بسیاری از کارشناسان در باره احتمال موج جدید کرونا در کشور هشدار می دهند و معتقدند که اگر چه با همکاری خوب مردم هفتههای خوبی در خصوص کاهش میزان ابتلا به کرونا در استان های مختلف را داشته ایم اما وضعیت شکننده است و نگرانی از افزایش تدریجی کرونا وجود دارد.
به عقیده مسوولان وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا ، در صوتی که روند افزایش تدیجی ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در کشور ادامه و دستورالعلهای بهداشتی رعایت نشود، محدودیتها دوباره اعمال خواهد شد.
به گفته آنان ویروس کرونا و مشکلات اقتصادی ، روزهای سختی را برای مردم رقم زده است و امروز اولویتی جز سلامت جسم و آرامش روانی مردم وجود ندارد .
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نسبت به احتمال افزایش موارد ابتلا به کرونا به دلیل افزایش سفر شهروندان به دیگر استان ها ابراز نگرانی کرد.
کارشناسان وزارت بهداشت ، ترددها و سفرها در زمینه انتشار ویروس کرونا را بسیار موثر دانسته و به عقیده آنان حتی جای نگرانی دارد چرا که عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل ها بهداشتی میتواند باعث افزایش موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از این بیماری شود.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در این باره گفت که شاهد افزایش دوباره بیماران در بیمارستانها هستیم، علت اصلی این افزایش بیتوجهی مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی است و اگر با همین روند جلو برویم احتمالا در اسفند ماه شاهد خیز جدید و موج چهارم انتشار کرونا در ایران خواهیم بود
مینو محرز روز جمعه افزود: روند افزایش بیماری کووید۱۹ و انتشار ویروس کرونا در ایران بسیار نگران کننده است و تعداد بیماران بستری که به بیمارستان ها مراجعه می کنند و نیز بیماران سرپایی رو به افزایش است، علت اصلی آن هم افزایش دورهمی ها، تجمعات و مسافرت هاست و اینکه میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در بین مردم کاهش یافته و رفت و آمدها در اماکن عمومی بیشتر شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۴۰۵ هزار و ۴۱۴ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدند و با فوت ۷۱ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۷ هزار و ۸۰۷ نفر رسیده است.
سیما سادات لاری روز جمعه درباره آخرین آمار مبتلایان به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به این ویروس در کشور افزود: از دیروز تا امروز ۱۰ بهمن ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۵۷۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد . با این حساب، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به یک میلیون و ۴۰۵ هزار و ۴۱۴ نفر رسید.
وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۷۱ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۷ هزار و ۸۰۷ نفر رسید.
لاری گفت: خوشبختانه تا کنون یک میلیون و۱۹۶ هزار و۳۷۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. همچنین ۴۰۱۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی وچشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
رییس بیمارستان شهید دکتر قلیپور بوکان نیز با اشاره به اینکه در هفتههای گذشته تعداد بیماران کرونایی کاهش چشمگیری داشت گفت: مراجعات سرپایی با علایم ویروس کرونا در روزهای اخیر افزایش یافته که زنگ خطری برای این شهرستان است.
صلاحالدین قادرزاده بوکانی با بیان اینکه تعداد مبتلایان بستری در این شهرستان ۲ برابر شده است، افزود افزایش این تعداد در روزهای اخیر نگران کننده است.
وی اظهار داشت که در چند هفته گذشته شرایط بوکان رو به بهبود بود و با رعایت پروتکلهای بهداشتی وضعیت آن آبی شد ولی اگر مردم پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنند وضعیت شهرستان تغییر خواهد کرد.
رییس بیمارستان شهید دکتر قلیپور بوکان با تاکید بر شکننده بودن این وضعیت، اضافه کرد: افزایش مراجعات در چند روز گذشته این نگرانی را به وجود آورده که شیوع ویروس کرونا در حال شدت گرفتن است و باید دستورالعملهای بهداشتی بیش از گذشته رعایت شود.
تعطیلات پیشرو برای مدیریت کرونایی آمل نگران کننده است
فرماندار شهرستان آمل نسبت به تعطیلات پیش رو اقدام مردم به مسافرت و دورهمی در ییلاقات هشدار داد و گفت: وضعیت نارنجی کرونایی در آمل بسیار شکننده است و اگر تعطیلات پیش رو با عادی انگاری مردم مواجه شویم بازگشت به شرایط قرمز دور از انتظار نخواهد بود.
