به گزارش روز چهارشنبه وزارت جهاد کشاورزی، « ترحم بهزاد» افزود: مرتعدارانی که پروانه چرای دام دارند، مکلفند حداکثر ظرف مدت دو سال پس از ابلاغ کتبی اداره کل منابع طبیعی به آنها، نسبت به تهیه طرح مرتعداری اقدام کنند و در غیر این صورت پروانه چرای دام آنها باطل و بلامعارض می شود.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اظهارداشت: در راستای این قوانین، شیوه نامه ای به منظور شناسایی بهره برداران ذی صلاح در مراتع تدوین و در مرداد امسال به استان های کشور از سوی ریاست سازمان ابلاغ و استان ها نیز موظف شدند تا تیرماه سال ۱۴۰۰ در سطح حدود ۱۵ میلیون هکتار از اراضی مرتعی ممیزی شده، طرح مرتعداری تهیه کنند.
وی با بیان این که پروانه چرای دام، مجوز موقت یکساله بوده، اما طرح های مرتعداری سند ۳۰ ساله است که در دفاتر اسناد رسمی بین مدیرکل و مجریان طرح، عقد قرارداد صورت می گیرد، گفت: در طرح های مرتعداری می توان فعالیت های متنوعی انجام داد.
بهزاد خاطرنشان کرد: از ابتدای انقلاب تاکنون ۷۷.۶ میلیون هکتار اراضی مرتعی ممیزی شده و از این میزان اراضی برای حدود ۳۵ میلیون هکتار در قالب ۱۴ هزار و ۸۶۰ فقره، طرح مرتعداری تهیه و برای حدود ۳۳ میلیون هکتار نیز ۱۳ هزار و ۸۵۵ فقره طرح مرتعداری تصویب شده است.
وی ادامه داد: از این ۳۳ میلیون هکتار، حدود ۲۰ میلیون و ۲۶۰ هزار هکتار در قالب هشت هزار و ۸۳۲ فقره طرح مرتعداری برای اجرا، احاله مدیریت شده است.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به این که در ۷۷.۶ میلیون هکتار اراضی مرتعی ممیزی شده، ۹۵۱ هزار خانوار بهره بردار داریم، اذعان داشت: این تعداد بهره بردار ۶ برابر ظرفیت مراتع هستند و ظرفیت مراتع ما ۱۶۰ هزار بهره بردار است.
وی افزود: بخشی از این جمعیت مازاد در مراتع با تهیه طرح مرتعداری و از طریق شناسایی افراد فوت شده و کسانی که به شهرها مهاجرت کرده اند، تعدیل می شوند.
نظر شما