آن‌روی سکه واکسیناسیون‌در اروپا؛واکسن‌سازهای غربی عاجز از انجام‌تعهدات

تهران - ایرنا - با گذشت چند روز از تشدید کشمکش‌ها میان اتحادیه اروپا و شرکت تولید واکسن کووید_۱۹ آسترازنکا، مقام های این شرکت واکسن ساز انگلیسی-سوئدی از شرکت در نشست با مقامات قاره سبز برای توضیح درباره عدم التزام به تعهدات خود نیز پا پس کشیدند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای دویچه وله، با گذشت چند روز از تشدید اختلافات میان شرکت‌های تولیدی واکسن کووید_۱۹ و اتحادیه اروپا  پیرامون مسئله کاهش و تاخیر در میزان محموله‌های توافق شده، مقام‌های شرکت آسترازنکا/آکسفورد از شرکت در جلسه گفت‌وگو و بررسی دلایل این بدعهدی از سوی این شرکت انگلیسی خودداری کردند.

این خبر  از قول یکی از اعضای آسترازنکا در حالی منتشر شده که این شرکت بزرگ بریتانیایی_ سوئدی تا کنون واکنشی به آن نشان نداده است.

 شرکت بریتانیایی آسترازنکا روز جمعه (سوم بهمن ماه) به اتحادیه اروپا اعلام کرد نخستین ارسال محموله واکسن متعلق به این شرکت کمتر از میزان پیش بینی شده خواهد بود. سخنگوی این شرکت بدون بیان جزئیات بیشتر از حجم محموله اولیه، کاهش میزان تولید در کارخانه بلژیک را علت تامین کمتر از حد انتظار زنجیره توزیع در اروپا دانست.

 استلا کریاکیدس رئیس کمیساریای بهداشت اتحادیه اروپا با بیان اینکه نمایندگان آسترازنکا از تاخیر در تحویل واکسن‌ها در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۱ خبر داده اند در پیامی توییتری نوشت، کمیسیون اروپا «نارضایتی عمیق» خود از این شرکت را ابراز کرده است، ما خواستار تسریع در روند توزیع دوزهای واکسن بوده و بر زمان‌بندی دقیق توزیع به عنوان پایه برنامه‌ ریزی‌های استراتژیک واکسیناسیون دولت‌ها تاکید داریم

اتحادیه اروپا تا کنون ۶۰۰ میلیون دوز واکسن فایزر را خریداری کرده که این میزان بیشترین حجم خرید در مقایسه با سایر شرکت‌های تولیدی است. همچنین با شرکت آسترازنکا توافقی برای خرید بالغ بر ۴۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا منعقد شده است.

چارلز میشل رئیس شورای اروپایی نیز دیروز یکشنبه در مصاحبه با رادیو اروپا (Europe ۱) در انتقاد از شرکت‌های تولیدی فایزر و آسترازنکا بر ضرورت «گفت‌وگوی شفاف» پیرامون مسئله تاخیرها تاکید کرد و اطمینان داد اتحادیه اروپا «همه روش‌های قانونی» برای تضمین تعهد به قراردادهای امضا شده را به کار خواهد بست.

وی تاکید کرد که یک برنامه زمان بندی دقیق تر ضرورت داشته تا براساس آن کشورهای عضو اتحادیه اروپا بتوانند برنامه‌های واکسیناسیون خود را طراحی کنند.

کمیسیون اروپا همزمان با شیوع انواع جدید، مسری و کشنده تر ویروس کرونا، تسریع در روند واکسیناسیون به عنوان راهکار مقابله ای در برابر «سناریوی اپیدمیولوژیک نگران کننده» حاضر را از دولت‌های قاره سبز خواستار شد.

کم فروشی شرکت فایزر صدای مشتریان اروپایی را در آورد

در تازه ترین کشمکش‌های اروپا با شرکت‌های دارویی، روزنامه سوئدی «دانگنز نی هتر/ Dagens Nyheter» نوشت: در حالی که هر شیشه (ویال) واکسن کرونای فایزر ابتدا محتوی پنج دوز واکسن بود این شرکت آمریکایی بعد از این که آژانس دارویی اروپایی اعلام کرد می توان ۶ دوز واکسن را با استفاده از سوزن مناسب از آن خارج کرد، پول بیشتری را مطالبه کرده است.

ریچارد برگستورم هماهنگ کننده خرید واکسن در سوئد به روزنامه دانگنز نی هتر گفت: این قابل  قبول نیست که وقتی کشوری فقط می تواند ۵ دوز از هر شیشه بیرون بکشد دوز کمتری را با همان قیمت  ۶ دوز واکسن دریافت کند.

نشریه ال پائیس نیز به تازگی نوشت: در حالی‌که به ازای هر ۱۰۰ نفر در انگلیس ۱۰ دوز و در آمریکا شش دوز واکسن کرونا تزریق شده است این رقم در اتحادیه اروپا به دو دوز هم نمی‌رسد. هر چند باید در نظر داشت که واکسیناسیون در این دو کشور حدود دو یا سه هفته پیش از اتحادیه اروپا کلید خورده بود.

به نوشته ال پائیس، ایمن سازی ۸۰ درصدی افراد بالای ۸۰ سال، واکسینه شدن ۸۰ درصد کادر درمان و پرسنل بهداشتی تا پیش از آوریل (فروردین/ اردیبهشت) و ایمن سازی ۷۰ درصد کل جمعیت کشورهای عضو تا تابستان، از اهداف بلندپروازانه ای است که کمیسیون اروپا هر چند اختیاری اما در دستور کار دولت‌ها قرار داده است.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha