سرمایه فرهنگی کشور است، میراث‌بانان و حافظان میراث فرهنگی کشور را یاری کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha