به گزارش ایرنا، سحر تاج بخش روز پنجشنبه در شورای اداری استان قزوین، افزود: بسیاری از اخطارهای هواشناسی که صادر میشود به رغم برخی ایرادات، کاملا درست هستند اما آن چیزی که همیشه برای ما مهم بوده واکنش مردم به این هشدارها است.
وی با تاکید بر موضوع فرهنگ سازی اخطارها و هشدارهای هواشناسی، اضافه کرد: در بسیاری از مواقع، متاسفانه مردم به این اخطارها بی توجه هستند به عنوان مثال مردم در حادثه بهمن توچال در بارش سنگین برف برای حضور در کوه با پلیس کوهستان درگیر شده بودند.
این مسوول گفت: بسیاری از حوادث هوانوردی نیز داشته ایم که به دلیل شرایط نامساعد جوی به حادثه منجر شده و در زمینه کشاورزی نیز چنین حوادثی کم نبوده است.
تاج بخش افزود: در سطح استانی و ملی باید سواد فرهنگی مردم را در توجه به هشدارها افزایش دهیم تا شاهد کاهش تکرار حوادث و سوانح ناگواری در سطح جامعه باشیم.
وی گفت: مسوولان نیز باید موضوع توسعه زیرساخت های ملی مرتبط با هواشناسی کشور را در دستور کار قرار دهند تا بسیاری از مشکلات و چالشهای این حوزه مرتفع شود.
رییس سازمان هواشناسی افزود: به عنوان مثال در مدیریت موضوع سیلابها ۱۱ پارامتر دخالت دارد که یکی از آنها پیش بینی های هواشناسی بوده و تغییرات کاربری اراضی یکی از موارد موثر دیگر در این زمینه است که چون مسیر آب بسته می شود به وقوع سیلاب منجر خواهد شد.
تاج بخش گفت: زیرساخت های نامناسب توسعهای موضوع دیگری در این حوزه است بنابراین مطالعات اقلیمی برای راه اندازی پل ها و سازه ها نقش تاثیرگذاری دارد و باید با توجه به این موضوع، در طرح های عمرانی و پروژه های شهری بازنگری کنیم.
وی گفت: استان قزوین با ۱۵۷ هزار متر مربع وسعت بین ۴۵ تا ۵۰ ایستگاه مختلف هواشناسی دارد و در شهر قزوین یک ایستگاه در فرودگاه قزوین مستقر است.
این مسوول درباره توسعه ایستگاه های هواشناسی، گفت: قزوین اقلیم های مختلفی دارد و تکمیل شبکه دیدبانی یکی از راهکارها برای ارایه سرویس های بهتر به مردم است.
تاج بخش افزود: با توجه به تحریمها و افزایش نرخ ارز و با عنایت به اینکه تجهیزات سازمان هواشناسی عمدتا خارجی هستند اعتبارات استانی کفاف توسعه سریع این ایستگاهها را نمی دهد و امیدواریم مسوولان، سازمان هواشناسی را در سطح استان بهتر و با نگاه علمی تر کمک کنند تا سرویس ها و خدمات بهتری را به جامعه داشته باشیم.
نظر شما