به گزارش ایرنا همزمان با سفر معاون اول رییس جمهوری به استان خراسان جنوبی و برگزاری همایش ملی روز روستا و عشایر در این استان - ۱۵ مهر ۹۸ - برای چهار شهرستان مرزی استان تفاهمنامههایی امضا شد که این مناطق دارای ضریب محرومیت بیشتر از سایر نقاط هستند.
براساس این تفاهمنامهها ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در نهبندان، کمیته امداد امام خمینی (ره) در بخش دُرح سربیشه، سازمان بسیج سازندگی در زیرکوه و بنیاد علوی برای شهرستان درمیان دستگاههای معین محرومیتزدایی و توسعه انتخاب شدند.
خراسان جنوبی دارای ۱۱ شهرستان است و چهار شهرستان آن شامل زیرکوه، درمیان، نهبندان و سربیشه در مجاورت مرز مشترک ایران و افغانستان قرار دارند.
استاندار خراسان جنوبی امروز در نشست معینهای توسعهای استان گفت: انتخاب معین برای شهرستانهای مرزی خراسان جنوبی اقدامی مفید، شایسته و عالمانه بوده که باعث شده در مناطق مرزی شتاب بیشتری در زمینه توسعه صورت بگیرد.
حمید ملانوری افزود: اگرچه وظیفه ذاتی این چهار دستگاه رسیدگی به امور محرومان است اما ورود آنها باعث تسریع و شتاب در روند توسعه استان خواهد شد و در کنار دستگاههای اجرایی کمک میکنند تا در شهرستانهای مرزی اقدامات توسعهای بیشتری را شاهد باشیم.
وی اظهار داشت: نهادهای حمایتی از ثمرات انقلاب اسلامی هستند و این نهادها شکل گرفتند تا با قدرتی که از بدنه نظام و مردم میگیرند بتوانند در راستای اهداف اصلی انقلاب که محرومیتزدایی و کمک به محرومان است، اقداماتی انجام دهند.
استاندار خراسان جنوبی گفت: توزیع اعتبارات در سطح کشور عادلانه و متوازن است ولی در استانها و شهرستانها نسبت پیشرفت هماهنگ نیست.
وی افزود: به برکت انقلاب اسلامی در همه مناطق کشور اتفاقات خوبی افتاده است و در برخی مناطق هنوز کاستیها و کمبوهایی داریم.
ملانوری عنوان کرد: به تناسب مدیریت، پیگیری، مطالبهگری و حضور مسوولان و مردم، توسعه در مناطق مختلف کشور متفاوت است و در مجموع استان خراسان جنوبی هم از برکات نظام استفاده بسیار خوبی کرده است.
وی با اشاره به ورود معینهای توسعه در چهار شهرستان مرزی خراسان جنوبی از سال گذشته و قدردانی از اقدامات آنها گفت: مرز و مناطق مرزی و مرزنشینان در امنیت، اقتصاد و مسائل اجتماعی کشور نقش زیادی دارند.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی افزود: به دلیل مساحت زیاد خراسان جنوبی و پراکندگی جمعیت شاید توجه کمتری هم به این استان شده باشد و مشکلاتی به دلیل مسائل مختلف وجود داشته است.
وی با تاکید بر اینکه باید استفاده بیشتری از حضور معینها در شهرستانها داشته باشیم گفت: نه ما منتی بر معینها داریم و نه معینهای محرومیتزدایی منتی بر ما دارند بلکه مردم ولی نعمت ما هستند.
ملانوری عنوان کرد: ما وظیفه داریم در هر جایگاهی که هستیم، خدمتگزار مردم باشیم و این جایگاهی که به ما دادند به برکت این نظام و مردم است پس باید منابعی که در اختیار ما گذاشته میشود را خرج مردم و منطقه کنیم.
وی با اشاره به اینکه دستگاههای معین محرومیتزدایی تاکنون اقدامات خوبی در مناطق انجام دادند افزود: در فاز دوم، اولا باید در پایان یک سال ضعفها،کاستیها و موانعی که وجود دارد را شناسایی کنیم و به تناسب وضعیت استان و وضعیت اجرای برنامهها نوع نگاهمان را کمی تغییر بدهیم و تفاهمنامهها را اصلاح کنیم.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه برنامهها و پروژهها باید در ۲ سطح تعریف شود گفت: یک سطح اینکه پروژهها مشارکتی اجرا شود و سطح دوم اینکه معین، پروژهها را به صورت کامل اجرا کند.
وی افزود: اگر ما بخواهیم همه پروژههایی که میخواهد اجرا شود را به مشارکت دولت متصل کنیم، مطمئن باشید هیچ وقت مشارکت بیش از ۳۰ یا ۴۰ درصدی را نخواهیم داشت چرا که شما یکسری منابعی دارید که در اختیار سازمان است و ما یکسری منابعی داریم که در اختیار ما نیست.
ملانوری اظهار داشت: درصد اختصاص اعتبارات متفاوت است یا بخشی اوراق است که گاهی سرعت کار را میگیرد و مانع میشود.
وی گفت: وصل کردن همه برنامهها به اعتبارات دولت، سرعت کار را پایین میآورد و اساسا گروهی ما را قضاوت خواهند کرد که میخواهند کار صوری انجام دهند.
استاندار خراسان جنوبی افزود: دولت در این چند سال به خاطر مسائلی که به وجود آمده از جمله تهدید، تحریم، بالا و پایین شدن صادرات نفت، بلاهای طبیعی و کرونا دچار مشکل و چالش شده است به عنوان مثال با شیوع ویروس کرونا از یک سال گذشته این ویروس، توان دولت را تا حدودی گرفته است.
وی از دستگاههای معین شهرستانهای مرزی استان خواست که وضعیت خاص خراسان جنوبی را به مدیران بالادستی خود منتقل کنند تا به سمتی برویم که دستگاههای معین ۱۰۰ درصد پروژه را خودشان اجرا کنند.
ملانوری بیان کرد: نکته دیگر اینکه عنوان نوع پروژهها قبل از اینکه در تفاهمنامهها بیاید با سازمان برنامه و بودجه، معاونت عمرانی استانداری و کمیته برنامهریزی شهرستانها هماهنگ شود تا بیشتر به سمت اجرای پروژههای مشارکتی برویم.
وی همافزایی معینهای توسعهای با مدیریت استان را خواستار شد و گفت: برنامهریزیها و هماهنگیها به صورتی انجام گیرد که دستگاههای معین و دستگاههای اجرایی در کنار یکدیگر پروژه را اجرا کنند تا مردم زودتر از منافع پروژهها بهرهمند شوند.
استاندار خراسان جنوبی افزود: با حضور دستگاههای معین، مسائل و مشکلات را از مدیران ملی این دستگاهها هم به صورت حضوری پیگیری خواهیم کرد.
وی همچنین از دستگاههای اجرایی و معین در استان خواست به صورت هفتگی جلسات خود را برگزار کنند و مشکلات را بررسی و گزارش عملکرد را به مجموعه استانداری ارسال کنند.
بنیاد برکت ۳۵ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال پرداخت کرد
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: از مهر سال گذشته تاکنون بنیاد برکت ۳۵ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی در شهرستان نهبندان پرداخت کرده است.
سید مجتبی موسوی افزود: تعهد اشتغال بنیاد برکت ایجاد هزار شغل بوده است که تاکنون هزار و ۵۰ شغل با پرداخت ۳۵ میلیارد تومان تسهیلات در این شهرستان مرزی اجرا کردیم.
وی بیان کرد: همچنین مرمت هفت رشت قنات به طول ۱۵ کیلومتر با جهاد نهبندان تفاهم کردیم که مرمت قنوات ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ما هم ۲۰ درصد سهم خود را تاکنون پرداخت کردیم.
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در خراسان جنوبی گفت: مشارکت در آبرسانی به روستاهای دهک، کوه لوله و افضلآباد در نهبندان را تعهد کردیم که تاکنون ۲۰ درصد سهم خود را به آب و فاضلاب پرداخت کردیم و این طرحها از پیشرفت خوبی برخوردار است.
وی افزود: سهم مشارکت ما در ارتقای بیمارستان شهید آتشدست نهبندان پنج میلیارد تومان است و این طرح ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ما تاکنون ۲ میلیارد تومان از سهم خود را واریز کردیم.
وی بیان کرد: در صورتی که دستگاههای اجرایی قرارداد پیمانکاری را به ما ارائه کنند ما تا ۸۰ درصد توان مشارکت در پروژهها را داریم.
موسوی اظهار داشت: احداث ۴۰۰ چشمه سرویس بهداشتی و حمام با اعتبار سه میلیارد تومان در نهبندان را به صورت مشارکتی تعهد کردیم که به دلیل یکسری مشکلات از جمله عدم تامین آورده سهم استانی هنوز عملیات اجرایی آن آغاز نشده است.
وی افزود: در مجموع تعهد ما در نهبندان ۱۳ میلیارد تومان بوده است که تاکنون سه میلیارد تومان سهم خود را پرداخت کردیم.
فرماندار نهبندان هم در ارتباط ویدئو کنفرانسی گفت: در خصوص ایجاد هاب منطقهای شتر تفاهمنامهای با ستاد اجرایی حضرت امام(ره) منعقده شده که در این خصوص میدان دام و مرکز قرنطینه و پایش دام در روستای حیدرآباد و شهر نهبندان توسط این نهاد در دست اجراست که تقریبا عملیات اجرایی آن به اتمام رسیده است.
مجید بیکی افزود: ۳۰ میلیارد تومان تفاهمنامه استانداری خراسان جنوبی با بنیاد برکت است که ۱۳ میلیارد تومان سهم بنیاد برکت و ۱۷ میلیارد تومان سهم دستگاههای اجرایی است.
وی اظهار داشت: اقدامات مختلف اشتغالزایی و زیرساختی بنیاد برکت با مشارکت دستگاههای اجرایی در نهبندان باعث تثبیت جمعیت شده و خوشحالی مردم این شهرستان مرزی را در پی داشته است.
مسوول بسیج سازندگی خراسان جنوبی هم گفت: تفاهمنامه محرومیتزدایی زیرکوه با مجموعه بسیج سازندگی اواخر سال گذشته و با تاخیر به امضا رسید.
مهدی هنری افزود: تفاهمنامه بسیج سازندگی با تفاهمنامه محرومیتزدایی سایر شهرستانهای تفاوتی دارد و اینکه در سایر شهرستانها دستگاههای معین مشارکت مالی دارند ولی ما تفاهم مشارکت در اجرا را داریم.
وی ادامه داد: ما در اجرای پروژهها مشارکت میکنیم و هزینه تمام شده اجرای طرحها ۳۰ درصد کاهش مییابد.
هنری اظهار داشت: امسال ۲۷ رشته قنات را با مشارکت جهاد کشاورزی با اعتبار سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در دست اجرا داریم.
وی مشارکت یک میلیارد تومانی در احداث سالن ورزشی روستای افین، انجام اقدامات زیرساختی برای چهار ایستگاه دیجیتال، مشارکت در احداث مرکز بهداشت زیرکوه، انتقال آب به روستای گزخت را از جمله اقدامات زیرساختی بسیج سازندگی در زیرکوه ذکر کرد.
هنری افزود: مجموع ارزش اقدامات محرومیتزدایی مجموعه بسیج سازندگی در شهرستان مرزی زیرکوه سه میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان تاکنون بوده است.
فرماندار زیرکوه هم در ارتباط ویدئوکنفراسی گفت: امسال ۴۲ میلیارد تومان در تفاهمنامه محرومیتزدایی شهرستان برآورد شده که سهم بسیج سازندگی ۱۲ میلیارد تومان است.
محمدحسین عربشاهی افزود: سهم اعتبارات ملی و استانی برای شهرستان زیرکوه پایین است که این موضوع روند اجرای طرحها را کند کرده است.
وی بیان کرد: اولویت شهرستان تامین آب است و اقدامات خوبی در زمینه مرمت قنات و احداث استخر ذخیره کشاورزی انجام شده است.
عربشاهی بیان کرد: زیرساختهای چهار ایستگاه دیجیتال را در شهرستان تکمیل کردیم ولی هنوز تجهیزات آن تامین نشده است.
بنیاد مستضعفان ۱۰ میلیارد تومان در شهرستان درمیان هزینه کرد
مسوول قرارگاه پیشرفت و آبادانی بنیاد علوی در شهرستان مرزی درمیان هم گفت: بنیاد مستضعفان امسال ۱۰ میلیارد تومان اعتبار در راستای محرومیتزدایی و ارتقای زیرساختهای درمیان هزینه کرد.
حجت الاسلام سعید پورمهدوی افزود: تعهد امسال بنیاد مستضعفان در درمیان ۴۳ میلیارد تومان بوده است.
وی بیان کرد: ما مشکلی در تامین اعتبار طرحهای زیرساختی در درمیان نداریم و هر چقدر دولت سهم خود را پرداخت کند ما هم مشارکت خواهیم کرد.
پورمهدوی گفت: در بخش فرهنگی ۱۰۰ سری جهیزیه به ارزش ۲ میلیارد تومان تاکنون تهیه کردیم که همزمان با ولادت حضرت فاطمه الزهرا(س) بین نوعروسان توزیع خواهد شد.
وی بیان کرد: احداث ۲۰ کلاس درس را در درمیان تعهد کردیم که تاکنون در این خصوص یک میلیارد تومان سهمیه خود را به اداره کل نوسازی مدارس پرداخت کردیم ولی متاسفانه هنوز سهمیه اداره کل نوسازی تامین نشده است.
مسوول قرارگاه پیشرفت و آبادانی بنیاد علوی در شهرستان درمیان گفت: در ۸۵ روستای شهرستان تعهد اجرای طرح هادی را داشتیم که در اجرای این طرحها ۵۰ درصد مشارکت خواهیم داشت.