علیرضا شریعت با بیان اینکه وضعیت کرونایی در شهرستان ثبات ندارد و بسیار شکننده است، گفت: اگر مردم و اصناف در رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی همکاری نکنند وضعیت شهرستان مجددا قرمز خواهد شد و این به نفع اقتصاد و مردم نخواهد بود.
۳۲ روستای آمل در وضعیت پرخطر کرونایی قرار دارند
فرماندار شهرستان آمل ارتباطات اجتماعی و تعاملات گسترده روستاهای اطراف آمل با ساکنین شهر سبب تشدید آلودگی روستاها به ویروس کرونا شده است که همچنان رو به افزایش است.
وی با بیان اینکه هم اکنون روستاها به کانون شیوع کرونا تبدیل شده است افزود:در حال حاضر ۳۲ روستای آمل در وضعیت نارنجی و پرخطر کرونایی قرار دارند که محدودیت منع تردد افراد غیر بومی به این روستاها اعمال شده است.
شریعت با اشاره به اینکه روستاها بر اساس میزان ابتلابه بیماری کووید ۱۹ بر حسب جمعیت قرنطینه خواهند شد ادامه داد: وضعیت ۷ روستا در آمل از لحاظ شیوع کرونا به شدت نگران کننده است که این روستاها قرنطینه شده اند.
موج چهارم کرونا در لارستان؛ روستای کاریان قرنطینه شد
روستای کاریان از توابع بخش جویم لارستان استان فارس به دلیل افزایش شمار مبتلایان و اعلام هشدار از سوی دانشکده علوم پزشکی و هماهنگی با ستاد مدیریت کرونا شهرستان و فرمانداری ویژه لارستان تا اطلاع بعدی قرنطینه کامل شد.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی لارستان با اعلام این خبر به ایرنا گفت: این روستا با توجه به افزایش شمار مبتلایان و هماهنگی با ستاد مدیریت کرونا شهرستان از جمعه دهم بهمن ماه جاری و تا اطلاع بعدی قرنطینه کامل شده است.
وحید یگانه زمان قرنطینه این روستا را حداقل دو هفته اعلام کرد و افزود: روستاهای اطراف این روستا نیز باید قرنطینه شوند.
استاندار کردستان نیز با اشاره به اینکه بیتفاوتی موجب بازگشت محدودیتهای کرونا در این استان میشود گفت: اگر پیش بینی شود که موج دیگری از کرونا در آستانه بروز است، محدودیتها دوباره اعمال خواهد شد.
بهمن مرادنیا اظهار داشت: در حال حاضر وضعیت کلی استان از لحاظ ابتلا به کرونا آبی است ولی نگرانی درباره شیوع بیماری کاملا از بین نرفته است.
وی با بیان اینکه نگرانی کنونی این است که بی تفاوتی به رفتارهای بهداشتی افزایش یابد، افزود: دانشگاه علوم پزشکی استان اعلام کرده است که در صورت ادامه روند کنونی، موج دیگری از کرونا در اسفند استان را در بر میگیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هم ایلام گفت: کاهش حساسیت و رعایت پروتکل های بهداشتی در مردم، اماکن و اصناف بسیار نگران کننده است و با اندکی غفلت وضعیت به حالت قبل باز می گردد.
دکتر جمیل صادقی فر افزود: عدم استفاده از ماسک در شهرستان ها به ۴۵ درصد کاهش یافته و خطرناک است و با اندک غفلتی می توان طی ۴۸ ساعت یا ۷۲ ساعت وضعیت به حالت قبل بازگردد.
به گفته معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز، سهل انگاری در رعایت توصیه های بهداشتی آمار مبتلایان و بستری های کرونا را افزایش می دهد.
مسعود نوروزی اظهار داشت: طی روزهای اخیر در رعایت دستورالعمل های بهداشتی پیشگیرانه از انتشار و ابتلا به ویروس کرونا سهل انگاری می شود در حالیکه بسیار مهم است تا مردم همچنان توصیه ها را جدی مراعات کنند.
وی با بیان اینکه در مکان هایی از جمله خیابان ها و پارک ها بسیاری از ماسک استفاده نمی کنند، اضافه کرد: در هر فضایی خارج از منزل " فضای آزاد و بسته" باید ماسک زده شود.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی وچشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
نظر شما