وی افزود: در زمینه نصب ایستگاه دیجیتال در روستاهای شهرستان هم ۸۵۵ میلیون تومان تعهد کردیم که تاکنون ۴۰۰ میلیون تومان پرداخت شده و در صورت ارائه اسناد در پرداخت مابقی اعتبار هم مشکلی نداریم.
وی اظهار داشت: پنج میلیارد تومان اعتبار برای ارتقای زیرساختهای چهار شهر شهرستان تعهد کردیم که تاکنون شهرهای گزیک و اسدیه ۵۰ درصد سهمیه خود را جذب کردند.
پورمهدوی بیان کرد: درخواستی فرماندار درمیان پیرامون کمک در احداث نیروگاه خورشیدی در روستاهای شهرستان داشت که ما آمادگی پرداخت ۱۰ میلیون کمک بلاعوض به بیش از ۶۰۰ نفر را داریم.
وی ادامه داد: احداث ۳۵۲ چشمه دستشویی و حمام با اعتبار سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در درمیان با مشارکت بسیج شروع کردیم.
مسوول قرارگاه پیشرفت و آبادانی بنیاد علوی در شهرستان درمیان گفت: در زمینه اجرای سه طرح آبخیزداری در شهرستان مشارکت کردیم و ما آمادگی مشارکت بیشتری داریم ولی منابع طبیعی شهرستان میگوید طرح مطالعاتی آماده نداریم.
وی افزود: سه میلیارد تومان کمک تجهیزاتی به مساجد شهرستان داشتهایم و در احداث ۱۲۸ واحد مسکونی مددجویان بهزیستی و کمیته امداد مشارکت کردهایم.
فرماندار درمیان هم در ارتباط ویدئوکنفرانسی گفت: از طرحهای مشارکتی با بنیاد مستضعفان حدود ۶ طرح در ایام الله دهه فجر آماده افتتاح است.
حسینعلی بخشی افزود: توسط این نهاد ارزشی اقدامات بسیار ارزنده در شهرستان در دست اجراست که به دلیل کمبود منابع مالی برخی دستگاههای توان پرداخت سهم تعهد خود را ندارند.
وی اظهار داشت: همچنین بنیاد مستضعفان پرداخت ۱۷ میلیارد تومان تسهیلات صفر درصد و یا با درصد پایین را در تفاهمنامه تعهد کرده که نقش موثری اشتغال منطقه خواهد داشت.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی هم گفت: این نهاد در سال مالی جاری برای اجرای تعهدات خود در تفاهمنامه محرومیتزدایی بخش دُرح شهرستان سربیشه ۳۴ میلیارد تومان در این بخش هزینه میکند.
رضا سلمآبادی افزود: درخصوص توسعه بخش درح تاکنون ۳۰ قرارداد با ۱۴ دستگاه اجرایی منعقد شده که سهم کمیته امداد در این قراردادها ۲۸ میلیارد و ۶۰۸ میلیون تومان است.
وی بیان کرد: تاکنون کمیته امداد بابت سهم ۲۰ درصد پیش پرداخت اولیه این قراردادها، پنج میلیارد و ۹۹۱ میلیون تومان معادل ۲۶ درصد کل مبالغ قراردادها را به حساب دستگاههای اجرایی واریز کرده است.
وی گفت: تعهدات کمیته امداد درخصوص اجرای پروژههای صدا و سیما، چمن مصنوعی روستای گلوباغ و خودروی حمل زباله شهرداری درح به مبلغ یک میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان به طور کامل اجرایی شده است.
وی با اشاره به اینکه کل اعتبار بلاعوض سند توسعه درح ۴۴۴ میلیارد تومان است، اضافه کرد: از این مبلغ ۱۱۴ میلیارد تومان سهم کمیته امداد و ۳۲۰ میلیارد تومان سهم دستگاههای اجرایی است.
وی اظهار داشت: کل تسهیلات اشتغال تفاهمنامه توسعه درح ۱۶۷ میلیارد تومان است که سهم کمیته امداد ۱۳۲ میلیارد تومان و سهم دستگاههای اجرایی ۳۵ میلیارد تومان است.
فرماندار سربیشه هم گفت: کمیته امداد در خصوص توسعه درح جهادگونه پای کار آمده است و تحولات خوبی در منطقه در حال انجام است.
محمد محمدی افزود: نیاز است بر اینکه همپای دستگاههای معین در زمینه محرومیتزدایی پیش برویم توجه ویژهای درخصوص اختصاص سهم اعتبارات استانی شود.
نظر شما